ДИМАШ ПРЕДИЗВИКА ВЪЗТОРЖЕНИ ОВАЦИИ ОТ ПРЕЗИДЕНТА НА КАЗАХСТАН

Автор: Няма коментари Сподели:

Автор: Ирина Кирилова

По случай встъпването в длъжност на президента на Казахстан – Касым- Жомарт Токаев в столицата се състоя голямо тържество в прекрасна зала. В нея на първия ред седеше президента, за който знаем, че освен родния си език, владее още френски, руски, китайски, английски. Той е човек, минал през целия път на управленческите структури, доктор по политически науки, завършил Международни отношения, дипломат, прекарал шест години в посолството в Китай, учил в Лингвистически институт в Пекин, бил е посланик в Сингапур, бил е заместник-министър председател , а после и министър- председател на Казахстан, държавен секретар на президента, помощник генерален секретар на ООН, не се бои от никой държавен ръководител, защото има подход към всеки.

Големият концерт, организиран в негова чест, събра не само политическия елит на Казахстан, но и най-известните хора на тази огромна държава. За този концерт бе поканен и Димаш Кудайберген. Концертът бе открит от Роза Рымбаева и закрит от нея, но най-възторжено бе приет Димаш. Единствено на него бе разрешено да има три изпълнения.

Той избра за представителната публика „Странникът“, Samaltau и Адай Куй. Публиката скандира името му след изпълненията, а камерата засече възторга в очите на президента Токаев и нестихващите му ръкопляскания.

https://www.youtube.com/watch?v=P2yYqnMxwn4

Майка му и баща му, също бяха поканени на този тържествен концерт. Участието на Димаш Кудайберген в концерта, посветен на президента Токаев, показа колко голямо е уважението към световно- известния певец.

Наскоро Димаш се завърна от Индия, където беше в най-големия център за филмово изкуство – Боливуд. Разбра се, че специалистите в Боливуд са готови за съвместни проекти с казахстанското кино, след като се обсъдят условията за това. Ще напомня, че Димаш Кудайбрген е пял вече в италианския филм „През безкрайни измерения“ и в китайски филм на Джеки Чан. Може да го чуем и в индийски филм, кой знае.

След като няма да пее в Русия, в Белорусия и в Украйна, Димаш може би ще съсредоточи усилията си към киното или към концерти за казахстанската публика.

https://www.youtube.com/watch?v=8444ksErEvs

А колко добър артист е Димаш, пролича от клипа на песента „О, кей“ и от филма „История под едно небе“, в който той написа сюжета, композира музиката, изпя песента и изигра главната роля.

Ирина Кирилова за „Тракийски Свят“

Предишна статия

ТИ МОЯ ЛЮБОВ – КРИС РИ / Chris Rea /

Следваща статия

Эссо: Швейцария посреди Камчатки | НЕИЗВЕСТНАЯ РОССИЯ

Други интересни