НАРОДЪТ НА СЛЪНЦЕТО | с инж. Иван Лишков

Автор: Няма коментари Сподели:

Този август темата на броя в Списание 8 са откритията и въпросите, свързани с Долнодунавската цивилизация, развила се 2000 години преди египетската и шумерската, давайки начало на европейските народи изобщо. За сведенията за нея ще ни разкаже инж. Иван Лишков, който е и един от източниците на знание в статиите в новия ни брой. С него ще разнищим множество твърдения и въпроси, като например:

– Вярно ли е, че край село Оходен са намерени доказателства, че в района е бил първичният цивилизационен център?
– Кога бяха първите разкопки и какво се откри оттогава?
– Какво знаем към днешна дата за бита на предците си от онова време?
– Кои бяха най-ключовите находки и какво показаха те?
– Вярно ли е изумителното твърдение, че тази цивилизация е използвала жилищни постройки, докато в западна Европа още са живеели в пещери?
– Има ли сведения дали праотците ни край Оходен са вярвали в някаква висша сила и какви са били междучовешките им отношения? Какво можем да научим от тях?
– Защо всичко е тръгнало оттук? Кои условия са спомогнали процеса?
– Какви са най-важните въпроси, на които още няма отговор по темата?
✨✨✨
Инж. Иван Лишков е изследовател на древното историческо минало, който от десетилетия не само изучава своя роден край, а с всички възможни средства участва в разгадаването на тайните на Долнодунавската цивилизация на територията на Врачанско и Видинско. Синът на известния видински краевед Христо Лишков е убеден, че „откритията трябва да доминират над знанията и винаги трябва да се стремим към постоянно усъвършенстване“. Сътрудничеството му с водещи научни институции и световноизвестни експерти от различни области на познанието превръщат археологическите разкопки в мащабен интердисциплинарен проект с практическа полезност за съвременния свят. Под мотото „Да искаш, да мислиш, да правиш!“ инж. Иван Лишков се утвърждава като новатор в биотехнологиите, чрез които лимецът и лечебните растения, използвани от предците ни, се възраждат за нов живот. Богатите му познания представят един по-широк поглед към картината на отминалото време.

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

ВЕЛИКИЯТ РАКОВСКИ И ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ГО БОГОТВОРИ

Следваща статия

Карма и дикарма със Силва Дончева

Други интересни