Има ли демокрация в Русия?

Автор: Няма коментари Сподели:

Разцъфтяха социалните мрежи, особено Телеграм. Появиха се или активизираха дейността си много блогери. Военните кореспонденти плъзнаха навсякъде във фронтовите райони. Част от легендарните командири в Донбас също откриха свои канали в мрежите.

И за няколко месеца се появи нова паралелна и много влиятелна група хора с милионна аудитория и с огромни възможности за влияние върху процесите в Русия. Властите изпаднаха в ситуация, когато и да искат не могат да скрият каквито и да е свои грешки, включително и Министерството на Отбраната на РФ (Руската Федерация).

Военните власти се опитаха да ограничат дейността на тази стихийно възникнала властова структура, но явно от най-високо място им скръцнаха със зъби и опитите заглъхнаха много бързо. Така народът получи възможността да посочва всички грешки и недостатъци на фронта и в тила.

И възникна специална структура, в която влязоха най-изявените блогери и военни кореспонденти и която един път месечно подава доклад до Президента за проблемите и начините за тяхното решаване. Наскоро последва и уникална по своя характер среща на Президента на РФ с най-известните блогери и военни кореспонденти в ефир. Разбира се, имаше и закрита част, където се обсъждаха въпроси от поверителен характер, но пак зададени от тази нова властова структура. Поредния тежък удар за бюрокрацията.

Появи се още едно много знаменателно движение – това на доброволците и дарителите. В него се включиха и блогерите и военните кореспонденти. Целия руски народ се включи кой с колкото може в помощта за фронта. Координатор на това движение стана организацията „Народен фронт“.

И скоро се появи една нейна прекрасна инициатива. Създадоха се кол центрове, където всеки руски гражданин може да даде сигнал за недостатъци и нередности във всички области на живота, понякога дори в ефира на държавната телевизия. И активистите на „Народен фронт“ започнаха буквално да тормозят мързеливите и немарливи чиновници на всички нива, докато проблемите на хората не бъдат решени.

Можеха ли руските власти да подтиснат и заглушат гласа на народа? Теоретично да, практически не. Защото когато руската мечка се събуди, никой не може да я спре. Това е като стихия, която помита всичко пред себе си.

Така отдолу руският народ твърдо и неотклонно започна да налага волята си. А какво е демокрацията? Май реална власт на народа.

И какво имаме в Русия? Демокрация или диктатура? Отговорете си сами!

Източник: Информационна Защита на България

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Аспаруховите валове – съоръжения без аналог в Европа

Следваща статия

The Whole Human Race is Under Arrest by Jeff Rense & Jordan Maxwell

Други интересни