Как се краде на едро в България? На гърба на народа български!

Автор: Няма коментари Сподели:

На 17.01.2023 АФЕРА публикува:

Последва многопластова интервенция срещу журналистката Веселина Томова от четири кръга, имащи интереси във ВиК – Варна сектора, да спре да пише по темата, като нито един от тях не скри пред Веселина Томова, че … „човекът е Николай Копринков“.

Последва и открито писмо на Веселина Томова, с което тя поиска незабавна среща с президента на България и с шефа на ДАНС.

Вместо това на среща я покани … Николай Копринков.

На какво се натъкна Веселина Томова там, АФЕРА вече ви информира.

Тези дни АФЕРА ви информира и, че дясната ръка на президента Румен Радев – Николай Копринков от „пътя на копринката“ има нов прякор – „Златния“.

Сега следва да прочетете само в АФЕРА – грандиозната схема на “Златния“ с ВиК дружествата, соларните панели и 1 млрд. лв. на държавен гръб.

“Пътя на Копринката”, който отскоро е известен вече като “Пътя на Златния”, е в процес на организация на грандиозна схема на стойност, близо 1 млрд. лева държавна пара, чиято задача е през следващите 20 години да захранва авторите си със стотици милиони.

Става дума за куп разследвания на АФЕРА през последните месеци, които видимо докосваха чувствителни теми за лица от държавното управление. Така и се стигна до поканата на Николай Копринков в президентството на Веселина Томова, за която АФЕРА вече писа.

А сега, да ви разкажем за грандиозната схема на “Златния”:

Представете си, държавен служител на достатъчно високо място в държавното управление и имащ ресурс на лични контакти с министри и шефове на държавни дружества, включително имащ влиянието да влияе върху тяхното кадрово назначаване или освобождаване от работа, който разбира, че в държавната компания ВиК “Холдинг” има 1 млрд. лева.

И в задачата се пита: какво би направил българският държавен служител, като „Златния“, например, на този пост? И отговорът е: Ще измисли схема, как да прибере тези пари. Какво е нужно да се направи?

Първо – да се постави под контрол принципалът на ВиК “Холдинг”, в случая МРРБ, или по-конкретно в настоящия случай министърът арх. Иван Шишков. Това едва ли ще бъде трудно, ако вие сте съветник на Президента, а пък Шишков е назначен на този пост, именно с решението на президента. И тук не е непременно задължително да уведомявате шефа си за своите “бизнес планове”. Я ще ви отреже намеренията, я ще ви поиска 50%…

Второ назначаване на свои доверени лица в зоните на интерес.

В случая, към този момент това са Варна, Враца и Монтана. Защо Враца и Монтана ли? Защото там е АЕЦ “Козлодуй”. Сами разбирате, сериозен клиент.

Що се отнася до Варна, то в АФЕРА вече сме публикували много материали по темата. В града вече е публична тайна, че новият шеф на ВиК Варна е човек на Дънката, а Дънката пък е човек на “Златния”.

И трето – да бъде обезпечена най-ефективната схема от близки “сподвижници”, които да реализират конкретния проект със соларните паркове в тези региони.

И сега, тук стигаме до един много важен момент, а той е, че за да реализираш “присъединяване” на големи соларни паркове към държавната мрежа са нужни невероятни връзки в “Енергийния системен оператор (ЕСО)”.

Може да попитате всеки един бизнесмен от бранша, колко трудно е, да не кажем невъзможно, “присъединяването” у нас в момента. Стотици, ако не хиляди молби, са сложени на “изчакване”, като някои от преди години.

Но нека се върнем на нашия държавен служител с неограничена власт. Представете си, че той може да осъществи въпросното присъединяване, ей така, бързо, за нула време!

Тогава, какво излиза?

Излиза, че просто трябва да влезеш в концепцията за “Зелената енергия” и да убедиш своите хора, ВиК-така в държавата, че те ще сключат договор за енергия от соларите, вместо да ползват тази от държавата.

Допълнително се мотивираш, че правиш това, като чужда инвестиция с цел опазване на околната среда.

След това, твоят човек във ВиК “Холдинг” казва: ОКЕЙ, действаме, а ти пък правиш една фабрика в Македония, която внася възможно най-евтините панели от Китай, започваш да харчиш не’кви дребни за ПР и да нахраниш българските медии, като между другото им подхвърляш, че един ден ще направиш инвестиции и в България.

И сега, нека вкараме малко конкретика.

Фирма “АЕ СОЛАР ХАРАЙЗЪН” АД е компанията, собственик на завод за соларни панели в Македония.

Фирмата се води българо-германска, регистрирана е едва преди 9 месеца, а адресът и е на ул. “Димитър Хаджикоцев”, София. Предметът и на дейност е производство на соларни системи и панели.

Едва няколко месеца по-късно из българските медии започва и ПР, през ноември миналата година в “Капитал” излиза материал, съобщаващ, че първият завод за соларни панели на “АЕ СОЛАР ХАРАЙЗЪН” щял да бъде в Македония, но един ден, може би, и в България щяло да има такъв.

Два дни по-рано, в “Economic. bg” пък съобщават, че Кюстендил бил на път да привлече световен лидер в производството на соларни панели. (Какво им е световното само в Кюстендил знаят!).

Схващате ли логиката? Или с други думи, започвате ли да разбирате схемата?

И за да ви стане напълно ясно, нека ви кажем, също така – подписаните договори ще бъдат за период от 20 години + поддръжката. Разбирате ли за колко нули говорим за сключен период от 20 години.

И още по-важно: разбирате ли, как ако си „Златния“ би могъл с държавни пари да уредиш милионерско бъдеще и на правнуците си, като реално нищо не си крал, но си използвал политическата си власт и влияние в посока, която в бъдеще гарантирано те прави тежък милионер. А може би и милиардер. Само от това, другите схеми в другите дейности – са отделна поста.

Всъщност, по наша информация, най-близкият човек до Златния и лицето, което движи оперативно въпросната схема, е Илко Георгиев Йоцов, който е управител на една камара фирми, както и в “ЕСКО Сървисес” ООД, която пък именно трябва да се занимава с поддръжката на соларните панели.

Утре, когато засегнатите лица излязат по телевизиите, да се оправдават, те ще поставят една единствена мантра – “Ние правим всичко това, защото сме ЗА зелената енергия, защото сме ЗА по-евтината енергия, защото соларните паркове за ВиК са добри, тъй като пречиствателните станции са изключително голям енергоконсуматор“.

Като слушате всичко това обаче, не забравяйте тази публикация на АФЕРА, която в прав текст ви казва, че това е схема, според която – един държавен ресурс трябва да попадне в частни ръце.

В чисто бизнес смисъл, това е една перфектно организирана схема – чрез която да купуваш евтини соларни панели от Китай, а после да ги продаваш на тройно-четворна цена през своята фабрика в Македония, за да организираш по-късно подобен завод и в България, единствено с цел да изкараш милиони на държавното ВиК.

И зад всичко това стои Златниячрез Илко Йоцов и неговите подизпълнители и партньори, като Ангел Престойски от ВиК-Враца, който е и шеф на Асоциацията на ВиК дружествата, а синът му пък има участие във фирми на самия Йоцов. Схема, която цели пълно завладяване на държавните ВиК дружества. Във Враца, Монтана, Стара Загора и Варна под егидата на “Пътя на Копринката”.

И накрая, последно да ви кажем. И го разберете добре, много е важно – на какви цени се изграждат всичките тези проекти!

Защото ВиК “Холдинг” има свое регистрирано енергийно дружество – за покупка и продажба на ток, като вследствие на това логично възниква въпросът: Защо те сами не изградят тези проекти, след като холдингът има 1 млрд. лева бюджет?!

                       Afera.bg                                https://afera.bg/

Предишна статия

Нищета… Както казваше баща ми…(Васил Петев)

Следваща статия

DR. VERNON COLEMAN – URGENT WARNING TO EVERYONE

Други интересни