Донбас не е построен, а е разкопан? 10 неудобни въпроса за историците…

Автор: Няма коментари Сподели:

 

Отделно

Донбас не е построен, а е разкопан? 10 неудобни въпроса за историците

Вижте тази снимка. На пръв поглед не изглежда нищо необичайно. Но ако погледнете по-отблизо, веднага възникват много въпроси:

– Защо всички тези сгради са затрупани с пръст? (покажете със стрелки къде е основата и на колко метра е вкопана)

– Защо промишлени тръби стърчат буквално от жилищни сгради?

– Какво правят тук, насред жилищен комплекс? (Стрелките показват какво е заложено на карта) (кадър от Чародейци: „Е, кой строи така, кой строи така?!)

Пред вас е Юзовка, едно от първите индустриални селища на Донбас, според официалната история.

И я кръстиха на Джон Юз (по-правилно е да се произнася Хюз) – най-големият милионер на 19 век, чийто капитал е на 7-мо място на планетата.

Официалните историци ни казват, че този човек в напреднала възраст, когато е време да се оттегли от дълги години работа, внезапно идва в Донбас през 1869 г. и уж построява там металургичен завод.

И, между другото, металът започва да се топи вече 8 месеца след началото на „строителството“! Ето го безпрецедентното темпо на англичанина!

Тъй като историците имат патологична склонност да лъжат, решихме да проверим всичко и сме готови да споделим с вас сензационни заключения. Настанете се удобно. В края на видеото ще бъде най-интересното. Не забравяйте да ни вдигнете палец за усилията ни и се насладете на вашето пътуване в миналото.

Какво друго знаем за Джон Хюз? Колекционер на древни артефакти, човек, който не може да се отдаде на нищо, индустриалец, станал известен с отличното качество на претопения метал…

Но металът се оказа безполезен, с най-ниско качество.

Странно, нали?

И ето какво е интересно – Хюз организира производство в уж отдалечената степ, където наистина няма руда, няма структури за достъп, няма тухли за изграждане на сгради.

Какво е използвал, за да тегли тежко оборудване? На колички? От какво е построен?

Също така странно…

Но самото изграждане на завода отне много по-малко време и не беше минала една година, сякаш шикозни многоетажни сгради бяха израснали от земята и дори с архитектурни камбани и свирки. Доменните пещи са построени за същото рекордно време.

На 24 април 1871 г. печката е задухана!!! Уви, не стана, както писаха тогава в официалната преса. Оказа се, че по някаква причина пещта не отговаря на тогавашната технология. Работи само три дни и беше спряна. Трябваше напълно да се възстанови доменната пещ!!!

Отново, това пише пресата. Всъщност всичко беше много по-лошо.

Ето какво пише в доклада, съставен от командир-лейтенант Леонид Семечкин, човек, изпълняващ специални задачи в двора, тоест всъщност разузнавач:

„Хюз създава само един външен вид за работа, нареждайки да държи доменната пещ, докато не бъде напълно фиксирана на празен ход. Доменната пещ работи четири месеца, работейки само за някои по-висши типове предприемачи.“

Докладът заема повече от 200 страници и е прочетен в Санкт Петербург, в Адмиралтейството, пред високопоставени служители на Руската империя.

Човек трябва да е много наивен, за да подозира, че уелски бизнесмен се опитва да постави качествени продукти в ръцете на потенциален враг на страната си. Или да играе на страната на врага, нали?

Какво всъщност правеше този господин?

Първо, той купи земи, на които са открити богати минерални находища, а не желанието да даде. Радио Свобода и Лукашенко.

https://bgprevedi.com/donbass-was-not-build-but-digged-out-33048-2/

Предишна статия

Новините от 07 май 2023 година

Следваща статия

Водят се съдебни дела срещу министри заради незаконните COVID мерки

Други интересни