Най-шокиращият указ на Петър I, за който малко хора знаят! Защо Петър Велики убиваше 300-годишните старци?

Автор: Няма коментари Сподели:
Славянски свят Осъзнаване

Това не ви е Крамола (заговор, метеж) и дори не е Вадим Зеланд. Това е каналът Осъзнаване, Буквица сила (Силата на началната буква)!

Авто-превод

Отделно

Защо Петър I унищожи 300-годишните старейшини?

Чували ли сте, че един от първите укази на Петър I е указът за унищожаването на тристагодишните старейшини. Съгласете се, тази фраза звучи като фалшива новина. Всичко за нея е съмнително. Какви са тези тристагодишни старци? Всъщност днес максималната официално регистрирана възраст на човек не надвишава 120 години. И всичко повече е или легенда, или резултат от грешка.

Да, и преди не е имало паспорти за обществени услуги, а ако е имало, то регистрите са се водили крайно неточно, смятат учените по история и геронтология. И въпреки че последните признават, че човешкото тяло е проектирано за най-малко 150 години, а някои органи, включително сърцето и черния дроб, като цяло за всичките 300-500 години, академичната наука все още стои твърдо на позицията:

Човек не може да живее повече от 120, а това е рядкост!

Не мислите ли, че това е подозрително? Ако и вие се съмнявате в догмите на официалната наука, сложете палци под видеото.

Втората точка – защо му е било на цар Петър да унищожава едни там старейшини? Какво са му направили? Като цяло всичко това е легенда, мит, конспиративни теории и други подобни.

Междувременно всичко сочи, че указът на Петър за унищожаването на старейшините наистина е съществувал. Според някои източници той все още се намира в архива на Руската национална библиотека в отдела за ръкописи. И днес заедно с вас ще се опитаме да разберем защо руският самодържец се нуждаеше от такова варварско действие. Изгледайте видеото до края, ще бъде интересно.

Но първо, нека поговорим за 300-годишните старейшини и столетниците като цяло. Днес палмата по отношение на броя на столетниците, преминали границата от 100 години, се държи твърдо от японския остров Окинава.

Знаете ли, че дори преди 120 години само в околностите на окръжния град Опочка (сегашен Опочецки район) е имало стотици пъти повече такива хора, отколкото на известния японски остров?!

И това не е неоснователно твърдение. В старата книга от 1899 г. „Спътник на здравето“ се дава информация за столетници, преминали вековния рубеж и за тяхното състояние. Гледайки напред, да речем, такива столетници имаше почти във всяко село. И това не бяха слаби старици и старици. Ето примери от книгата:

Имението на граф Воронцов, баба Крашчиха, акушерка, е приела повече от 7000 раждания и продължава да ги приема през своите 105 години!

Село Хрустальный, близо до Таганрог, Константин Сухов, на 116 години, съпругата му на 104, вършат сами цялата домакинска работа, а дядо Константин също работи на полето.

Още доказателства: медалите за стогодишнината от битката при Бородино трябваше да бъдат отлети по индустриален начин, така че останаха много живи участници, които бяха на 120-125 години.

Дори по време на преброяването на населението в СССР през 1948 г. са открити столетници на 134 и 146 години.

Махмуд Багир оглу Ейвазов доживя 152 години, дори беше издадена пощенска марка за 148-ата годишнина.

Ширали Фарзали оглу Муслимов е на 168 години.

Друг малко известен факт: внучката на Александър Суворов, Арипина Илинична Суворова, е родена през 1810 г. и починала през 1956 г. Живяла е 146 години. На 108 години е арестувана по фалшив донос, освободена на 132, живее в град Енгелс, Саратовска област. Тук има паметник с датите от нейния живот.

Трябва да се отбележи, че на паметниците на жителите на село Михайловское, които са живели повече от 120 години и са общували с Пушкин (сегашното Пушкиногорие, Псковска област), знаците са променени, намалявайки възрастта им. Чудя се на кого му трябваше?

Китайският билкар Ли въобще е живял повече от 250 години. Звучи напълно невероятно. Но ето фактите: В статия на New York Times от 1930 г. се казва, че професорът от университета Ченду У Чунг-це е открил в архивите имперски китайски правителствени записи от 1827 г. и 1877 г. Това бяха поздравленията на Ли Qingyun за 150-годишнината и съответно за 200-годишнината.

Бихте ли искали да живеете до 150 години? Пишете в коментарите.

„Дръжте сърцето си в мълчание, седнете като костенурка, ходете бързо като гълъб и спете като куче пазач“ – такива препоръки бяха дадени от този дълголетник, който заяви, че е изпълнил земната си задача през 1933 г.

https://bgprevedi.com/why-peter-i-was-killing-300-yo-29790-2/

Предишна статия

Баш майсторът на море 1977

Следваща статия

ВЪСТАНИЕТО НА МАШИНИТЕ ВЕЧЕ ЗАПОЧНА! ИИ-роботи превземат света?

Други интересни