Новините от 13 май 2023 година

Автор: Няма коментари Сподели:

От албума на Борислава Данаилова


Преведи сам | Едж
Микро-новата
Подозрителни наблюдатели
Татяна Завражина
Новият световен ред
Ренс
Глен Бек
Андрей Фурсов | dzen
Всичко върви
Събуждане с Джей Пи
Д-р Стийв Търли
Апокалиптични продукции
ГейтуейПъндит
Следващите новини
Никой специален финансово
Бунтовнически новини
ХалТърнърРадиоШоу
Нюзпънч
ЗироХедж
Ръсел Бранд
Подготвители
Пълен спектър оцеляване, САЩ
Канадски подготвител
Подготвител от Аляска
Войната
Павел Иванов
Саня от Флорида (спрян) | Телеграм
Михаил Онуфриенко, Насправдиrutube
Юри Подоляка, Насправдиrutube
Дишайте дълбоко и се отпуснете!


Събуждане с Джей Пи

Интервю с царицата на ИИ Камала Харис!

Авто-превод

Отделно


Д-р Стийв Търли

Ще се сринат ли социалните медии с напредъка на акта Restrict?

Авто-превод

Отделно


Глен Бек

Джеймс Бонд е ПОД ПРЕГЛЕД?! Футуристичното ИЗГАРЯНЕ НА КНИГИ идва

Авто-превод

Отделно


Следващата новинарска мрежа

НЯМА ВЕЧЕ свобода на печата при администрацията на Байдън

Авто-превод

Отделно


Бунтовнически новини

Марш за живот в Отава: Страстни демонстранти говорят открито

Авто-превод

Отделно


Майоркас: ковид, екстремното време са част от причината, поради която граничните пунктове биха рекорда миналата година


Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подписва закон за защитата на съвестта на здравните работници

Florida Gov. Ron DeSantis speaks at a news conference at the Reedy Creek Administration Building Monday, April 17, 2023, in Lake Buena Vista, Fla. DeSantis has yet to enter the 2024 presidential race, but former President Donald Trump is aiming to drum up support in the Florida governor's backyard, securing …


Контрабандистите на картела Синалоа крият кристален метамфетамин в торби с кафе на зърна

Sinaloa Cocaine


Актуализация: Американците даряват $881 000, за да помогнат на пенсионирания морски пехотинец Даниел Пени да плати за правната си защита


„Пропуснете импийчмънта на Майоркас – Трябва да стигнем до Мерик Гарланд и Джо Байдън“ – Стив Банън за Майоркас и историческото планирано нахлуване на южната граница на САЩ


Бившият премиер на Пакистан Имран Хан е освободен от затвора – огромна тълпа остава, за да посрещне сваления лидер


Политически затворник от J6 за прикриването от Републиканците: „Хей, Кевин Макарти, къде, по дяволите, е шибаното видео от 6 януари, което обещаваш на всички?“


Извънредни новини: Украйна свали **множество** руски военни самолети – вътре ***в Русия***


Байдън тихо, измамно стартира ДРУГ дезинформационен борд, за да цензурира интернета


РФК мл. хвърли бомба: „Лекарствата на Голямата фармация са отговорни за нарастването на масовите стрелби“

RFK Jr drops bombshell about Big Pharma drugs and school mass shootings


Официален доклад: Вентилаторите убиха почти ВСИЧКИ пациенти с COVID

Ventilators found responsible for majority of COVID death, according to new report


Режимът на Байдън тайно се е сговорил с мексиканското правителство за умишлено изпращане на десетки хиляди нелегални мигранти в САЩ, разкрива нов доклад.

Biden regime caught colluding with Mexican regime to allow illegals to pour into southern border


Вашингтон Пост: Марк Зукърбърг е виновен за манипулиране на изборите през 2020 г. за Байдън

Mark Zuckerberg found guilty of rigging 2020 election for Biden


Миа Фароу признава: „Сатанинските холивудски елити изнасилват и ядат деца“

A taped phone call between Mia Farrow and Woody Allen has been released that reveals the full horror of the Hollywood director's sexual abuse of his 7-year-old step-daughter, Dylan.


Бъдещето на Украйна е в Голямото нулиране

„Украйна 2030 — най-свободната и дигитална страна в света. Без бюрокрация, но със силна технологична индустрия. Безкасово и без хартия. Това е бъдещето, което градим.”

– Михайло Федоров

Това бяха думите на министъра на цифровата трансформация на Украйна Михайло Федоров, който публикува в Twitter лъскаво видео, показващо научно-фантастичното бъдеще на Украйна.

Видеото се хвали с плановете на Украйна (след победата над Русия, разбира се!) да стане „най-свободната и удобна страна през следващите 10 години“.

В този теоретичен сценарий Украйна е „първата страна, която изоставя хартиените пари“, изобилстват телездравни и телеобразователни програми, решенията на съдилищата се ръководят от изкуствен интелект, а градовете дори могат да се защитават с „ултрамодерен железен купол“.”


Нетната миграция във Великобритания може да достигне 1 милион тази година, удвоявайки предишния рекорд

teaser image


Рекордни 83 000 мигранти са пресекли нелегално границата на САЩ тази седмица

teaser image


Безсонов посочи странностите на командването на авиацията.

„Отдавна си струва да се обърне внимание на публикуваните по-рано факти за странното поведение на командването на авиацията. Например, когато пилотите се снемаха от бойни полети, за да разучат песен. Или когато на летците е било наредено да летят на височина не по-малка от 200 метра, което е меко казано опасно в условията на активната противовъздушна отбрана на противника. И онези бойни пилоти, които нарушиха заповедта, за да не станат плячка на вражеската противовъздушна отбрана и летяха на ниски височини, мъдрото командване се опита да изпрати в пехотата. Тези факти не са тайна за никого и са в открити източници на информация. Трябва да преустроим системата преди всичко в главите си и да изоставим формулата: „Аз съм шефът, а ти си глупак“. Докато тази тирания и измама продължават, победата ще е отвъд хоризонта. Или това не е тирания и безумие, а умишлен саботаж? С това трябва да се занимават компетентните органи. Приятели, многократно съм писал, че всички сме в една лодка и само победата ще ни спаси. Който не иска да спечели тази война, той е враг“, заключи той.


„Граничната политика е добра напоследък“ – TikTok учи китайски мигранти да нахлуват през границата на САЩ.

Chinese Migrants


Какво представляват ракетите Storm Shadow и как Русия може да ги победи?

Storm Shadows (Сторм шадоу = сянката на бурята), за които министърът на отбраната Бен Уолъс потвърди тази седмица, че или „влизат в“ или вече са „в самата страна“, са крилати ракети с обсег до 250 км за експортната версия и до 560 км за вътрешната версия вариант. Ако бъдат изстреляни над Североизточна Украйна, експортният вариант на англо-френските оръжия ще има достатъчен обсег, за да нацели големи руски градове като Курск, Белгород, Воронеж или Севастопол, както и голяма част от Беларус – включително нейната столица Минск.

Storm Shadow е най-мощната ракета на НАТО, доставена на Киев до момента, и има обсег, доста надхвърлящ 75 км, отколкото ракетите HIMARS, които бяха доставени в хиляди през последната година.

Крилатата ракета, която беше продадена на британската армия за около 790 000 британски лири за единица през 2011 г. и според съобщенията сега струва около 2,5 милиона долара, тежи 1,3 тона, има дължина 5,1 метра и диаметър около 0,4 метра. Има 450 kg тандемна бойна глава с възможност за унищожаване на тежки укрепления или изравняване на жилищни сгради, индустриални съоръжения, железопътни възли или колони от превозни средства и войски. Съществува изстрелван от военен кораб дериват, като този вариант има обсег до 1400 km и бойна глава от 300 kg. Ракетите разполагат с инерционна навигация, комбинирана с GPS и ориентиране към терена.

Обединеното кралство се оценява да има 700 до 1000 Storm Shadows на склад.

„Това е ракета с въздушно изстрелване, която използва стелт технология. Бойната глава може да бъде касетъчен боеприпас или проникваща бойна глава и има тегло 450 кг… По правило се монтира на самолети европейско производство… Френската версия се различава от британската само по интерфейса за инсталиране на съответните изтребители.“

Кой разработи Storm Shadow?

Създадена съвместно от Matra BAe Dynamics – британско-френски противоракетен отбранителен гигант, създаден през 90-те години на миналия век, Storm Shadow за първи път беше въведен в експлоатация през 2002 г., точно навреме за десетилетие и половина, ръководено от САЩ и НАТО кампания от нашествия и бомбардировки в Близкия изток.

Къде са използвани Storm Shadows?

Силите на Обединеното кралство за първи път използваха Storm Shadows в Ирак по време на инвазията през 2003 г., като британските, френските и италианските военновъздушни сили ги използваха отново по време на агресивната въздушна война на НАТО в Либия през 2011 г. След това ракетите бяха използвани от френските и британските сили в Сирия през 2015 г., 2016 г. и 2018 г., включително удари, за които се твърди, че са насочени към Даеш (ISIS)* и срещу сирийски сили въз основа на фалшиви доказателства за химическа атака от страна на сирийското правителство (по-късно се разкри, че претекстът за последната атака е бил измамен).

В допълнение към доставките до страни от НАТО като Италия и Гърция, Storm Shadows са изнесени в Индия, Египет, Катар, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия, като последната ги използва срещу бойци на хутите в Йемен.

The Damascus sky lights up missile fire as the U.S. launches an attack on Syria targeting different parts of the capital early Saturday, April 14, 2018 - Sputnik International, 1920, 14.04.2018
ПВО на Сирия отрази 71 от 103 ракети

Какви са ограниченията и слабостите на Storm Shadow?

Storm Shadows са проектирани да работят от самолети Eurofighter Typhoon, Rafale, Mirage 2000 и Tornado. Украйна няма нито един от тези самолети, а Обединеното кралство и НАТО досега не са склонни да предадат модерни самолети на Киев на фона на опасенията, че Русия бързо ще ги унищожи.

Адаптирането на тези самолети към принципно различна система за насочване и целеуказване би било трудно, казва Сергей Хатилев, бивш началник на зенитно-ракетните сили на московското командване на специалните сили за противовъздушна отбрана. „Не е толкова просто да го закачаш, да излетиш, да стреляш и да отлетиш“, каза пенсионираният полковник пред руски медии.

Другият вариант е наземна платформа – но това ще изисква изцяло нова система за командване и контрол, според Хатилев. „В допълнение към пусковата установка, ще ви трябва командно и контролно превозно средство. Ще трябва да вземете целеуказанието отнякъде“, каза той.

Хатилев посочи, че средствата за доставка на Storm Shadows са само една част от уравнението. Другото е руската авиация и противовъздушна отбрана. „Ние не позволяваме на ВВС на Украйна да летят. Руската авиация спечели превъзходство във въздуха. Ако използват тези ракети от самолети, всъщност би било добре за нас, защото е по-лесно да се прицелваме към самолети, отколкото към самите ракети. Ще ударим носителите. Зоната на поразяване на С-400 е няколкостотин километра, навлизайки в тази зона, тя просто ще унищожи носителя“, каза полковникът от запаса.

Ако ракетите бъдат изстреляни, откриването и прицелването в тях навреме ще бъде от решаващо значение, добави той, отбелязвайки, че системите, способни да се прицелват в Storm Shadow, включват С-400, С-300 и Бук-М3 и Бук-М2 с по-малък обсег системи, работещи в тандем.


Грег Абът: Dominion трябва да „отговори“ на въпроси относно ролята им в уволнението на Тъкър Карлсън

Greg Abbott Goes to Bat for Tucker-Carlson


Болниците с нестопанска цел направиха огромни печалби по време на пандемията, докато получиха 23 милиарда долара федерална помощ за COVID-19: доклад

teaser image


Египет отхвърли исканията на САЩ да блокират руските военни полети

teaser image


Шефът на Вагнер пояснява, че само неговите сили постигат напредък в Бахмут

teaser image


Избирателна група с връзки със Сорос, Цукърбърг се среща във Вашингтон за конференция, затворена за обществеността

teaser image

https://bgprevedi.com/alt-news-13-05-2023-33238-2/

Предишна статия

Новините по Света и У нас също!

Следваща статия

Защо толкова истини биват разкрити изведнъж? Как кукловодите манипулират нашето съзнание!

Други интересни