ПАРАЛЕЛНАТА ВЛАСТ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ, БЪЛГАРИЯ И ПРАВОСЛАВИЕТО

Автор: Няма коментари Сподели:

Уважаеми колеги и приятели,
Уважаеми госпожи и господа,
Искам да Ви информирам, че на 19 май /петък/ 2023 г. от 18,00 ч. в гр. Бургас, в Дом на писателя, ул. Волов 1, „Сдружение Бургаска писателска общност“ ще представи последната ми книга: БЪЛГАРИЯ – МИЗИЯ, ТРАКИЯ, МАКЕДОНИЯ (ПАРАЛЕЛНАТА ВЛАСТ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ, БЪЛГАРИЯ И ПРАВОСЛАВИЕТО)

Не случайно на корицата, в десния долен ъгъл съм сложил снимката със статуята на МАЙКАТА. Тя е пред паметните плочи на момчетата, родени 1921-1923 г., воювали в редовете на Съветската армия срещу немско-фашистките нашественици. На фронта заминават стотици хиляди момчета, да не кажа милиони. На 100 момчета заминали на фронта, от тях се връщат само по трима!
Не случайно съм сложил в подзаглавието „(… И ПРАВОСЛАВИЕТО“).

Свети Апостол Павел идва по вода, море и река в македонския град Филипопол, днешния гр. Пловдив. Тук той прави първото кръщение и полага основите на Християнството в българските земи. От тук то тръгва към западните български земи и по на запад.
Свети Апостол Андрей Първозвани пристига по море и стъпва на български земи, днес където е гр. Царево. От тук той тръгва да разпространява Християнството на север.

В кръга на възможностите си съм разкрил, „пътувайки“ през годините, стигайки до днешни дни, как войната срещу Православието се води перманентно. Войната срещу Православието, тук на Балканите се води с един инструментариум. Там на север с по-друг инструментариум.

С НАМИ БОГ!

                                        Димитър Йончев

Предишна статия

 ДЪРВЕТА СЕ СЕКАТ – НА КОГО СА ГОРИТЕ?(Репортаж от мястото на събитието!)

Следваща статия

Глупост и празнота…(Чарлз и Камила не стават и за сувенири!)

Други интересни