ТЕРМИНОЛОГИЯ, ИЗПОЛЗВАНА В СЕКРЕТНИТЕ ДОКЛАДИ НА РАЗУЗНАВАНЕТО

Автор: Няма коментари Сподели:

 

Олимен (олигарх + йесмен). Полезен туземен идиот, който служи срещу скромно възнаграждение на чужди държави. Не е агент на чуждо влияние, понеже агентите имат и собствено мислене.

Оликрат (ОЛИгарх + клептоКРАТ). Накратко: крадец с власт. Властта се простира до печеливши приватизации, концесии, търговия с влияние и т.н. Обитава модерен личен (добре охраняван) затвор около София, най-често в Драгалевци, Бояна и др., който се посещава свободно от жени с леко поведение. Някои от моделките си носят смартфони, с които правят снимки, допълващи личното им благосъстояние.

Олиполикрат (ОЛИгарх + ПОЛИтик + клептоКРАТ). Изтъкнат политик, който не може да спи от мисли за благоденствието на своя народ. Първата му задача, след като попадне в Народното събрание, е да гласува незабавно повишаване на заплатите на депутатите. След това има и други задачи, които го хранят в комбинация с престъпни политически групировки. Любими словесни възклицания: „стабилност“ и/или „преход“ и/или „промяна“.

Оликрон (ОЛИгарх + „КРОНи“ приятел на европейски и държавни фондове). Човек, който първо плаща, за да му платят повече. Предпочитана територия на обитаване: в близост до фонд „Земеделие“, до АПИ и до други свърталища на подобни видове. Наркотично зависим от системни дози фондове. Нелечимо състояние.

Олидит (ОЛИгарх + банДИТ). Напет мъж, който носи костюм, черна тениска и масивно златно герданче с кръстче. Първенец на църковни празници.

Олититутка (ОЛИгарх + прес просТИТУТКА). Женска, обикновено телом обезмаслена, зъбно избелена и духовно обезсмислена, плодяща небивалици в национален ефир. Също важи и за мъж, който ляга на правилната страна при информационно затъмнение.

Идиоли (ИДИот + зависим от ОЛИгарх). Идиоти, които гласуват по волята на идеологията на олигарси, въобразявайки си че гласът им има значение. Масово срещано заболяване, включително и при ваксинирани с „бустер“ дози.

Негласуващи. Същите като горните, които обаче са помъдрели от житейския си опит, че ходенето до урните няма особено значение. По тази причина се тълкуват като особено опасен криминален вид, понеже искрено мразят лъжливи политици, изразявайки го с непристойни епитети. Подлежат на редовни проверки на НАП и/или ДАНС.

Магистрат. МАГьосник от системата, от който честните хора изпитват СТРАх. Занимава се с гонене на режисьори и оператори на снимки и клипове на Важни личности, понеже са незаконно заснети. Няма значение какво е позорното съдържание на тези снимки и клипове.

Двойник. Човек, който поразително прилича на Путин, въпреки че всички знаят че това не е негов двойник. Също: човек, приличащ на Байдън, който уверено слиза до долу по стъпалата от самолет.

…………………………

Приликата с определени личности може да е случайна.

………………………….

Гледайте с усмивки на случващото се!

                                                                                  Боян Дуранкев 

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/terminologiya-izpolzvana-v-sekretnite-dokladi-na-razuznavaneto/109820

Предишна статия

Както изглежда Библията е най-надеждната и коректна (въпреки многото си преправяния!!) енциклопедия

Следваща статия

Новините от 4 май 2023 година

Други интересни