А народът кучета го яли, дреме им на онези случайници горе във властта, че оркъстъра е без зала години наред!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Г-Н РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ

 

ДО МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА

Г-Н КРЪСТЮ КРЪСТЕВ

 

ДО КОМИСИЯТА ПО КУЛТУРАТА И МЕДИИТЕ

 

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПГ НА ГЕРБ-СДС

Г-ЖА ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА

 

ДО СЪПРЕЦЕДАТЕЛЯ НА ПГ НА

„ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“

Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ

 

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПГ ВЪЗРАЖДАНЕ

Г-Н КОСТАДИН КОСТАДИНОВ

 

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПГ „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“

Г-Н МУСТАФА КАРАДАЙЪ

 

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПГ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

Г-ЖА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

 

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПГ „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

Г-Н ТОШКО ХАДЖИТОДОРОВ

ДО МЕДИИТЕ

Уважаеми дами и господа,

За помощ към Вас се обръщат музикантите от симфоничния оркестър на Държавна опера – Пловдив. Повод за това писмо е поредното спиране на обществената поръчка за ремонт на Концертната зала в гр. Пловдив. Повече от 8 години единствената концертна зала в града, която е и официално седалище на Държавна опера – гр. Пловдив е затворена заради ремонт, който не може да се случи.

От 2015 г. ние – музикантите от оркестъра сме принудени всекидневно да работим в  помещение – част от бивш тютюнев склад, което по никакъв начин не отговаря на никакви норми за вида работа, която извършваме в него.

Помещението – за което институцията заплаща наем е недостатъчно като големина, без адекватна климатизация и отопление, без вентилация необходима за събирането на над 100 човека на едно място, с един вход-изход и нисък таван. За акустични изисквания, на каквито би трябвало да отговаря зала, в която се правят 90% от репетициите на оркестъра – включително и репетиции с хор и солисти – за всички представления и концерти на Операта дори не може да се говори. 

През всичките тези години  се води полемика относно „ Дом за пловдивската опера“ в Пловдив, предлагани бяха всевъзможни варианти, някои направо абсурдни. Кампанията беше непрекъснато подновявана и не достигна до никакви реални резултати. И през всичкото това време Концертната зала – собственост на държавата и реален дом на операта стои затворена и чака да бъде ремонтирана. Затворена – от 2015 г, през цялата 2019 г, когато Пловдив беше Европейска столица на културата и градът реално не разполагаше с нито една акустична зала за концерти на закрито и до ден днешен.

Свикнали сме в България нещата да не се случват поради липса на средства, но в случая средствата за ремонт на Концертна зала са налични от няколко години. За нас това е необяснимо чиновническо безхаберие, граничещо с безстопанственост.

 Ръководството на Държавна опера – Пловдив положи огромни усилия този ремонт да започне и да бъде завършен, но това така и не се случи. Всеки път по различни причини.

Настояваме Държавата в лицето на Министерството на култура незабавно да възобнови процедурата и да избере изпълнител за ремонта на Концертна зала – гр. Пловдив! След започване на строително-монтажните работи да оповестява ежемесечно за напредъка на дейностите по ремонта и да се погрижи този ремонт да бъде извършен възможно най – бързо и качествено.

 Времето за чакане изтече!

Концертна зала – гр. Пловдив трябва да бъде ремонтирана неабавно и Операта да се прибере в своя дом.

Домът на Пловдивска опера е Концертна зала!

 

С УВАЖЕНИЕ: 17.07.2023 г.

                                                             ГР. ПЛОВДИВ

Предишна статия

Керванът си върви, кучетата си лаят! Най- древният народ на планетата Земя е в опасност!

Следваща статия

Какво са подготвили кукловодите за човечеството! Мислав Колакушич от Хърватия пред Европейския парламент…

Други интересни