ВЪСТАНИЕТО НА МАШИНИТЕ ВЕЧЕ ЗАПОЧНА! ИИ-роботи превземат света?

Автор: Няма коментари Сподели:

Човешката история показва, че се адаптираме доста добре към различни ситуации. Някои неща правим интуитивно, други – инстинктивно, други – подчинявайки се на здравия разум, а трети – противно на него. Човекът е сложно създание, но без тази сложност и непредсказуемост очевидно нямаше да има съзнание.

Изследователите се опитват от десетилетия да създадат методи за научаване на ИИ на изкуството на обобщаването, здравия разум и дори неща като интуиция и въображение. Но ако в обобщенията те, с всички резерви, са напреднали, то в други области засега няма голям напредък.

Всичко това може да не ни тревожи, нас, обикновените хора, които сме далеч от проблемите на създаването на ИИ. Оставете учените да си гледат работата, а ние ще си гледаме нашите, нали? Не, не точно или по-скоро изобщо не. Всички тези зле работещи системи и агенти с изкуствен интелект все повече се използват навсякъде – и вземат решения, от които зависят животите на хората.

Зад ИИ стоят огромни инвестиции, огромни богатства и кариери на талантливи капитани в индустрията, амбициозни учени, бюрократи, които мечтаят да вървят напред, без да правят нищо и да не отговарят за нищо – или по-скоро да прехвърлят отговорността си на ИИ. Твърде много хора се интересуват от това ИИ да бъде възможно най-широко разпространен и да се развива възможно най-бързо.

Отделно

https://bgprevedi.com/robots-rebellion-started-29786-2/

Предишна статия

Най-шокиращият указ на Петър I, за който малко хора знаят! Защо Петър Велики убиваше 300-годишните старци?

Следваща статия

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ с голяма новина за България и Еврозоната

Други интересни