Клета, клета Българийо!

Автор: Няма коментари Сподели:

 

Повече от 15 години съм режисьор на „Бразди” по БНТ. Предаването е с главозамайващ рейтинг, не че някой казва „браво” на екипа. От време на време някои тъпаци ни се подиграват без да са гледали и един епизод. Но не заради това пиша.

Откакто работя в „Бразди” фермерите говорят едно и също: „Няма концепция за развитието на селското стопанство в България!” НЯМА! Нито краткосрочни, нито средносрочни планове, за дългосрочни пък да не мислим изобщо.

И знаете ли какво се случва от няколко години? Земеделието умира. Не ви се вярва, но е истина.

Преди месец снимахме най-големия български производител на ябълки за всички времена. Три милиона килограма от градини с всички екстри, капково напояване, мрежи против градушки и т.н. От две години не може да продаде ябълките си. В една голяма търговска верига му казали, че имат нареждане-докато не се изпразнят хладилниците на Италия и Полша, българска ябълка да не се продава. И какво прави в момента този човек? Изкоренява градините си с все ябълките на дърветата. И ще ядем полски ябълки.

Днес направихме обект за производители на грозде, които изкореняват лозите си!!! 3000 декара и още ще изкореняват. Защото в Европа такива като тях получават европейски субсидии и държавно подпомагане, такова че разходите на килограм са отрицателни. И 5000 декара лозя годишно ще се изкореняват.

И всичко това на фона, че в България има милиони виртуални животни, които получават субсидии, но не съществуват. Ушните им марки са в чантите на разни приближени до когото трябва хора и огромни суми потъват в джобовете им. Естествено делят с когото трябва. А, да не забравя. Те получават и пасища, нищо че нямат нито едно животно. И получават субсидии и за това. А фермери с много животни нямат пасища, защото не са хора на наши хора. И това го знаят ВСИЧКИ, които отговарят за земеделието. От години всички министри  си мълчат, защото устите им са запушени. Познайте с какво.

Клета, клета Българийо!

                                                    Олег Ковачев               https://afera.bg/

Предишна статия

Вълшебно тайно аязмо, скрито в сърцето на България, лекува очи и безчет болести

Следваща статия

Божественото Царство

Други интересни