Шумановият резонанс – нов етап в безлекарствената терапия

Автор: Няма коментари Сподели:

20.06.2023, Людмила Никитина

Резонансът на Шуман е явлението на нискочестотните електромагнитни вълни. Това се случва между земната повърхност и йоносферата. Откриването на ниските честоти се превърна в добра помощ за изследванията. Включително влиянието на електромагнитните вибрации върху общото състояние на човешкия организъм.

Шумановият резонанс - нов етап в безлекарствената терапия

Резонансът на Шуман е едночестотна бариера, която покрива цялата повърхност на Земята и има лечебен ефект върху човешкия организъм. Проведените изследвания доказват, че това явление често се използва за медицински цели и има положителен ефект върху общото състояние, както и върху функционирането на органите и системите.

Резонанс на Шуман – какво е това?

Резонансът или честотата на Шуман получи името си благодарение на едноименния изобретател. Физикът Винфрид Ото Шуман е първият, който говори за нискочестотни вълни. Откритието на физика беше широко използвано за описание на определени честоти, произведени около Земята. Стоящите вълни характеризират вибрациите на Земята и са равни на 7,83 херца. Как се поддържа трептенето? Изненадващо, мълниите по време на лошо време са отговорни за този процес.

Около 50 светкавици падат от космоса в йоносферата всяка секунда. Всеки удар на мълния е производството на електромагнитни вълни, въртящи се около земното кълбо, както и в неговата кухина. Между земната повърхност и йоносферата се разпространяват нискочестотни трептения.

Трябва да се отбележи, че това е естествено явление. Появява се всеки път след удар от мълния. Дължината на електромагнитните вълни може да варира, като някои от тях са значително по-големи от обиколката на Земята.

Честотите на Шуман означават нискочестотни вълни. Почти невъзможно е да ги хванете. Учените смятат, че развитието им е свързано с електрическата активност в атмосферата.

Кога е открита честотата на Шуман?

За първи път хората започнаха да говорят за резонанса на Шуман през 1893 г. По това време ирландският физик Фицджералд започва да говори, че земната атмосфера може да се използва като проводник на електричество. Той енергично защитава теорията за електромагнитното поле. Според физика взаимодействието с електрическите заряди в космоса е допринесло за образуването им дори при отрицателни показатели.

Фицджералд успя да измери електромагнитните трептения. Резултатът беше най-ниската честота на Шуман. Експерименталното доказателство за съществуването на йоносферата направи възможно провеждането на експерименти при по-високи честоти.

Идеята, че атмосферата действа като проводник на електрическа енергия, е възприета от Шуман. Той решава да развие теорията и да я докаже на практика. Така започна пълномащабно изследване. По време на тях Шуман успява да идентифицира честоти от 6 до 50 цикъла. От получените честоти само 4 от тях са на ниско ниво, а останалите варират в диапазона 3-30 Hz.

Как такива честоти могат да повлияят на тялото и мозъчната функция? Според изследвания са идентифицирани следните вълни и техните ефекти:

– Алфа вълни. Работен честотен диапазон от 7 до 14 Hz. Мозъкът ги произвежда в състояние на отпуснато будно състояние. Просто казано, преди да заспите или по време на медитация.

– Бета вълни. Работен честотен диапазон от 14 до 30 Hz. Мозъкът ги произвежда, когато има повишена тревожност. Хората, чиито мозъци работят на дадени честоти дълго време, изпитват сериозен стрес.

– Тета вълни. Работен честотен диапазон от 3 до 7 Hz. Мозъкът ги произвежда по време на сън или релаксация.

– Делта вълни. Работен честотен диапазон от 0,5 до 3 Hz. Производството им от мозъка се случва по време на фазата на дълбок сън.

Проучванията са доказали, че алфа- и тета-вълните са способни да се синхронизират с честотата на Шуман. И двете честоти се основават на пълна релаксация и сънлив резонанс. В това състояние настъпва елиминирането на болните клетки, генерирането на нови клетки и пълното излекуване.

Резонанс на Шуман и въздействие върху тялото

По време на изследването беше разкрито, че честотите на резонанса на Шуман напълно съвпадат с честотите на мозъка. Това още веднъж доказва факта за първичната връзка на живите същества със земята. Няма какво да се чудим, човешкото тяло е образувано на Земята, което означава, че неговите честоти са ни познати и лесно доловими. Човек получава мощна връзка със Земята. Какво означава това? При взаимодействие с ниските честоти тялото се лекува. Човек получава необходимата енергия, физическото и психическото състояние се подобряват значително. Това още веднъж доказва, че ниските честоти имат благоприятен ефект върху тялото. Ето защо хората се опитват да се свържат отново с природата. Този тандем осигурява мощна защита за физическото и психическото състояние, а също така предотвратява развитието на сериозни заболявания.

Оздравяването и подобряването на общото състояние не са единствените ефекти на ниските честоти върху тялото. В резултат на съвпадението на мозъчните честоти с резонансната честота на Шуман, човек е надарен с допълнителни способности.

Работата на една и съща честота със Земята позволява на човек да установи контакт с духовния свят. Благодарение на това можем да се потопим в свят на идеи и възможности, както и да имаме достъп до общи несъзнателни течения.

Струва си да се отбележи, че такива дарби и способности не са само заслуга на честотите. Основната роля в този процес се заема от правилната настройка на мозъка. Честотите са изключително допълнителна помощ от Земята. Всички възможности са скрити в човека, в неговото състояние и състоянието на мозъка.

Изследване, проведено от професор Майкъл Персингер, доказва, че е невъзможно да се избегне влиянието на нискочестотните вълни. Те проникват навсякъде и засягат тялото. Единственият начин да ги избегнете е да построите стоманен подземен бункер.

Ниските честоти, влизащи в тялото, се идентифицират от епифизната жлеза. И резонансът се контролира чрез телесни процеси. Астробиолозите отбелязват, че електромагнитните вълни влияят на хормоналните нива. Но това не е всичко. Честотата на Шуман задейства лимбичната система в мозъка, която отговаря за състоянието на емоциите. Според проучвания е доказано, че група хора, които са били редовно изложени на ниски честоти, са имали подобрение в психическото си състояние. Само няколко сесии и състоянието им се подобри значително, появи се желание да се направи нещо, сънят и качеството му се подобриха.

Влиянието на честотите на Шуман все още се изучава. Но вече стана известно, че те могат да се използват за лечение на заболявания. Установяването на комуникация между болни и здрави клетки става чрез честотата на Шуман. Какво дава това? Симптомите на заболяването се облекчават.

Честотата на Шуман за болести

Преди много векове лекарите установиха връзката между климатичните условия и общото състояние на човека. По това време се появиха и първите разговори за метеочувствителността. Но тогава подобни изявления се смятаха за шарлатанство. Никой не се замисли сериозно за истинската връзка между човека и състоянието на околната среда.

Години по-късно са проведени първите научни експерименти. Проучването доказа, че човешкото тяло е сложен механизъм. И най-важното е, че работата му зависи пряко от външни фактори. Съществува ясна връзка не само между тялото и ума, но и между околната среда. Изследването не спря дотук. Веднага след появата на резонанса на Шуман учените започнаха активно да се интересуват от това явление. Оказа се, че изложените на ниски честоти хора имат по-добри физически и психически показатели. Те имаха следните характеристики:

– по-добро възприемане на информацията;

– подобрена функция на мозъка и паметта;

– баланс, стабилност при голямо натоварване;

– минимална вероятност от развитие на джет лаг (ефект от бързата смяна на часовия пояс) при смяна на часовите зони.

Физически и психически устойчивите хора са по-продуктивни. За да се докаже положителното въздействие на честотите върху организма, са проведени множество изследвания. Невропсихологът и психотерапевт Хърбърт Кьонинг установява връзка между мозъчните ритми и резонансите на Шуман. Изследванията са проведени с помощта на специално оборудване, като всеки ефект е записан чрез човешка ЕЕГ.

В този момент Херберт Кьонинг направи истински пробив, доказвайки, че алфа-вълните, контролирани от мозъка, функционират в същия диапазон като резонансите на Шуман. Резонансните кухини на Земята могат да се синхронизират с ритмите на мозъка. Какво дава това? Възможност за използване на ниски честоти за медицински цели. И най-важното е, че честотата на Шуман може да се използва като самостоятелна терапия у дома.

Как да се синхронизираме с честотата?

Възможна е честотна синхронизация. Шуман, заедно с група други учени, създава уникално устройство. Благодарение на него можете да улавяте всякакви честоти и да ги използвате за самолечение у дома или в лечебно заведение. Основната цел на устройството е да върне човешкото тяло към правилната вибрация.

Проведените изследвания доказват, че използването на устройството генерира сигнал с честота 7,83 Hz. Съответно това дава възможност да се намалят смущаващите ефекти на други електромагнитни вълни.

За да синхронизирате с определени честоти, не е необходимо да използвате специално устройство. Ето редица действия, които ще ви помогнат да се върнете към хармонията с резонанса на Шуман без допълнително влияние:

– Повече разходки. Редовните разходки в гората или на морския бряг ви позволяват да се свържете отново с природата. Препоръчително е да изберете „места на силата“. Прекарването на време на открито е необходимо редовно. Този подход ще помогне за възстановяване на телесните вибрации и намиране на хармония.

– Изучаване на звездите. Можете също да намерите хармония, като изучавате ясното нощно небе. Прекарвайте повече време със звездите.

– Слушане на честоти. Търговските музикални компактдискове предлагат възможност за слушане на честотите на Шуман без необходимост от специално устройство. Можете да се насладите на възстановяващия звук по всяко удобно време, дори по време на обедната почивка на работа.

За постигане на трайни резултати, особено при лечение на заболявания, все още се препоръчва използването на специално устройство. Медицинският център «Алтимед» разполага с иновативни апарати, предназначени за повишаване на вибрациите на тялото.

Едно такова устройство е Helper ML, иновативно устройство, което работи с помощта на PEMF-технологията. Използвайки технологията PEMF, устройството създава електромагнитно поле, което прониква вътре в клетките. Апаратът разполага с 400 програми, 1 от които са класическите вълни на Шуман.

Второто устройство е Lanta ZL, това устройство използва уникалната технология на компанията «Алтимед». Тази технология представлява уникален честотен поток, който навлиза в клетките чрез директен контакт между електродите и човешкото тяло.

Защо това води до изцеление?

Както споменахме по-рано, лечебният ефект на честотата се дължи на правилното въздействие върху епифизната жлеза. Трябва да се отбележи, че в Древния Египет са го наричали третото око. Благодарение на епифизната жлеза тялото получава правилните честоти. В медицински смисъл жлезата е отговорна за производството на мелатонин. Съответно е трудно да си представим нормалното хормонално функциониране без епифизната жлеза. Освен това той регулира човешкия ритъм, отговорен за периода на будност и сън. Епифизната жлеза може да се нарече генератор на часове за мозъчната активност и почивка.

Ако слушате определени честоти дълго време, епифизната жлеза започва процес на синхронизиране с тях. Според проучвания това се случва на всеки 30 секунди. Нивото на честотата играе решаваща роля в проблема със синхронизацията. Следователно резонансът на Шуман има лечебен ефект върху тялото и спомага за подобряване на цялостното благосъстояние.

Заключение

Честотата на Шуман е не само положителен ефект върху епифизната жлеза. Правилният поток от честоти също влияе върху лимбичната система. Вибрацията на ниво от почти 8 Hz има благотворен и успокояващ ефект. Трябва да се отбележи, че в същото време има вълнуващо състояние. Какво се случва накрая? Тялото придобива цялостна хармония. Всички органи и системи функционират хармонично. Този подход позволява да се облекчи хода на заболяването или човек напълно да се излекува.

Резонансът на Шуман все още не е напълно проучен, но днес можем да кажем, че има много положителен ефект върху човешкия организъм. Всеки, който е податлив на проблеми, свързани с нарушения на съня, слаба устойчивост на стрес и др. препоръчваме използването на преносими генератори на вълните на Шуман.

Също така бихме искали да отбележим, че в света има голям брой генератори за създаване на честотата на Шуман. Но не всички устройства изпълняват предназначението си еднакво добре.

https://bgprevedi.com/shuman-resonance-therapy-36869-2/

Предишна статия

9-часова колекция от лекуващи композиции за слушане докато спим

Следваща статия

Резонанс на Шуман от 7,83 Hz, мощна лечебна честота от 432 Hz, усилваща положителна енергия, медитации

Други интересни