Новините днес 04 март 2023 година

Автор: Няма коментари Сподели:

Кратки алтернативни новини | 04.03.2023

Новините, които масмедиите не съобщават

Експертите казват, че тя ще сложи край на човечеството. Ето решението, с Илон Мъск, ChatGPT, ИИ (AI)-роботите

Авто-превод

Отделно


Преведи сам

Микро-новата

Подозрителни наблюдатели

Татяна Завражина

Новият световен ред

Ренс

Глен Бек

Андрей Фурсов | dzen

Всичко върви

Събуждане с Джей Пи

Д-р Стийв Търли

Апокалиптични продукции

ГейтуейПъндит

Следващите новини

Никой специален финансово

Бунтовнически новини

ХалТърнърРадиоШоу

Нюзпънч

ЗироХедж

Ръсел Бранд

Подготвители

Пълен спектър оцеляване, САЩ

Канадски подготвител

Подготвител от Аляска

Войната

Павел Иванов

Саня от Флорида (спрян) | Телеграм

Михаил Онуфриенко, Насправдиrutube

Юри Подоляка, Насправдиrutube

Дишайте дълбоко и се отпуснете!


Поробването чрез ИИ“ на Световния икономически форум идва за вас!

(продължение и край)

Основателят на Microsoft Бил Гейтс се чувства по същия начин. В интервю за германския вестник Handelsblatt самозваният експерт по ваксини твърди, че AI-технологиите трябва да се използват като мощни инструменти за борба с „дигиталната дезинформация“ и „политическата поляризация“. Това идва на фона на скорошно откритие, че Microsoft вече използва британския мозъчен тръст, Global Disinformation Index (GDI), за тайно поставяне в черен списък на консервативни медийни компании в Съединените щати и им попречи да генерират приходи от реклама. Ритникът?

Държавният департамент на САЩ финансира работата на GDI по „дезинформация“ чрез средства на данъкоплатците към Националния фонд за демокрация и неговия собствен Глобален център за ангажиране, които след това се прехвърлят към GDI, преди GDI да „изпере“ дискриминацията от тази натруфена гледна точка обратно към Microsoft и други компании зад тънкото було на „обективността“.

Следвайки модела на WEF за създаване на всемогъщо партньорство между частната индустрия и правителствения орган, Microsoft и Държавният департамент измислиха как да подкопаят несъгласието, като накарат организацията на трета страна, GDI, да етикетира всички подобни изказвания като „вредна дезинформация“ в своя „Списък за динамични изключения“.

По същия начин, публично финансирани новинарски издания в целия Запад – включително Германия, Канада, Швейцария и Белгия – работят заедно за „разработване на онлайн-базирани решения“, за да се прицелват в „коментарите на омраза и нарастваща дезинформация“. Какво би могло да се обърка, когато контролираните от държавата институции се споразумеят, за да контролират разпространението на информация?

Както бившият изпълнителен директор на Twitter „Доверие и безопасност“ Йоел Рот свидетелства пред Конгреса, „неограничената свобода на словото парадоксално води до по-малко слово, не повече“. От този оруелски стандарт за двоен говор, ясната граница, разделяща защитата на свободата на словото от директната цензура, е дали говорещият артикулира гледни точки в съгласие с управляващата коалиция на WEF с Големите технологични титани и държавни органи или не. В утопията на Шваб няма място за истинска свобода на словото.

Какво се случва, когато работата по цензурирането на обществеността е поставена изцяло в цифровите ръце на изкуствения интелект? Въпреки че някои политически лидери предупредиха, че AI може да бъде „екзистенциална заплаха“ за човечеството и дори когато технологичните пионери като бившия шеф на Google Ерик Шмид признават, че компютърните системи, захранвани с AI, трябва да се разглеждат като толкова мощни, колкото ядрените оръжия, устремът към утопията, създадена от AI, върви с пълна скорост. Това трябва да накара всеки със здрав разум да се тревожи. В края на краищата, когнитивните пристрастия на „елитите“ на Големите технологии като Гейтс, Шмид и други почти сигурно ще се превърнат в цифрови пристрастия за всеки изкуствен интелект.

ChatGPT, софтуерна програма за изкуствен интелект, стартирана в края на миналата година, вече плаши хората с явните си политически пристрастия. В един случай изкуственият интелект заключи, че използването на расова обида е по-лошо от това да позволиш град да бъде унищожен от ядрена бомба. В друг AI оправдава потискането на избирателите на Тръмп като необходимо за „защита на демокрацията“ и предотвратяване на разпространението на „опасна реч“, като същевременно твърди, че „AI не трябва да се използва за потискане на свободата на словото“ на поддръжниците на Байдън. Междувременно, едва след като някои експериментатори получиха достъп до новия чатбот на Microsoft, задвижван от AI, синтетичният мозък започна да заплашва хората.

Тези обезпокоителни ранни признаци вдъхват достоверност на предупреждението на Шмид, че изкуственият интелект трябва да се разглежда като еднакво и по своята същност опасен като ядрените бомби. Там, където той и други съюзници на WEF глобални „елити“ се различават от учените, участващи в проекта Манхатън обаче, е в тяхното привидно неотложно желание да обърнат тези страхотни оръжия с ИИ директно срещу западните народи.

Ясно е, че ако Световният икономически форум на Шваб възнамерява да постави началото на задвижвана от ИИ утопия, където той може да бъде „господарят на света“, тогава той няма голяма полза от човешките същества. В много реален смисъл хората не стават нищо повече от „неща“, които трябва да бъдат преброени, разбъркани, категоризирани, етикетирани, наблюдавани, манипулирани и контролирани. Те се превръщат в нищо повече от зъбните колела на великата транс-хуманистична, технократична машина на WEF — може би полезни за известно време, но в крайна сметка бреме за хранене и настаняване и логично разходвани. Ако изкуственият интелект може да мисли, от което се нуждае Шваб, и да поддържа идеите, които Шваб обожава, тогава хората просто пречат. Ако Световният икономически форум получи своята централизирана утопия, „онещо-вяването“ на човешката раса ще бъде огромна стъпка към нейното окончателно премахване.

https://bgprevedi.com/alt-news-04-03-2023-30964-2/

Предишна статия

Отвъд Оградата: Доклад от 1966 разкрива всичко случващо се днес | Част 1

Следваща статия

КАК УМРЯ СТАЛИН?

Други интересни