АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР ЗА НАЦИСТИТЕ, ВОЙНАТА И ХИТЛЕР

Автор: Няма коментари Сподели:

Арнолд Шварценегер посети мемориала и музей Аушвиц и заклейми омразата, предаде АП. Холивудският актьор се срещна с жена, оцеляла от Холокоста, и със сина на оцелял от Холокоста, информира БТА.

Актьорът от „Терминатор“ и бивш губернатор на Калифорния видя бараките и газовите камери, които представляват доказателство за изтребването на евреи и други народи от германците през Втората световна война. 

Шварценегер се срещна с жена, която е била обект на експерименти на тригодишна възраст, извършвани от нацисткия лекар Йозеф Менгеле. 

„Това е история за оцеляване, история, която трябва да се разказва отново и отново“, каза актьорът в своя реч във фондацията на еврейския център в Аушвиц, в чиято сграда по-рано се е помещавала синагога. 

Шварценегер разказа историята на собственото си семейство. 75-годишният актьор е син на нацистки войник. „Нека заедно победим предразсъдъците и веднъж завинаги да приключим с това“, каза Шварценегер.

Неговото посещение в Южна Полша, която е била под нацистка окупация по време на Втората световна война, е част от работата му с фондацията на еврейския център в Аушвиц. Мисията на фондацията е да се бори с омразата посредством образованието.

През юни Шварценегер получи почетна награда от фондацията за борец срещу омразата заради своята позиция, изразена в социалните мрежи. Актьорът не е успял да присъства лично заради снимките на нов екшън сериал в Канада. 

Шварценегер каза, че посещението му в мемориала Аушвиц няма да е последното: „Ще се върна“. 

Арнолд Шварценегер: Михаил Горбачов бе един от моите герои

Арнолд Шварценегер е от австрийски произход. Говорил е открито срещу баща си, Густав Шварценегер, който е бил нацистки войник през Втората световна война. 

Във видео, публикувано в социална мрежа през март, Шварценегер се обърна към руския народ и каза, че руснаците са лъгани за войната в Украйна. Актьорът обвини Владимир Путин, че жертва руски войници в преследване на собствени амбиции. В същото видео актьорът сподели болезнени спомени за своя баща, който се е върнал в Австрия като физическа и емоционална развалина след раняване при Ленинград. 

Според историци около 1,1 млн. души са загинали в лагера Аушвиц по време на войната. Около 1 млн. от тях са евреи. Сред загиналите са също около 75 000 поляци , както и роми, руски затворници и други.  

https://novini.bg/razvlecheniq/liubopitno/740484

https://www.bitchute.com/video/dBFnr9eBScnL/

Предишна статия

АНГЕЛИТЕ ПЕЯТ ТУК НА ЗЕМЯТА

Следваща статия

ЗАЩО ЗАПОЧНА ВОЙНАТА В УКРАЙНА И КОЙ Е ВИНОВЕН?

Други интересни