ПОЛИЦЕЙСКИ СЪПРУГИ ВЪРТЯТ ЕВРОПАРИ ЗА МИЛИОНИ

Автор: Няма коментари Сподели:

Жената на началникът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски от ГДНП и жената на неговия подчинен  Валери Митов – началник сектор „Пътен контрол“ също в КАТ ръководят  европари за милиони.

Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) е юридическо лице по чл. 60 от Закона за администрацията – второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на образованието и науката със седалище и адрес на управление: София 1000, район „Средец“, ул. „Граф Игнатиев“ №15, ет. 4.

Центърът за развитие на човешките ресурси администрира, насърчава, консултира, организира и координира участието на Република България в Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм+“ и в нейните съпътстващи хоризонтални програми и дейности и други европейски и международни образователни програми. И бюджетът им надхвърля 160 милиона.

Марчела Митова, съпруга на Валери Митов, който е началник сектор „Пътен контрол“ и от когото зависи контрола по пътищаща и борбата с жертвите по пътя, е началник отдел Направление  „Мобилност“ Дирекция „Програмни дейности, селекция и анализ“ и избира оценителите по европрограми, като е добре да се провери дали прави избора на едни и същи хора, а нейната колежка Мария Рановска е експерт сектор „Училищно образование“ в отдел Направление  „Партньорства“, (отделът е част от същата дирекция, но е подчинена на друг началник отдел), която пък е съпруга на медийната звезда на КАТ и МВР, който бори джигитите пътя.

Преди година ДАНС и прокуратурата се заеха да проверяват въпросния Център по повод възникналите съществени подозрения за организационни и финансови  злоупотреби за милиони.

Негов шеф по това време е виден член на ГЕРБ Лора Махлелиева-Кларксън, дясна ръка на Милана Дамянова, председател на образователната комисия в НС и член на столичната централа ва ГЕРБ в Красно село.

Случайно или не, именно през тези две структури ще минават най-сериозните проекти по новата европейска оперативна програма „Наука и образование“, чиято стойност по предварителни разчети, ще достигне няколко стотици милиона лева.

Интересното е, че когато тази госпожа сяда в директорското кресло на Центъра за развитие на човешките ресурси, бившият червен депутат Емил Райнов поставя няколко пъти по време на парламентарен контрол въпроса за нейното назначение, като впоследствие Центъра беше поет от човек на бившата министърка  на МОН Кунева – Татяна Калканова, някогашен жълт депутат.

Заради силното лоби на КАТ там до момента двете първи дами на катаджиите не са проверявани, въпреки сигнали за спрени проекти.

Afera.bg                                                      http://afera.bg

Предишна статия

Бедните гърци! Партийната субсидия при тях е 3.14 милиона евро, нашите партии лапат 31.7 милиона лева…

Следваща статия

МАКЕДОНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ МУ КАЗА, ЧЕ СКОПИЕ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ МАКЕДОНИЗМА

Други интересни