Греховете на човеците!

Автор: Няма коментари Сподели:

Съвременните хора вече са дошли до края на пропастта

Съвременните хора вече са дошли до края на пропасттаОт хиляди години насам човечеството се е отклонило, вследствие на което всички хора и до днес още продължават да правят същите грешки, каквито са правили техните предшественици, деди и прадеди. Какво трябва да се прави сега? – Всички хора трябва да се върнат назад, да дойдат до мястото на своето отклонение и да поемат правия Още »

По какъвто и път да вървиш, важно е да вършиш Божията Воля

По какъвто и път да вървиш, важно е да вършиш Божията ВоляКато наблюдавам падането на листата през есента, не изпитвам тъга, а размишлявам върху този процес и търся аналогии за него в човешкия живот. Така правя аналогия между явленията в природата и в човека. Поетът наблюдава падането на листата на дърветата и го описва в поетична форма. Тъга има в тази поезия! Но като види паднал Още »

Светът е създаден за възлюблените на Бога, а другите живеят по благодат

Светът е създаден за възлюблените на Бога, а другите живеят по благодатНякой казва: «Не ми вървят работите – съдбата ме преследва.» – Никаква съдба не те преследва, ти си съдба на себе си. Лошият живот създава лоша съдба; добрият и разумен живот създава добра съдба. Когато слизаш на Земята, съдбата отваря вратата си. Ако си разумен и внимателен, тя отваря и затваря вратата си, без да Още »

Във Великата Природа нищо не изчезва, нищо не се създава, а само се видоизменя

Във Великата Природа нищо не изчезва, нищо не се създава, а само се видоизменяСега аз говоря за онези от вас, които искат да придобият Живота, искат да станат учени, да намерят пътя на своето движение, да намерят мястото си в космоса. Това може да се постигне едва след хиляди години, но поне ще знаете, че вървите по определения за вас път – без никакви отклонения. Като слушат да Още »

Първо е доброто в света, а злото е дошло по-късно като негова присадка

Първо е доброто в света, а злото е дошло по-късно като негова присадкаОтносно водата, аз зная, че тя се е образувала от Закона на присаждането. Така върху един глог може да се присади една хубава ябълка, но тази ябълка не е произлязла от глога, а само е присадена върху него.1 […] Старите алхимици са казвали, че водата, въздухът, огънят и земята са прости тела, но новите химици Още »

Смешно е, че човек поставя светии между Бога и себе си

Смешно е, че човек поставя светии между Бога и себе сиКакво представлява светийството? – То означава работа. Вие още не сте стигнали до там, да ви поставят на светийска работа. Да бъдеш светия е все едно, както да бъдеш висш чиновник – ти заемаш видна служба. Светийството не е каква да е работа.1 * * * Светията е разумен човек, на когото съзнанието всякога е Още »

Външно светията трябва да бъде тъй обикновен човек, че да не виждат светийството му

Външно светията трябва да бъде тъй обикновен човек, че да не виждат светийството муИзучавал съм живота на светиите и го познавам до най-малки подробности. Има светии, които са живели цели тридесет години в пустинята, където са прекарали чист и свят живот. Влязат ли в живота обаче, между хората, лицата им веднага потъмняват. – Защо? – Натъкват се на изкушения, които не могат да издържат.1 * * * За Още »

Светията живее едновременно и в миналото, и в настоящето, и в бъдещето

Светията живее едновременно и в миналото, и в настоящето, и в бъдещетоКогато иска да каже нещо на хората, Бог им говори отвътре, като изпраща за това Духа Си. Понякога Той им говори чрез ангелите, чрез светиите, чрез праведните, или чрез някои техни заминали за онзи свят. Случва се понякога нашата атмосфера да е толкова гъста, че ангелите не искат да слязат на Земята – да се Още »

Бъдещата култура е на въздигнатото и пречистено човешко сърце

Бъдещата култура е на въздигнатото и пречистено човешко сърцеВън от Любовта Животът не може да вземе друго направление. Отклонения може да стават, но това не трябва да се допуска. Ако има вятър, листата на дърветата могат да правят отклонение – важно е при отклонението те да се държат за дървото. Това е добре, а лошо е, когато листът се откъсне от дървото и Още »

Трябва да жертваме за Любовта, но само от нашия излишък

Трябва да жертваме за Любовта, но само от нашия излишъкНякой човек жертва своя живот за отечеството си и всички казват: «Този човек даде много нещо за отечеството си!» Питам: Как мислите, какво би било, ако този човек беше пожертвал живота си за Бога? – Голяма разлика има в положението на човека, който жертва своя живот за отечеството си, и в положението на този, който Още »

https://www.otizvora.com/author/assen/

Предишна статия

МЪЛЧАНИЕТО НА ФУРАЖКИТЕ

Следваща статия

Измамата “Ковид”!!!

Други интересни