Милиони българи няма да могат да си платят сметките за ток, газ и парно на Коледа! Цените на храната са в небесата!

Автор: Няма коментари Сподели:

Милиони българи няма да могат да си платят сметките за ток, газ и парно на Коледа. Цените на храната са в небесата. Милиони българи ще посрещнат празниците гладни и на студено и на тъмно. Милиони българи.

А Бтв на Антон Хекимят в праймтайма на Новините не се вълнуват от този жизнен въпрос. Те пускат три пъти на живо “протест” в подкрепа на машините от 200 души депутати, бивши министри и служители от офисите на Иво Прокопиев, които си подаряват един на друг рула с луксозна тоалетна хартия. Нормално е, угоени са, сити са им стомасите видимо.

От 30 минути ”новини” Бтв посвети 20 минути за тези 200 задоволени от живота политикани пред парламента и САМО 1 минута новини за новия скок в сметките за газ, които вълнуват милионите българи.

Бтв двват думата в праймтайма на служителите на Прокопиев и продължават да подменят дневния ред на българския народ. Антон Хекимян и продуцентите му работят за интересите на тези 200 души около Прокопиев и Киро Петков, а не за 6 милиона българи, които живеят в ужаса на инфлацията и непоносимите сметки за ток, газ, парно и горива.

Знаят ли американските собственици на Бтв чий интереси защитават техните служители и в чия полза правят новини, след като не работят за интересите на зрителите си и на българския народ? Кой е реалният господар на Бтв? За кого работят Хекимян и служителите на Бтв?

                         Николай Бареков                                   https://afera.bg/

След 5 часа разгорещени дебати, депутатите не успяха да задължат кабинета да внесе нов бюджет. Защо след като приеха на първо четене удължаването за догодина на действащия, те се върнаха към спора да задължат или не служебния кабинет да внесе свой нов проект?
––––––-
Но пак да кажа – много често се казва „Приличаме на африканска страна“. Не – приличаме на бавноразвиваща се и донякъде глупава страна, защото позволяваме на олигарсите да изнасят по офшорки парите ни, да не плащат данъци в България, или ако ги платят, те да бъдат изключително малки и мизерни данъци.
––––––-
Великобритания планира повишение на данъците, и в Германия се обсъжда същото, и в другите европейски страни, докато на Острова на блажените – в България се чудят как да си намалят данъците, и то най-богатите. Въобще, това е тема за отделен, друг сериозен разговор, но при положение че има плосък данък, само едно заключение може да кажем: трайно в България управлява олигархията, независимо от коя партия наднича тя.

КАКВИ ПОМИЯРИ…

Все си мисля, че Пожарникаря няма накъде да става по-жалък и той все успява да ме опровергае.
Вчера лакеите му са вкарали в Народното събрание проектозакон за задължително поставяне на държавните и обществени сгради на табелки с надпис: „Комунизмът е престъпен“.
Тъй като комунизъм нямаше, сигурно имат предвид социализма. Същият този социализъм, чиито внушителни останки не успяват да доизглозгат вече повече от трийсет години.

Калин Тодоров

https://afera.bg/

Предишна статия

„Хора бдете!“ ( Юлиус Фучик).

Следваща статия

ДЕВУШКИ ЗИМОЙ ОТДЫХАЮТ

Други интересни