Новините от 15 април 2023 година

Автор: Няма коментари Сподели:

Calling all mediocre males – Викаме всички посредствени мъже
Women’s – Женските
Medals + Records – Медали + Рекорди
Scholarships + Sponsorships – Стипендии + Спонсорства
Are now up for grabs! – Са вече готови за грабване
Live your dream – Живейте в мечтите си
By ruining theirs – Като съсипвате техните
Call the ACLU now to find out how you can get in on the action – Обадете се на ACLU сега, за да разберете как можете да се включите в действието
ACLU – Американски съюз за граждански свободи


Преведи сам
Микро-новата
Подозрителни наблюдатели
Татяна Завражина
Новият световен ред
Ренс
Глен Бек
Андрей Фурсов | dzen
Всичко върви
Събуждане с Джей Пи
Д-р Стийв Търли
Апокалиптични продукции
ГейтуейПъндит
Следващите новини
Никой специален финансово
Бунтовнически новини
ХалТърнърРадиоШоу
Нюзпънч
ЗироХедж
Ръсел Бранд
Подготвители
Пълен спектър оцеляване, САЩ
Канадски подготвител
Подготвител от Аляска
Войната
Павел Иванов
Саня от Флорида (спрян) | Телеграм
Михаил Онуфриенко, Насправдиrutube
Юри Подоляка, Насправдиrutube
Дишайте дълбоко и се отпуснете!

Добавките за деня приключват предимно към 10:30 сутринта на следващия ден БГ-време поради дългия международен информационен ден.


Татяна Завражина

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИТЕ ОТ ОПАСНИ МАГНИТНИ ПОЛЕТА?! Продължение

Авто-превод

Отделно


Татяна Завражина

ЗАБЛУДИТЕ НА ХОРАТА ЗА ОРГАНИЗМА ИМ, КАК СЕ самоИЗМАМЯВАМЕ?! Долмените говорят за паразити

Авто-превод

Отделно


Андрей Фурсов: Тъмната страна на глобализацията. Кой контролира глобалните процеси.

Студената война приключи през 1989-1991 г. И приблизително по същото време глобализацията започна сериозно. Терминът „глобализация“ се появява през същата година, когато се появява изразът „виртуална реалност“. И през същата година беше открит вирусът на СПИН. Е, първо го изчислиха и след това просто беше открит след изчислението. Всичко се случи през същата година. За мен е символично съвпадение, че термините „виртуална реалност” и „глобализация” се появяват в една и съща година. 1983.

Има два подхода към проблема с глобализацията. Според единия подход глобализацията е много стар процес и хората спорят само кога е започнал? Някои казват, че през 19 век, първата британска глобализация. Втора гледна точка, 16 век. Трета гледна точка, Кръстоносните походи. 4-та гледна точка, Римска империя. 5-ти – Древен Египет. 6-та – Неолитна революция. Е, защо не кризата на горния палеолит, най-тежката в историята на човечеството. Има и втора гледна точка, глобализацията е ново явление, появило се през 80-те години и оттогава се развива. Аз се придържам към втората гледна точка, че глобализацията е ново явление.

Факт е, че много често два сходни външно сходни процеса се бъркат с глобализацията. Това е интеграция и интернационализация. Факт е, че интеграцията с разширяването наистина е … Може би това е кризата на горния палеолит, от времето на неолита, със сигурност. Това е един процес. Интернационализацията на икономиката е процес, започнал през 60-70-те години на XIX век. Е, глобализацията е това, което се появи през 80-те години. И днес тя бързо наближава своята криза.

Лесно е да се види, че интеграцията, интернационализацията и глобализацията се основават на напълно различни производствени структури. Характерно е, че интеграцията продължи и по-късно, но възникна на основата на прединдустриалното производство. Интернационализацията на икономиката възниква на базата на индустриалното производство през 60-70-те години на XIX век. И накрая, ако вземем неполитическия аспект… Ще говоря за политическите аспекти на глобализацията малко по-късно. Сега, като такова „забягане напред“ ще отбележа казаното от Кисинджър. Кисинджър каза, че „глобализацията е просто друго име за американския империализъм“. И от политическа гледна точка Кисинджър е абсолютно прав.

Но ако говорим за политически, икономически, технически и икономически компонент, тогава е напълно ясно, че глобализацията не би била възможна без революция в областта на комуникациите и информацията. Тоест без това, което в късния Съветски съюз се наричаше научно-техническа революция. Както отбелязва Зигмунт Бауман, „ако капиталът се преобразува в електронен сигнал, тогава той не зависи от страната, от която е изпратен, от страните или страната, през които преминава, и от страната, в която пристига.“ Натискам бутон и капиталът ми лети от Хонконг към Ню Йорк или, да речем, Лос Анджелис или Лондон. Няма значение. Важното е, че тази революция в областта на информацията и комуникациите най-накрая освободи капитала от локални и териториални ограничения.

Тоест можем да кажем, че времето най-накрая е завладяло пространството, като цяло трябва да се каже, че цялата история на капитализма, тъй като е много динамично общество … Какво му даде инерция? Цялата история на капитализма е борбата на капитала срещу онези ограничения, които му пречат да се развива. И именно тази борба, постоянното преодоляване и появата на нови ограничения придадоха на капитализма фантастична динамика. И така, с глобализацията капиталът премахна всички ограничения по пътя си. Първо, това ограничение е материално. Защото сега капиталът много лесно се превръща в електронен сигнал, благодарение на това, което наричаме научна и технологична революция.

И още нещо, поради което глобализацията изчерпва възможностите за развитие на капиталистическата система. Капитализмът като система е екстензивно ориентирана система. Тоест развива се по този начин. Има ядро, полупериферия и периферия и огромна некапиталистическа зона. Взимаме XVIII-XIX век. Веднага след като световната норма на печалбата падна, капиталът изтръгна част от некапиталистическата зона и я превърна в своята периферия – капиталистическата периферия, пазара. Тоест това е пазар за продажби и източник на евтина работна ръка. И нормата на печалбата се изравни и след това се повиши. И всяка сериозна криза на капиталистическата система предполагаше такава експанзия в пространството. С глобализацията този процес приключи.

Тёмная сторона глобализации. Кто управляет мировыми процессами. Андрей Фурсов

Капитализмът е навсякъде. Това е гангстерският капитализъм в Русия, това е странният капитализъм в Китай, това е полукастовият капитализъм в Индия. Тоест капитализмът е навсякъде. И се оказва, че вече няма къде другаде да се изхвърлят кризите. Това означава, че капитализмът от екстензивна система трябва да се превърне в интензивна. Но проблемът е, че капитализмът първоначално е замислен като екстензивна система. И в него са вградени редица институции, които не му позволяват да се засили. В това отношение капитализмът много прилича на Атина след реформите на Солон.

Реформите на Солон се състоеха в това, че източниците на вътрешно робство в Атина бяха блокирани. Тоест атиняните не могат да бъдат превърнати в роби. Робите трябваше да бъдат довлечени от някъде отвън. И резултатът беше система, която беше силно заредена, независимо дали беше Атина или по-късно Рим. Тази система можеше само да се разширява-разширява-разширява, защото вътрешните източници на робство бяха блокирани. Тя завършва в Рим през 212 г. с едикта на Каракала, когато правата на римско гражданство се разширяват за цялата империя. Е, след това на Рим му остана много, много малко да съществува. Същото е и с капитализма като система.

Факт е, че първоначално бяха създадени редица институции, които блокираха възможността за интензивна експлоатация на населението на ядрото. Това е държавата, това е гражданското общество, това е политиката като специална сфера и това е масовото образование, което, така да се каже, подготви човек за експлоатация от системата. Трябваше да се образова в индустриалната система, минимално, но в същото време да инвестира малко пари в човек. И това, заедно с други институции, като цяло, пречеше на нарастващата експлоатация в системата. С други думи, върхът на капиталистическата система, експлоатирайки полупериферията и периферията, може да „отвърже“ нещо на населението.

И от 45-та до 75-та година тя беше принудена да направи това, защото беше в конкуренция със Съветския съюз. И така, че левите, левоцентристките партии, подкрепяни от върховете на работническата класа и средната прослойка, така че да не се ориентират към Съветския съюз … Значи, нещо им беше „откопчано“ … Освен това трябва да се каже, че от 45-та до 75-та година капитализмът можеше да си позволи такава щедрост. Защото следвоенното възстановяване на капиталистическата система, тези 30 години – от 45-та до 75-та година … През този период са произведени повече стоки и услуги в стойностно отношение, отколкото през предходните 150 години. Беше бързо развитие, което обаче в началото на 60-70-те години започна да приключва.

И освен това през 50-те години беше изобретено едно нещо, което позволи на буржоазията да поплюва колониалната система и да започне да „плюе“ собственото си население. Кое позволи толкова много проблеми на върховете на капиталистическата класа да бъдат решени вече чисто икономически, без оглед на нейното население? И въпреки че тази система беше напълно разработена през 70-80-те години, тя съществуваше вече през 50-те години. В края на 50-те години той вече, така да се каже, се роди … Това са офшорни зони, превърнали се в „подарък от съдбата“ за световния капиталистически елит и особено за британския елит. Защото американският капитал избяга във Великобритания, в Европа. До Обединеното кралство. А като говорим за причините, довели до убийството на Кенеди… Има много неща. това е надпревара на системата на Федералния резерв … Но имаше още един …, имаше тълпа, така да се каже. Кенеди прокарва закон, който рязко ограничава възможностите за миграция на капитали. И това също беше много, много сериозен проблем.

Сам по себе си глобалисткият проект, за който се говори във Великобритания още в края на 19 век, се възприема като имперски проект, голям имперски проект. Нещо повече, британският елит беше много симпатизиращ на всяка глобализация, независимо дали беше със знак плюс или знак минус (капитализмът – антикапитализъм). Един пример от такава сфера като разузнаването е много интересен, нито един агент на Коминтерна, за който британското разузнаване е знаело през 30-те години, нито един агент на Коминтерна не е бил автоматично обявяван от тях за агент на Съветския съюз. Тоест за тях Коминтернът, левият глобализъм, е едно. Но съветските агенти, това е съвсем различно. Следователно, да кажем, „петицата“ на Кеймбридж … Не говоря за Филби, който беше принуден да избяга. Имам предвид Блънт, Бърджис и Кернкрос. Никой никога не ги е обвинявал. Казаха, че са агенти на Коминтерна и никога не са работили за Съветския съюз срещу родината си.

Тоест, самата идея за глобализация, така да се каже, се въртеше сред върховете на световната капиталистическа класа. Но като социално-икономически процес тя може да се осъществи в края на 20 век само при две условия. Първата е научно-техническата революция, превърнала капитала в електронен сигнал. И второ, Съветският съюз не трябваше да съществува. Защото Съветският съюз изпълняваше алтернативна програма за световно развитие. И е много показателно, че реалното развитие на процеса на глобализацията рязко се ускори след разпадането на Съветския съюз. В същото време трябва да се каже, че глобалистите, западните глобалисти, разбраха от края на 60-те години, че глобализацията няма да работи без някакво споразумение със съветското ръководство. И следователно същият „Римски клуб“ следва пътя на привличане на съветския елит към определен диалог. Този диалог се оказа екологичен проблем. Защото, така да се каже, това изглеждаше на съветското ръководство най-безопасно и спокойно.

В средата на 70-те години във Виена се появи съвместен съветско-западен … По-точно съветско-американският, или по-точно институтът на ЦРУ, КГБ – MIPSA. Международният институт за приложен системен анализ, където работят и американците, и така да се каже нашите. И формално те разработват модели на световно управление. Всъщност ставаше въпрос за създаване, така да се каже, на глобална система. Освен това тази глобална система първоначално е създадена с много силни екологични нюанси… И това не е случайно. Факт е, че екологизмът като квазиидеология трябваше да се превърне в такъв противоотрова срещу индустриализма. Припомням ви, че първият доклад, който беше направен до Римския клуб през 1960 г., се казваше „Граници на растежа“.

Докладът беше абсолютна измама! Беше научен, с огромен брой числа. Но този доклад беше абсолютна измама, защото се опитваше да докаже нещо, което не беше вярно – ресурсите са изчерпани, индустриалният растеж трябва да бъде спрян, индустрията трябва да бъде изтеглена в „третия“ свят, само секторът на услугите и финансите трябва да останат в сърцевината. Всичко останало трябва да си отиде! И е ясно, че основата на това решение беше, така да се каже, решение чрез такова класово политическо … Икономическата база беше избита изпод работническата класа, за което идеолозите на мондиализма откровено пишат през 1975 г., в доклада „Криза на демокрацията“.


Апокалиптични продукции

ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА БИГФУТ? – БИГФУТ-кадрите на Patterson-Gimlin са ремастерирани 120 FPS 16x ЗАБАВЕНО 4K60 | БИГФУТ

Видеото доказателство ли е за Bigfoot? Кадрите на Патерсън-Гимлин са известен филм, заснет на 20 октомври 1967 г. от Роджър Патерсън и Робърт „Боб“ Гимлин в Блъф Крийк, Калифорния, САЩ. Често се цитира като едно от най-известните доказателства в подкрепа на съществуването на Bigfoot или Sasquatch (Саскуач), предполагаем криптиден или неизвестен вид хоминид.

Кадрите представляват кратък 16-милиметров филм, който показва нещо, което изглежда като голямо, космато двукрако същество, което се отдалечава от камерата на разстояние от около 100 фута. Съществото обикновено се нарича „Пати“ и се оценява на около 7 до 8 фута (2.1м – 2.4м) високо. Вижда се как върви с отличителна походка, размахва ръце и обръща глава към камерата в един момент. Филмът продължава приблизително 59,5 секунди и е бил разглеждан внимателно от изследователи, скептици и ентусиасти в продължение на десетилетия.

Кадрите на Патерсън-Гимлин са били обект на много дебати и анализи. Някои привърженици на Bigfoot вярват, че това е истинско доказателство за съществуването на създанието, цитирайки подробности за анатомията на създанието, движенията и контекста на наблюдението. Много скептици и критици обаче повдигнаха въпроси относно автентичността на кадрите, предполагайки, че това може да е измама или погрешна идентификация на човек в костюм.

Въпреки задълбочения анализ, автентичността на кадрите на Патерсън-Гимлин остава неубедителна. Не са представени категорични доказателства нито за потвърждаване, нито за развенчаване на кадрите и те продължават да бъдат тема на очарование и спекулации сред криптозоолози, изследователи и ентусиасти, интересуващи се от мистерията на Голямата стъпка (Bigfoot).

Авто-превод

Отделно


Апокалиптични продукции

Това интервю сложи край на живота му

Смъртта на Лари Макдоналд при свалянето на полет 007 на Korean Air Lines беше важно събитие в американската политика и имаше трайно въздействие. Ето някои допълнителни подробности:

Политическа кариера: Лари Макдоналд беше видна консервативна фигура и вокален критик на комунизма по време на управлението си. Той беше съосновател на Групата на Конгреса за международен обмен и разбирателство, която имаше за цел да насърчава антикомунистическите настроения и политики. Макдоналд беше известен и с противопоставянето си на контрола върху оръжията, с подкрепата си за каузи, подкрепящи живота, и със застъпничеството си за силна национална защита.

Антикомунистическа позиция: Макдоналд беше известен със своята твърда антикомунистическа позиция и беше вокален критик на Съветския съюз и други комунистически режими. Той вярваше, че комунизмът представлява значителна заплаха за Съединените щати и работи за насърчаване на антикомунистически политики и законодателство по време на престоя си в Конгреса.

Противоречия около полет 007: Свалянето на полет 007 на Korean Air Lines от съветски прехващачи на 1 септември 1983 г. беше спорен инцидент. САЩ и други западни страни осъдиха действията на Съветския съюз, тъй като самолетът беше цивилен в международното въздушно пространство. Инцидентът засили напрежението между САЩ и Съветския съюз по време на Студената война и оказа значително влияние върху международните отношения по това време.

Наследство: Смъртта на Лари Макдоналд беше широко оплакана от неговите поддръжници и колеги консерватори. Той остави след себе си наследство като отдаден антикомунистически и консервативен глас в американската политика. Неговата трагична смърт се разглежда като загуба за консервативното движение и възгледите му продължават да влияят на американската политика в годините след смъртта му.

Семейство: Лари Макдоналд идва от политически активно семейство. Баща му, Джон Бърч Макдоналд, беше съосновател на Обществото на Джон Бърч, консервативна застъпническа група. Смъртта на Лари Макдоналд е лична загуба за семейството му и синът му, Лари Макдоналд младши, по-късно следва стъпките му и се включва в консервативен активизъм.

В обобщение, Лари Макдоналд беше виден консервативен политик, известен със своите антикомунистически възгледи, който беше в Камарата на представителите на САЩ и трагично загина при свалянето на полет 007 на Korean Air Lines, оставяйки след себе си трайно наследство в американската политика.

Авто-превод

Отделно


Родителите вече осъзнават необходимостта от „комисии за преглед на книги“ с участието на родителите, които да проверяват неподходящите материали, наводнени в училищните библиотеки в САЩ. Наскоро в училищата на окръг Ню Хановер в Уилмингтън, Северна Каролина, консервативните членове на училищния съвет настояват за това.

Либералните членове на борда им се противопоставят с аргумента, че това би „нарушило правото на родителите да решават какво да могат да четат техните ученици“ и просто би добавило „още едно ниво на управление“, а обществеността ясно даде да се разбере, че не искат повече държавен контрол.


Много хора изразиха възмущение, че мрежата за трафик на Джефри Епщайн беше разбита, но никакви съдебни последствия не засегнаха нито един от многото му богати и могъщи клиенти и посредници.

Но куп съдебни дела в Ню Йорк и на Вирджинските острови са в противоречие с тази тенденция и започват да хвърлят светлина върху опасните връзки на Уолстрийт с Епщайн и неговите трафикирани момичета.

В момента има три свързани текущи случая, които поддържат връзката с Епщайн в новините. Два от делата са колективни от името на анонимни жертви на Епщайн – единият срещу JPMorgan, другият срещу Deutsche Bank.

Третият иск, обвиняващ JPMorgan и бившия изпълнителен директор Джес Стейли в престъпен трафик и измама, е заведен от Вирджинските острови на САЩ.

През следващите месеци откритието в тези дела вероятно ще разкрие как Епщайн е използвал ключови лица във финансовата индустрия, за да изгради престъпното си предприятие.


Преди две седмици руският външен министър Сергей Лавров посети африканската държава Судан. Една от обсъжданите теми: Руска военноморска база на Червено море. Ето ни две седмици след тази дискусия, САЩ предизвикаха военен преврат в Судан.

Споразумението със Русия… (бе изхвърлено) през прозореца. Ето колко БЕЗМИЛОСТНИ са САЩ. На нашето ЦРУ бяха необходими само две седмици, за да осъществи всичко това.

Виждате ли, когато САЩ не могат да получат това, което искаме с мирни средства или подкупи, ние подклаждаме свалянето на цялото правителство на страната.

Свежда се до властта. САЩ е най-доброто куче на тази планета и хората, управляващи САЩ, няма да „позволят“ на някой друг да ни свали от поста.

Каквото и да е необходимо, за да запазим властта си, хората, управляващи нашето правителство, изглежда са готови да направят. Икономически санкции, търговска война, изборни измами, подкупи или, както виждаме със Судан (и както видяхме с Украйна) СВАЛЯНЕ на правителство.

САЩ няма да бъдат изместени от мястото си над света и всеки, който се опита, ще бъде смазан, съсипан, унищожен или мъртъв.

В това се превърна страната ни.

Ето защо голяма част от света се дистанцира от нас и от нашата валута.


Унгарският премиер: Конфликтът в Украйна ще приключи, когато САЩ и Европа спрат да подкрепят Киев

Orban Zelensky


Летищата в Обединеното кралство трябва да бъдат затворени, за да се постигне „климатичната цел“ до 2050 г., гласи доклад на правителството на Обединеното кралство

no flights


Русия предупреждава правителството на САЩ, че разработва ГМО биооръжие, което ще „убие милиарди“ хора

Russia warns U.S. developing GMO bioweapon to kill billions of humans


Британското правителство, контролирано от WEF, ще забрани летенето със самолет до 2050 г

British government to make flying illegal by 2050


Човекът, който разпространи стотици класифицирани документи на американската армия, казва, че има доказателства, че масовата стрелба в Бъфало е била вътрешна работа на американските разузнавателни агенции.

Джак Тейшейра е взел у дома класифицирани документи от работата си във военната база и след това е споделил тези документи в Discord, според докладите.

Doc leaker says he has evidence buffalo shooting was an inside job

Въпреки това, според някои потребители на Discord, някои от документите съдържат доказателства, че правителството на САЩ е знаело предварително за масовата стрелба в супермаркет в Бъфало и умишлено не е направило нищо, за да я спре.


Президентът на Еквадор призовава гражданите да купуват оръжия: „Въоръжените хора не могат да бъдат поробени от елитите“

Ecuadorian president tells citizens to arm themselves against the tyrannical elite

Президентът Гилермо Ласо призова милиони еквадорци да се въоръжат възможно най-скоро, за да се защитят срещу тираничните елити, които искат да ги поробят.


X.AI – Съобщава се, че Мъск създава конкурент на ChatGPT с изкуствен интелект

Въпреки неотдавнашните открити критики към изкуствения интелект – предупреждение за „опасността от AI да бъде обучаван за уок“ – изглежда, че изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск работи върху проект, свързан с AI, който според съобщенията ще поеме ChatGPT.

Wall Street Journal и Financial Times съобщиха, че Мъск е основал нова фирма за изкуствен интелект, наречена X.AI Corp.


МВФ разкрива нова глобална валута, известна като „универсалната парична единица“, за да „трансформира“ световната икономика

„Универсалната парична единица“, известна също като „Unicoin“ (Юникойн), е „цифрова валута на международната централна банка“, която е проектирана да работи във връзка с всички съществуващи национални валути. Това трябва да задейства тревога за всички нас, защото широкото приемане на нова „глобална валута“ би било огромна стъпка напред за глобалисткия дневен ред. МВФ не е създал тази нова валута, но тя беше представена на голяма среща на МВФ по-рано тази седмица…


Шефът на Вагнер призовава Путин да обяви край на войната, „да се укрепи здраво“ на контролираните територии

БГпреведи: Пригожин, абе какъв край на войната бе!!!

Обстрелите на мирните жители спряха ли? Нима някой очаква че укрофашагите ще спрат да обстрелват мирното население!!!

За какво се води въобще тази война…


В развитие: Влак, за който се съобщава, че превозва опасни материали, дерайлира в Мейн


На канадската полиция е наредено да арестува членовете на изключително успешни групи ловци на педофили, докато хищниците, които те разкриват, могат да се разхождат на свобода.

Canadian police now tracking people's negative behavior for risk database

През последните няколко години сексуалните групи за деца най-накрая бяха разкрити след години на официално прикриване и граждански групи сега се справят с пълзящата епидемия от педофилия.


МВФ пуска нова „глобална валута“, наречена UMU, предназначена да „наблюдава всички транзакции“

Нова световна валута току-що беше пусната от международния банков елит, но 99 процента от световното население няма представа какво се е случило току-що.

Според МВФ CBDC е предназначен да „налага банкови разпоредби“ и „наблюдава всички транзакции“.

Универсалната парична единица (UMU), известна още като „Unicoin“ и символизирана като Ü, може да извършва транзакции във всяка валута за сетълмент (разплащания) като законно платежно средство и може да бъде конфигурирана да работи в съответствие с разпоредбите на централната банка на всяка участваща юрисдикция.

…      https://bgprevedi.com/alt-news-15-04-2023-32412-2/

Предишна статия

Отвъд рестартирането!

Следваща статия

Живеем в свят, чийто единствен закон днес е пределно ясен и кратък – „око за око, зъб за зъб“

Други интересни