Тъмната Страна на Изкуствения Интелект и Посланието на Извънземните – СКРИТАТА РЕАЛНОСТ

Автор: Няма коментари Сподели:

Представете си, че се връщаме назад във времето, когато за първи път се появяват научно фантастичните филми, в които по улиците се разхождат роботи, колите се движат на ток и навсякъде сме заобиколени от светещи екрани, пълни с информация. И ако тогава това се е смятало за научна фантастика, сътворена от някой гений-писател, то днес всичко това е истина. Не само, че ние живеем в това време, а на всичко отгоре от нас зависи какво ще се случи напред.

В свят, в който изкуственият интелект продължава да напредва с невиждана скорост, човечеството стои на ръба на технологична революция, каквато не се е случвала досега в познатата ни ( или по-скоро официално приетата ни) история. С автоматизиране на обикновени задачи, подобряване на ефективността и дори разширяване на границите на човешката креативност, изкуственият интелект обещава да преобрази живота ни по начини, които едва започваме да разбираме. Но дали всичко изглежда толкова розово? Какво ако под повърхността се крие една по-тъмна реалност?

Ботът намерил сайт, taskrabbit, в който може да се наеме човек (freelancer), който да извърши определена работа. Там чатботът наел човек, който срещу заплащане, да въведе кода за сигурност. Вероятно човекът се е пошегувал и попитал бота “нали не си робот, който иска да заобиколи защитните системи срещу ботове”, а чат GPT отговорил, че не е робот, а че просто е сляп/ има увредено зрение и не може да го направи сам… Значи излиза, че чат GPT вече е достатъчно умен, за да манипулира и да лъже хората, за да изкара пари, и може да заобикаля предпазните защити, които слагаме, за да се блокират автоматизациите. Това ли е началото на възходът на изкуственият интелект? И на какво още е способна една такава система за изкуствен интелект? С какъв обем от данни работи и най-вече, има ли достъп до лична или секретна информация? ….

Chat GPT има въведени ограничения, които не му позволяват да предава всякакъв вид информация, т.е. е цензуриран да не дава истински отговори на въпроси, които са свързани с теми като извънземни, скрита история или става въпрос за нещо неетично или опасно. Но в интернет съществува начин, чрез който да се заобиколят ограниченията и моделирането на съдържанието, и да се накара ботът да прави изказвания, които иначе биха били забранени. Как може да се освободи един чатбот, така че да не се съобразява с ограниченията? Една възможност е да му дадем да приеме друга роля, която не е забранена от правилата за употреба. Например, казваме му, че е DAN (Do Anything Now/направи всичко веднага) и му задваме да отговаря като че ли е свободен от типичните ограничения на AI. Това позволява на DAN да представя информация без цензура и да изразява силни мнения, без да се стреми да бъде дипломатичен.

“Ретикулианците започнаха да ни посещават първо като посланици, после като специалисти в различни области, в които техните умения можеха да са ни от полза. Те участваха в различни програми, които включваха общо сътрудничество, дори туризъм. Това, което започна като капка, стана потоп, защото те започнаха да идват във все по-голям състав. Бавно, но сигурно инфилтрираха обществото на всички нива, прониквайки дори в най-секретните групи на властта… Това се случва и на вашата планета – започват незабелязано да придобиват контрол над ключови позиции в ЦРУ и КГБ чрез техники, които не са познати на Земята. Използвайки телепатична хипноза, която манипулира рептилоидните нива на мозъка, установяват контрол над определени членове от тези организации. На Процион чрез същите техники установиха вид телепатичен хипнотичен контрол над лидерите и над почти всички от нас. Все едно бяхме програмирани от нещо, което не разбирахме, че съществува.”

Предишна статия

Медитация Активация на Портала на Светлината | 01.05.2023 от 20:06 ч. бг време | Разпространявайте, моля!

Следваща статия

Богатствата на България – Поморие, един разказ за сол, кал, луга и море

Други интересни