Олигархията срещу народа

Автор: Няма коментари Сподели:

Нека новите управленци помнят саможертвата и подкрепата на своя народ и да оправдаят неговото доверие!

В последните 34 години в България се извършва престъпление срещу българската държавност и българския народ. Нека първо си припомним каква е основната причина за съществуването на българската държава по Конституция и какво представлява държавността. България е република и основната й цел е да се развива в полза на хората. Това означава управляващите да правят системни действия, които да развиват хората и възможността им да живеят по-добре и по-спокойно. Всеки българин би трябвало да има условията за най-добро развитие според неговите цели и желания, а целта на държавата е да осигури всички предпоставки за това.

Държавността е сбор от институции, които би трябвало да се грижат това да се случи. В тези институции има хора, които с ясното съзнание за своите задължения, привилегии и отговорности са влезли в управлението и са длъжни да съблюдават за правилното функциониране на държавния апарат. Важно е да се знае, че тези хора предварително знаят колко ще им бъде заплатено за това и какво се изисква от тях.

Виждаме, че за управленците на България и за всички хора в държавния апарат е ясно какво се изисква от тях и какво ще получат за това. Въпреки това резултатът е трагичен. За 34 години управление от 9 милиона жители на страната ние се стопихме до 6,5 млн. Апатията е обзела всички обикновени хора, защото държавата няма посока и най-важното – има пълна липса на справедливост. Управляващите са изградили смазваща репресивна система, която ги е превърнала не във водачи на народа, а в негови потисници. Между тях се води война кой да вземе държавните пари или парите, които им се отпускат от САЩ и ЕС, за да изпълнят техните нареждания, а обикновеният народ е мачкан и потискан, за да не може дори да си помисли за смяна на властта или за отказ на някое външно или вътрешно разпореждане. Това подчинение се постига на много нива. Овладяването на институциите и поставянето на хора в тях, които са станали съучастници в това престъпление (тирания над масите), гарантира, че никой от потиснатите няма да може да се опълчи на този геноцид на българския народ и това продаване на българската държава. Всеки, който си помисли, че може да промени нещо, е смазван от НАП, ДАНС, икономическа полиция, ГДБОП, редова полиция, РИОСВ, медии и още много организации, на които основната цел не е да следят за справедливото спазване на правилата, които дават равен шанс на жителите на Република България да живеят и да се развиват, а са репресивни органи на властта, които целят да смажат и унищожат всеки инакомислещ. В допълнение към това са създадени и престъпни групи, които имат чадър от органите на реда и тормозят населението при особено важни моменти, като например гласуване за избори, публично обсъждане на теми, които не са удобни на управляващите, личности, които задават неудобни въпроси и отразяват истината за несправедливостта, която се шири в нашата родина. Там са събрани момчета, които са възпитани в духа на ММА културата, които тренират бокс, борба, самбо, джиу-джицу, кикбокс и други бойни спортове. Тези момчета участват в брутални двубои в клетка и леко са загубили инстинкт за самосъхранение, а единственият идеал за тях са парите. Бруталността, която проявяват в боя в клетка, кара обикновения човек да се страхува от тях, защото вижда себе си в лицето на падналия противник, който се бие до пълно унищожение и няма кой да го защити. Създаденият образ на главорези се допълва и от безсилието на полицейския апарат, който не реагира на оплакванията на хората и като се бави във вземането на мерки, прави така, че престъпниците отново отиват при хората и ги принуждават да оттеглят показанията си – така и другите наблюдаващи виждат безсмислието от правовата система в България. Всичко това предизвиква безсилие у редовия българин и неговото желание е или да напусне страната, или да стане поредният участник, който не създава нищо, а гледа как да направи някаква тарикатщина.

Това е и причината хората да не искат да се образоват, да създават развиващите се и иновативни бизнеси, да не желаят да плащат данъци и да чувстват държавата като чужда, а не като своя.

Трагичното е, че представители на всички партии са съучастници в тези унищожаващи държавността деяния. През последните 34 години на власт бяха СДС, БСП, НДСВ, ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. По време на управлението на всеки един от тях се случваха едни и същи неща, което ни показва, че моделът е един, просто участникът е различен. Малко е смешно, когато някой от тях каже, че иска да се бори срещу мафията, когато самите те са мафията.

И тук идва въпросът дали има за кого да гласуваме.

Отговорът е ДА, и ние можем да гласуваме за хора, а не за партии. Във всяка една от тези организации има много недобросъвестни хора, но и много качествени човеци. Важно е да изберем и подкрепим тези, които се стремят да опазят българската държавност и се стремят да изпълняват съвестно задълженията си, а не тези, които я унищожават. Много е лесно да разграничим едните от другите. Добрите са съвестни в ежедневните си задължения. Тях няма да ги видите по заведенията и на банкети с хора от сенчестите среди, те ще извършват ежедневни действия за подобряването на условията за живот и правенето на бизнес в района и страната си, както и ще се грижат за спазването на правилата за всички без изключение.

Лошите правят точно обратното. Тяхното приятелство с престъпници е много показно. Те демонстрират близостта си с тях и натрапват на околните какво ще се случи, ако някой не им се подчини. Раздават им държавните поръчки в знак на приятелство и ги оставят те да обсебят управлението на града, селото, общината или държавата. Този начин на управление е напълно идентичен с феодалния и именно това е една от най-големите причини за обезлюдяването на страната ни.

В общините Провадия и Вълчи дол наблюдавахме своеобразна революция, в която народът въстана и каза „не“ на местните феодали, че повече няма да търпи всичко това. Може в двете общини да спечелиха различни партии и коалиции, но както писахме по-горе, вече е трудно да се търсят такива, които не са се сраснали с организираната престъпност (или дори по-лошо, те я създават), а тук гледаме личностите, които успяха да се преборят за едно по-добро бъдеще на своите общини. И как можем да разберем, че това са правилните хора? Отговорът е много лесен, просто беше нужно да видим кой кандидат подкрепя местната мафия и тогава щеше да ни стане ясно, че другият е човекът на народа. Изборите бяха жестоки, защото, от една страна, имахме кандидати, които се бяха сраснали с властта. Те бяха назначили свои хора навсякъде в общините и това им гарантираше стабилна подкрепа и много гласове на тези хора и техните семейства. Когато вземем предвид, че тези общини се обезлюдяват с много бързи темпове, ще разберем, че това са солидна група хора. Не по-малко важно условие е, че те държат каналите за купуване на гласове и това им осигурява още едно предимство. Не на последно място е организираната престъпност, която е на тяхна страна, защото тя единствено изпълнява обществените поръчки и може да изнудва всеки, който реши да инвестира в района. Тези хора са много ангажирани с оставането на власт на същите, които управляваха до момента.

Битката беше наистина епична и може би това беше последна възможност за промяна, защото ако те бяха запазили своите позиции, то на следващите избори едва ли биха останали достатъчно нормални хора, които да помогнат нещо да се промени. Затова можем да кажем, че след Битката за Ветрино битките за Провадия и Вълчи дол бяха не по-малко важни и може би още по-трудни, защото октоподът осъзна своето падение и реши с всички сили да задържи позициите си. Имаше слухове и информация от хора, близки до досегашната власт, че ветрогенераторната фирма „Добротич уинд“ е дала нови 100 000 лева в последния момент за стария кмет на община Вълчи дол – Георги Тронков, както и други партийни ръководители от управляващи партии, които са раздавали средства в полза на тази фирма в общините Ветрино, Провадия и Вълчи дол. Хората, които дават тази информация, не искат да се знае тяхното име, защото се страхуват за живота си.

Въпреки всичките тези предпоставки и предимства на досегашните управляващи, въпреки организираните бригади от татуирани мускулести момчета, които стояха пред секциите и плашеха хората, които имаха желание да гласуват, въпреки нахлуването в малцинствените махали в град Провадия и мощните заплахи за всеки гласуващ за друг, различен от техния кандидат, можем да се поздравим с победата на доброто и в тези две съседни на Ветрино общини. Кметове станаха млади хора, които действително желаят едно по-добро настояще и бъдеще за своите родни места. Те устояха на всички безмилостни атаки и подли номера и най-важното е, че народът беше на тяхна страна. Подобно на 300-та спартанци на Термопилите, тук беше битката за България и народът показа, че мафията може да кърви и да бъде детронирана от властта. Единственото, което остава сега, е новите управници да докажат, че са достойни за любовта на народа, и да не позволят да бъдат корумпирани и да се образуват компромати срещу тях, с които да бъдат изнудвани и неусетно да попаднат в капана на мафията през следващите 4 години. Народът даде своя глас и подкрепи доброто. Победата беше епична, защото беше в последния момент. За трите общини – Провадия, Ветрино и Вълчи дол, предстоят прекрасни времена, ако техните управленци съумеят да обединят усилия в името на един по-добър живот за своите съграждани и едно по-добро бъдеще на Родината си. Именно те могат да дадат пример и всички българи от цялата страна да повторят техния подвиг. Поклон вам, български герои, за великата победа! И нека новите управленци помнят саможертвата и подкрепата на своя народ и да оправдаят неговото доверие!

Автор: Ивелин Михайлов

Източник: krasivovetrino.bg

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

АНТАРКТИДА – Тайната на най-загадъчният континент на планетата

Следваща статия

Законът е порта в полето, само глупаците минавават през нея!

Други интересни