Шефът на КК “Албена” и кметът на Балчик във война с Копринков и Шишков заради ВиК Добрич(Или с думи прости –  ако Станев не клекне, Копринков не може да се изправи)

Автор: Няма коментари Сподели:

Шефът на КК “Албена” и кметът на Балчик във война с Копринков и Шишков заради ВиК Добрич.

Красимир Станев, който е собственик на Курортен Комплекс “Албена”, се оказа основна и водеща фигура в битката за милиони покрай ВиК Холдинга.

Както многократно АФЕРА е писала, вездесъщият съветник на президента Румен Радев Николай Копринков, известен сред средите на щавените и рекетираните като „Златния“, и служебният му министър на благоустройството Иван Шишков отдавна плетат мрежа за контрол и ошушкване на ВиК Холдинга, покрай задаващите евро – милиарди за сектора.

В Добричкия регион те са се изправили пред нов враг в лицето на собственика на КК Албена – Красимир Станев.

Проблемът е в това, че преди години, когато Станев закупува срещу приватизационни хартийки фамозния черноморски курорт, на територията му се оказва и една от основните му помпени станции и ВиК центрове в региона.

Логично, Станев и до момента претендира, че станцията е негова, с което обаче проваля бизнес плановете на „Златния“ Копринков и Шишков.

По информация на АФЕРА проектът на ВиК Добрич  е на стойност  160 млн. лв, като от тази сума само за консултантските услуги могат да бъдат прибрани 15% или с други думи 24 милиона лева.

Като добавим към това и възможността „Златния“ Копринков и Шишков да сложат свои хора при избора на подизпълнители за избора на обществени поръчки по проекта, последната сума може да нарасне почти двойно.

Брилянтни източници на АФЕРА твърдят, че чрез поставения нов шеф на ВиК Добрич, Шишков и „Златния“ Копринков оказват перманентен натиск върху Красимир Станев, да прехвърли ВиК станцията, намираща се на територията на Албена, на община Балчик.

Това е така, защото без тази подстанция, няма как да бъде реализиран мащабния проект от 160 млн. на територията на Добрич.

Или с думи прости –  ако Станев не клекне, Копринков не може да се изправи.

Съюзник на баровеца от КК Албена в тази война най-изненадващо се оказва кметът на Балчик Николай Ангелов, чието име през последните години изскочи не в един или два скандала, като най-фрапиращия от тях е историята, при който Ангелов се сдоби с луксозна лимузина с пари от общината.

Как ще завърши поредната битка на Златния със синия приватизатор Красимир Станев, предстои да видим.

 

                                                              КРАС

Албена е държава в държавата.

В случаят не става въпрос само за едни европейски пари по водни заеми които са сиренцето в капана за мишки,.
Проблема е в ОСОБЕНИЯ ЗАЛОГ ВЪРХУ БЪДЕЩИТЕ ВЗЕМАНИЯ който БАНКАТА КРЕДИТОР ще учреди върху ползвателите на ДЪРЖАВНАТА ВОДА.
ЕДИН ОТ ТЕЗИ ПОЛЗВАТЕЛИ СЕ ЯВЯВА И КК АЛБЕНА

Банката кредитор вероятно ще е ПИБ на Цеко и Ивайло.
Освобождавайки се от ЗАЛОГА банката кредитор продава на ИНВЕСТИЦИОННИ ФОНДОВЕ И БАНКИ задължението.
Те от своя страна го продават на ОБЛИГАЦИОНЕРИ „инвестирали“ в облигации, които са закупили с окрадените от ЗАЕМА пари .

ЗАЩО КК АЛБЕНА ДА Е НЕ Е СРЕД ТЕЗИ ОБЛИГАЦИОНЕРИ И ВСИЧКО ДА МИНЕ ТИХО И СПОКОЙНО?!!
Това е нормална схема която е ПРАКТИКА в колониална България.

Христоматиен пример на схемата с ОСОБЕННИЯ ЗАЛОГ НА БЪДЕЩИТЕ ВЗЕМАНИЯ са „АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ на които ние ползватилите на електроенергия плащаме заемите подписани от НЕК по времето на Р.Овч.
Сега ни вкарват в подобна схема и с ВОДАТА!!!
НИЕ СМЕ КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА ОТ АБОРИГЕНИ , НА КОИТО СЛЕД КАТО СА ВЗЕЛИ МОНОПОЛИТЕ , КОЛОНИЗАТОРИТЕ ГИ ДОЯТ ДО ПРИПАДЪК.
Не виждам никаква светлина в тунела.

                                                                  Яко 

КК “Албена“ не беше ли собственост на приватизациония фонд на турската еврейка Лишдия Шулева-Биджерано която го играе водеща фигура в икономиеска зона ТРАКИЯ Пловдив

                                                                  КРАС

Тази птица приватизира КРИМИНАЛНО ПП Албена с боновете на нищо неподозиращи техни собственици, които един ден с учудване констатираха, че са издали ПЪЛНОМОЩНО на една личност в Монтанско, която без дори да предполага ги е прехвърлила /ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ/ на фонда на г-жа Беджерано.
Мисля, че това се случи с любезното съдействие на една банка , чийто собственик бе една госпожа с прякор СЕКСА , която зли езици свързваха с тогавашният секретар на МВР.
В тази банка имаше и някакъв исландец с името ТОР, който изкупи на безценица БТК и я заложи за стойност несъпоставима с тази на придобиването му.
В схемата с обслужването на облигационния заем на ТОР се намеси банка КТБ в активите на, която беше записан и оператора БТК.
Как руските акционери на КТБ – руската банка ВТБ представлявани от Милен Велчев стана собственик на ВИВАКОМ, а след това влезе в активите на американския фонд „Юнайтед груп“ на дейвид Петреас е дълга история представляваща част от модела на унищожаване на българската държава.

                                                            https://afera.bg/

Предишна статия

Кратки преводни алтернативни новини (По света) | 07.04.2023 година

Следваща статия

Новините от 07 април 2023 година

Други интересни