Лечебният кислород – с проф. д-р Иво Петров, дмн и проф. д.т.н Жеко Ганев

Автор: Няма коментари Сподели:

 

Във времена, в които за мнозина е ясно, че фармацията изнемогва пред здравните кризи, се питаме какви са другите варианти, за да бъдем здрави? В предаването ни LIVE в 8 със Списание 8 ще ви представим нововъведение на наш роден учен и изобретател, добре познат на нашите читатели.

В разговора ни гости ще бъдат самият той – проф. Жеко Ганев и кардиологът д-р Иво Петров, които заедно ще отговорят на въпросите:
– Как се стигна до включването на анионния кислород в експерименти и лечение на пациенти?
– Какви изследвания са правени върху влиянието му и какви са резултатите?
– Използва ли се някъде като част от лечението?
– Защо е толкова лечебен?
– Какви изобретения с анионен кислород вече са завършени и в употреба?
– Бъдещето на медицината свързано ли е повече с физиката, отколкото с химията?

Проф. д-р Иво Петров, дмн е медицински директор и началник Клиника по кардиология и ангиология към Университетска болница Аджибадем Сити клиник. В периода 2006-2012 оглавява клиниката по кардиология, ангиология и електрофизиология към Аджибадем Сити клиник Болница Токуда. От 1992 до 2004 г. година работи Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Св. Екатерина“. От 2018-а е професор по кардиология в Медицинския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Съпредседател е на Българското дружество по ендоваскуларна терапия, член е на управителния съвет на Международното дружество на ендоваскуларните специалисти, почетен член на Американския колеж по кардиология и на Европейското кардиологично дружество, бивш председател на Дружеството на кардиолозите у нас, член на Българското дружество по интервенционална кардиология, Националното дружество по съдова, ендоваскуларна хирургия и ангиология. Член на Латиноамериканската асоциация на интервенционалните кардиолози, Аржентинското дружество на инвазивните кардиолози, Испанската асоциация по кардиология и Българския лекарски съюз. Член на експертния съвет по кардиология към Министерството на здравеопазването на България.

Проф. д.т.н. Жеко Ганев е професор по електрофизика, с множество патенти. Работил е в БАН и в един от големите институти в Русия в областта на плазмената химия и физикохимия. Има две докторски дисертации в областта на нискотемпературната плазма и оптикоелектрониката. Управител е на фирма „ЕлфиТех“ ООД, насочена към екологични проекти с прилагането на интегрирани електрохимични технологии. Внедрила е над 1200 инсталации за пречистване на въздух и вода в целия свят.

 

 

Предишна статия

МАЛТЕПЕ – ЗАГАДКИ И ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!

Следваща статия

За скритата история на България – неизвестното за Раковски, Ботев, Драган от Охрид и др.

Други интересни