САЩ са окупирали най-големите находища на нефт, газ, вода и жито в Сирия. Да сте чули нещо по въпроса?

Автор: Няма коментари Сподели:

Автор: Дахер Фарид Дахер – Ламот, Фейсбук 05 Фев 2023 
Автор: Дахер Фарид Дахер – Ламот Следвайте ни в Телеграм

Две натовски държави са окупирали части от Сирия. САЩ владее най-големите находища на нефт и газ (включително и най-голямото находище: Омар). От 80000 барела дневно, на американците се падат 66000.

1/3 от прясната вода (язовир Табка) също се владее от американците, наред с житото. Турция пък експлоатира някои от най-важните земеделски райони в Сирия. Всички добиват продукция, но сирийците не получават нищо.

Но експлоатацията не стига само дотам. Френската компания за производство на цимент “Lafarge”, например, години наред си кооперираше с ИДИЛ и Ал-Кайда в Сирия, и си набавяше продукция без да плаща данъци, дори нищо, за което през 2022 г. бе глобена с близо 800 милиона долара. Но глобена от кого и кой е взел парите? Не от Сирия. Сирийският народ не е видял нищо от тези пари и източване на ресурси. https://www.bbc.com/news/business-63305371

Но не стига, че незаконно части от странната са окупирани, хиляди артефакти и антики са разграбени, но най-лошото е, че се поставят брутални и нечовешки санкции срещу Сирия. Всяка страна, всяка компания, която дори се опита да вкара стоки в страната, бива наказана и преследвана.

От този безсрамен рекет Сирия от производител и износител на гориво, жито и лекарства, се превърна в страна, в която хората умират от глад, студ и болести. Няма лекарства и консумативи, ток и парно, храна и елементарни стоки.

Ситуацията е кошмарна, хората вече нямат дори желание да живеят, милиони хора се принуждават да бягат и то в страни, където продължават да срещат шокираща дискриминация: не им се разришава да отварят банкови сметки, работят на черно за по-малко пари, които получават на ръка, без осигуровки, без нищо. Много от жените биват женени по сметка.

Психологическите трамви, за които никой не говори, са едни най-видимите и болезнени проблеми, които са непоправими и ще предизвикат сериозни последствия за поколения напред.

Крайно време е някои страни да се засрамят. Като искаш да постигнеш нещо, да вземеш ресурсите на държава, поне го направи с дипломация, с финес, докажи, че си по-добър вариант.

Но не.

Източник: Фейсбук

https://glasove.com/komentari/sasht-sa-okupirali-nay-golemite-nahodishta-na-neft-gaz-voda-i-zhito-v-siriya-da-ste-chuli-neshto-po-vaprosa

Предишна статия

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, АКО СТАНЕМ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА? [доц. Валентин Вацев]

Следваща статия

Цитат от Библiя- та: ” Въ а-началото б-създаде Богъ небето и земята.” превод от Библия 1871 гоидна

Други интересни