Zionism and the Creation of Israel(Ционизмът и създаването на Израел)

Автор: Няма коментари Сподели:

Те искат да изберете страна и да се избивате един друг, но винаги можем да изберем мира и да се научим да обичаме съседите си.

-=-

Думата „Израел“ е представена за първи път в Библията като име, дадено на Яков, след като се бие с ангел. Значението му беше човек, който се бори с Бога. И обикновено се превежда като „Бог надделява“ или „Човек, който вижда Бог“. Мнозина твърдят, че думата Израел в Библията не се отнася за място, а по-скоро за вярващ или група от вярващи в Бог.

Други смятат, че земята, известна като Палестина, е била мястото, където някога е била библейската държава Израел. А през 17 век Сабатай Зеви е първият евреин, който се опитва да се засели отново там.

Сабатай Зеви твърди, че е Месията и събра много евреи, които участват в ритуални сексуални оргии и оскверняване на Божия закон. През пролетта на 1666 г. те планират да бъдат първото еврейско селище в Палестина. Но нещата се променят, когато Сабатай е арестуван и хвърлен в затвора. Неговото радикално движение продължава с движението на франкизма, а ционизмът става по-политически.

Въпреки че твърдяха, че са светски, ционистите наводниха храмовете с молитви за завръщане в Цион и възстановяване на еврейската държава. Но равините ги отхвърлиха. През 1885 г. равините пишат, че

„ние вече не се считаме за нация, а за религиозна общност; и следователно не очакваме нито завръщане в Палестина, нито жертвено поклонение под ръководството на синовете на Аарон, нито възстановяване на някой от законите“

Докато равините не предложиха подкрепа, ционистите спечелиха подкрепата на Британската корона още през 1841 г. И бяха финансирани от банковата династия Ротшилд, известна още като Банката на Англия, така че Короната вероятно беше замесена от самото начало.

През 1897 г. политическото намерение за повторно създаване на държавата Израел е обявено официално пред обществеността. И през 1917 г., съгласно Декларацията на Балфур на британското правителство, британските войски поеха контрола над Палестина от името на ционистите.

През 1922 г. Обществото на народите приема декларацията. А през 1947 г. Обединените нации предоставиха части от Палестина на ционистите.

Между 1947 и 1949 г. палестинците са превърнати в бежанци и изгонени от домовете на своите предци. Стотици села бяха унищожени и хиляди палестинци бяха убити в поредица от кланета, известни като Накба. Ционистите убиваха палестински мюсюлмани, християни и евреи.

Ционистите твърдяха, че не са религиозни, но бяха предимно евреи ашкенази. Ашкеназите могат да бъдат проследени до хазарите; родоначалниците на равинския юдаизъм.

Хазарският каганат е голяма империя в днешна Украйна, Грузия, Армения, Азербайджан и части от Русия, Турция и Иран. Той е управляван от хазарите, но се състои от няколко различни номадски племена.

През 740 г. хазарите масово приемат юдаизма. Бяха построени синагоги и училища и се роди равинският юдаизъм. Оригиналният Ерусалимски Талмуд е заменен от наскоро кодифицирания Вавилонски Талмуд. Който се основава на вавилонската философия и става основна благодарение на хазарите и ционистите.

Някои християни вярват, че това е синагогата на Сатана, за която пише в Библията. „Които казват, че са евреи, а не са.“ И много други християни сами са станали ционисти.

Ционистите имат огромна подкрепа от американски мегацъркви и християнски евангелисти, много от които вярват, че когато светът се превърне в огнен ад, те ще бъдат спасени и доведени до вечен рай. Но за да се случи това, храмът на Соломон трябва да бъде възстановен и две трети от еврейския народ трябва да загинат.

Според Библията храмът на цар Соломон е построен през 957 г. пр. н. е. и е разрушен през 586 г. пр. н. е. Възстановен отново през 516 г. пр. н. е. и отново разрушен през 70 г. сл. н. е.

Zionism and the Creation of Israel


https://www.bitchute.com/video/LeOJYervG5ID/

Много християни и евреи вярват, че този храм трябва да бъде възстановен, за да дойде техният месия. Но има нещо по пътя му. Първоначално построена в края на 7-ми век, джамията Ал-Акса се смята за едно от трите най-свещени места в исляма. Ислямът учи, че това е мястото, където пророкът Мохамед се е възнесъл на небето. Храмовият хълм е окупиран от Израел още от Шестдневната война от 1967 г. И сега изглежда, че те са готови да изпълнят мисията си.

Това е Свещената война, от която здравите хора се страхуват, а за която зилотите се молят. Те искат да изберете страна и да се избиете един друг. Но винаги можем да изберем мира. И да се научим да обичаме ближните си.

https://bgprevedi.com/zionism-and-the-creation-of-israel-36684-2/

 

Предишна статия

Платените пътища в Русия са за робите, а за суверена всичко е безплатно!

Следваща статия

ТОВА Е ОТКРИТИЕТО НА ЖИВОТА МИ: ДОЦ. Д-Р МИТКО МАДЖАРОВ ПРЕД ЖУРНАЛИСТКАТА ИРИНА КИРИЛОВА

Други интересни