Е, толкоз, бай Ганьо, правото – право… Аз нали ходих със стражар да ги събирам…

Автор: Няма коментари Сподели:

Натискът за влизане на България във войната срещу Русия и превръщането на земята ни в бойно поле, е колосален. Залогът е по-висок от Джомолунгма, тъй като днес от “малка” България зависи дали НАТО ще победи, разполагайки се на територията ни – или ще подвие опашка. Ето че отново ние сме в окото на урагана.

За целите на ДД е нужно “редовно” правителство. “Изборите” бяха порочни и фалшифицирани в далеч по-голяма степен от предишните години. Но получената конфигурация на партиите на войната все още не удовлетворява глобалистите. Бойко, жестоко държан на къс повод ( като горкото момче от мола, но примерът едва ли е подходящ – момчето е жертва, а Мутрата е архипрестъпник ), смъкна потурите и панически се примоли на ПП да го оноди, както и с каквото си пожелае. Даже и с пластмасовите удове на Сава Драгунчев и Асен Василев. ПП гордо отказа “да се цапа” с гербаджийската телесност, воняща на кюлчета, пачки, суджуци и селски тарикатлък.

Тия скечове се разиграват на авансцената. А ето какво се провижда зад скъсаната завеса. Планът на глобалистите е плосък и бездарен, както винаги:

ПП високомерно ще отказват на Герб и ще се правят на недостъпни – та нали цялата им агитация пред избирателите е изградена върху жигосването на герберастката корупция. Електоратът им – IT бройлерите – ще изпадне във възторг: “А така, Кирчо, бъди непреклонен”. И имиджът на кирчовци, кокорчовци и лореровци ще бъде спасен.

Но в тоя миг “българските интелектуалци”, “най-добрата част от българското общество”, ще излезе с коленопреклонна молба към ПП/ ДБ да направят компромис и да приемат съюз с Герб – в името на “работещо правителство” и за благоденствието “на България”! 

Ето го секретният ключ, който дрънка в джоба на глобалистите. Те вкарват в ход петата колона, която три десетилетия лочи в копанята на Сорос. Всички приживалци и хрантутници на “Отворено общество” и метастазите му, всички некадърници, въздигнати в гении и заплащани с трохите на глобализма, всички снобове, графомани, набедени “писатели и учени”, всички халтурчици, душевни и физически травестити, са свикани в строя под знамената на бащицата Сорос. Татко Сорос е “филантроп”, ама не хвърля пари на вятъра. Щом ги е купил, разполага с тях до Страшния съд. С тях и с техните поколения – отмятане не се приема. “Няма не искам, няма недей”!

И разбира се, цялата зомбирана антибългарска измет, се отзовава – под страх от смъртно наказание.

Кои са тия “над сто интелектуалци и експерти, които са отправили апел към европейски ориентираните политически сили да съставят правителство”?

Какви “интелектуалци” са Васко Кръпката ( Кръпко Васката ), Влади Въргала и Орлин Павлов? Та това са най-елементарни шутове от мисирските екрани и чалгаджийките естради! 

Какъв “политолог” е Огнян Минчев? Казал ли е някога и една дума в подкрепа на България? Цялата му фразеология е заимствана от наръчниците на неолиберализма, а целта е една – доживотна издръжка от папа Сорос. 

Ето какво добавя един от редовните ми читатели в сайта “Свободно слово”: “Политологът” Огнян Минчев е бил преподавател по “научен комунизъм” в Софийския университет. Този факт е добре известен, не разбирам защо не му се напомня това, когато заема морални пози? За една нощ стана евроатлантик и натовец. Сигурен съм, че ако утре дойдат тук марсианците, той ще се боядиса в зелено и ще си постави антенки на кратуната. И тези в хор си позволяват да ни поучават! Много ми се ще да напиша и за морала на Богдана Карадочева, ама взе да ми се свива стомаха…”

Какви “писатели” са Владо Левчев, Милена Фучеджиева, Мирела Иванова, Михаил Вешим  и прочие? Набутването им в графа “писатели” е нецензурно. Бащите на първите двама бяха членове на ЦК, но не в това се състои трагедията на потомците Левчев-Фучеджиева. А в безпътицата им, духовната незначителност, изопаченото мислене, които прави от тях не “космополити”, а просто безродници.

Колкото до “тежката артилерия” от графомани на Сорос – Георги Господинов и Теодора Димова, те никога нямаше да продадат и сто екземпляра от кухото си, безизразно, бездушно книгопроизводство, ако Сорос не ги теглеше на буксир и не им уреждаше издаване, тиражи, национални и международни “награди”, участия в панаири на книгата и многомесечни задгранични командировки.

Нехая за Георги Господинов, който е роден лихвар и филистер, но на Теодора Димова, дъщеря на големия писател Димитър Димов и моя бивша колега от БНР – с болка бих продумала следното:

Теодора, исках да ти пиша, но безмълвствах досега от трепетна почит към твоя баща – любимият писател на моето юношество. Ако той можеше да прочете написаните от теб редове във възхвала на “Отворено общество” и на работодателя ти Сорос, ако зърнеше подлите ти думи в защита на ковид пЛандемията, ако разлистеше посредствените ти “творби” – сглобки от литературни навеи, умозрителни и безжизнени – щеше да се обърне по очи в гроба. Толкова ли свикна с луксозния живот, толкова ли се замая от празните похвали на враговете на България, та презря завета на своя баща, който, дори обругаван от конюнктурчиците, си оставаше български творец? 

Не съзнаваш ли, че тези, които днес са глобалисти и евроатлантици, вчера бяха болшевики и коминтерновци?

Приятно ли ти е да се озовеш в един отбор със снахата на Пантелей Зарев, който се готвеше да стане литературен палач на Димитър Димов?

Защо предаваш баща си, изпълнявайки нарежданията на войнолюбците? Искаш непременно България да влезе във войната и ти да изпратиш сина си на фронта, така ли? Искаш да се пребрадиш с черна кърпа? Впрочем ти си нагласила вече чедото си на сороска хранилка и си предопределила жребия му. 

Написала си роман със заглавие “Майките” – всички българки ли искаш да почерниш?

Бих те посъветвала със сърцето си – не пиши, момиче! Не участвай в еничарски списъци, не се подписвай под еничарски каузи! Защото с подписа си “Димова”, подписваш и баща си под тях. А това именно целят българоубийците – да компрометират големите мъртви българи – чрез податливото им на облаги поколение.

Млъкни – за да пощадиш достойнството на баща си!

Но си давам сметка, че хванеш ли се веднъж на еничарското хоро на Сорос – пускане няма.

Колкото до другите “участници в списъка”, това са третокласни “културни” призраци, накачулени с професорски титли, нечули-нерабрали махмурлии или откровени цио@нисти.

Мнозина от тях, струва ми се, фигурират и в списъка “от над 100 интелектуалци” от април миналата година, когато мрачните сили припяваха на намерението на правителството на ПП да подложи на кръвнишка цензура авторите, отстояващи независимо, а не “евроатлантическо” мнение. Списъкът от мракобеси вопиеше за тотално пренаписване на българската история и за чудовищни санкции срещу инакомислещите, включително отнемане на имуществото им.

Молбата на “над 100-те интелектуалци” може да бъде последвана – по нареждане на бащицата Сорос – от блокиране на булеварди, от нощно бдение “със свещи”, от кукерски сценки и самодивски хора – в най-добрите “фолклорни традиции” – на НПО-тата.

И “принципните” шарлатани ще кандисат. Ще натаманят делфийското влакче с Бойко. Правителството на дълбоката държава в Колония BG ще се очертае… Но не! Такова “правителство” на сатанистите въпреки всичко няма да бъде съставено! Националните предатели ще бъдат пометени!

“Над сто интелектуалци” – колко плоски са еничарите! Как бездарно се повтарят! Техните “над 100 интелектуалци” ми напомнят прословутия епизод от “Бай Ганьо” в главата “Бай Ганьо се върна от Европа”:

“Горната резолюция се прие от 11 000 най-видни граждани и се упълномощиха Ганьо Балкански, Михал Михалев и Гуньо Килипирчиков да я поднесат пред стъпките на Ваше Царско Височество. Ураа!”

– Ей, че сме калпав народ! – казва с клатене на глава и с цъкане бай Ганьо. – Като бъде за лъжата, дъртите цигани са нищо пред нас. Че хич дотам бива ли? 11 000 най-видни граждани! Ха-ха-ха! Махни хилядите, колко остава?

– Единадесет души – отговаря Михал.

– Толкоз ли бяха?

– Е, толкоз, бай Ганьо, правото – право. Аз нали ходих със стражар да ги събирам.

– Калпав народ!”

Тъй е рекъл Щастливеца! Нещо да добавите?

А аз питам: 

Защо след апела на “над 100-те” сороски провокатори, Съюзът на българските писатели, призван да пази българската цивилизация – продължава да мълчи?

                                                                                                Милена Върбанова

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/11-hilyadi-nay-vidni-grazhdani-kalpav-narod/54319

Предишна статия

THE HOLOCAUST WAS DEFINED BY EMOTION

Следваща статия

7 корней и клубней, о которых вы, вероятно, не знали, были супергероями детоксикации

Други интересни