Глупост и празнота…(Чарлз и Камила не стават и за сувенири!)

Автор: Няма коментари Сподели:

С излъчването си Чарлз и Камила имат две ясни и недвусмислени послания, които се тиражират от всички световни медии – глупост и празнота. Изписани са на лицата им от младини. 

Една специфична неадекватност, близка до патологията, бележи аристократите по кръв и особено тези – за радост на либералния мейнстрийм, който ги показва на живо със садистично удоволствие като част от тоталната си доминация, която включва пълното инкорпориране на сакралното в лицето на църквата и монархията. 

Крал Чарлз е глава и на двете в Англия. Днес всичко е Елтън Джон и лав екшъли. 

Няма разлика от излъчването на лидерите на ЕК и британското кралско семейство. Плебс и аристокрация са една и съща тв антропология, която се титулова като елит. Няма и помен от монархия тук, а само кичозни гърчовете на едно злощастно кралско семейство, което от десетилетия оцелява през медията, за да не свърши на гилотината по френски маниер. 

Лично аз предпочитам Бърк пред френската революция, но мисля, че той се обръща в гроба си пред тази окаяна кралска бутафория. Монархията е свещен институт, който прави властта поносима за хората. Демокрацията е бесовщина, която ги кара да полудяват по властта без да знаят въобще с какво се захващат. В Стария Завет Бог праща на еврейския народ съдии и царе след като вижда, че народът не може да се оправи сам. 

Монархията следва естествения принцип на духовната йерархия. Демокрацията е профанизирането ѝ. Вулгаризация. Тя е естествен заместител на изтощението на монархията, забравила за първоначалната си искра. Е, точно нея я няма в Чарлз, който има толкова абсурдно излъчване, че чак предизвиква симпатия. 

Някакъв Форест Гъмп от Уиндзор. Пиша тези работи като убеден монархист, разочарован преди 25 години от българския цар (Симеон || дойде на разноски на Мултигруп през 1997-а в България!!!), който обаче е роднина на Луис Маунтбатън (Батенберг) – за мен най-кралската фигура от това семейство. А Чарлз и Камила не стават и за сувенири. Колко тъжно е да гледаш упадъка на велика традиция на живо по телевизията.

https://www.lentata.com/charlz-i-kamila-glupost-i-praznota

Предишна статия

ПАРАЛЕЛНАТА ВЛАСТ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ, БЪЛГАРИЯ И ПРАВОСЛАВИЕТО

Следваща статия

Когато не знаете какво да правите, просто кажете истината…

Други интересни