За резултатите от “агресиите” на Русия ли питате? Те са следните: половин Европа и част от Азия получиха своята държавност от ръцете на същата тази държава

Автор: Няма коментари Сподели:

Финландският блогър Veikko Korhonen от Оулу, Финландия шокира Facebook, когато публикува тази статия

За резултатите от “агресиите” на Русия ли питате? Те са следните: половин Европа и част от Азия получиха своята държавност от ръцете на същата тази държава.

Да си припомним кои именно:
– Финландия през 1802 и 1918 г. (до 1802 г. никога не е имала собствена държава).
– Латвия през 1918 г. (до 1918 г. никога не е имала собствена държава).
– Естония през 1918 г. (до 1918 г. никога не е имала собствена държава).
– Литва възстанови държавността си през 1918 г. и благодарение на Русия.
– Полша възстановява държавата с помощта на Русия два пъти, през 1918 и 1944 г. Разделянето на Полша между СССР и Германия е само кратък период!
– Румъния се ражда в резултат на руско-турските войни и става суверенна по волята на Русия през 1877-1878 г.
– Молдова като държава е родена в рамките на СССР.
– България се освобождава от гнета на Османската империя и възстановява своята независимост в резултат на победата на руското оръжие в Руско-турската война от 1877-1878 г., която има за цел това. За благодарност държавата България участва в две световни войни като част от антируски коалиции. Сега България е член на НАТО, а на нейна територия има американски бази. След 1945 г. на нейна територия няма нито един руски войник…
– Сърбия като суверенна държава също се роди в резултат на тази война.
– Азербайджан като държава се оформи за първи път едва като част от СССР.
– Армения физически се запази и възроди като държава само като част от СССР.
– Грузия физически се запази и възроди като държава благодарение на Руската империя
– Туркменистан никога не е имал държавност и я е образувал само като част от СССР.
– Киргизстан никога не е имал държавност и я е образувал само като част от СССР.
– Казахстан никога не е имал държавност и я е образувал само като част от СССР.
– Монголия никога не е имала държавност и я формира само с помощта на СССР.
– Беларус и Украйна също получиха държавност за първи път в резултат на Великата октомврийска революция като част от републиките на СССР. И едва през 1991 г. (също от Русия) получиха пълната си независимост.

Също така си струва да се разгледа ролята на Русия-СССР в раждането и формирането на такива държави като Китай, Виетнам, Северна Корея, Индия, Гърция (тя беше отвоювана от турците от Русия през 1821 г.), Алжир, Куба, Израел, Ангола, Мозамбик и др.

Това е толкова странна “агресия” исторически проявена от руснаците!

Със значителния принос на тази страна дори Швейцария постигна независимост от Франция. Или по-скоро това е направено благодарение на Суворов (преди 217 години) и оттогава Швейцария никога (!) не е воювала;

Също така се проведе:
– Освобождението на Австрия от Третия райх през 1945 г.;
– Освобождението на Чехословакия от Третия райх през 1945 г.;
– Позицията на Екатерина II през 1780 г. със създаването на Лигата за въоръжен неутралитет и действителната подкрепа на Северноамериканските Съединени щати в борбата за тяхната независимост от Великобритания.
– два пъти през последните 2 века Русия дава независимост на повечето европейски държави след унищожаването на Хитлер и Наполеон;
– позицията на Сталин в преговорите със САЩ и Англия, която дава възможност на Германия да запази държавността си след поражението през 1945 г.;
– позицията на Горбачов, която позволи повторното обединение на Германия през 1990 г. без излишни проблеми;
– Помощта на СССР за Египет, след което той успя да оцелее и да укрепи независимостта си във войната с Израел, Великобритания и Франция през 1956-57 г.
– Намесата на СССР през 1967 г., която спря войната между Израел и Египет (всъщност спаси арабите от поражение в две войни през 1967-74 г.).
– Решаващата роля на СССР, който осигури извоюването на независимост от Ангола през 1975 г.

И накрая, основното. Именно СССР, след победата във Втората световна война, изигра ключова роля за осигуряването на независимостта на повечето колонии от Западна Европа в процеса на глобална деколонизация, стартиран от СССР.

Цялата история на Русия показва, че тя е била последователна при всяко правителство и система в отстояването на принципите на независимост и самоопределение на нациите и народите. Именно тя помага по всякакъв възможен начин за създаването на многополюсен свят във всяка епоха и по всяко време.

За съжаление, много често в същото време тя жертва собствените си интереси и ако политиката на майка Русия, поне за частица, би била подобна на британската, тогава половината свят щеше да бъде част от Руската имперска общност на народите, а руският народ щеше да се къпе в лукс, като шейховете на Саудитска Арабия, за сметка на държави, страни и техните столици, освободени от други колонизатори.

ЕТО ЗАЩО ПОЛОВИНАТА СВЯТ Е ДЪЛЖЕН НА РУСИЯ ДО ГРОБ. И затова всички сте толкова виновни пред тази велика държава!

Изпращам този файл, за да създам верига от памет. В памет на 20 милиона съветски граждани, 10 милиона християни, 1900 свещеници, убити, измъчвани, изнасилени, изгорени, гладни до смърт и унищожени от нацистите!

…Сега, повече от всякога, е наложително да се направи всичко, така че светът никога да не забравя за това, винаги да помни приноса на съветския народ за освобождението на Европа от фашизма.

..Присъединете се към нас и се присъединете към веригата на паметта

Източник: “Информационна Защита на България”

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Искате ли да ви разкажа какво видях в Москва?

Следваща статия

Новините по света и у нас

Други интересни