Емил Елмазов основател на Билкария

Автор: Няма коментари Сподели:

“Лимец

Еднозърнестият лимец (Triticum monococcum L.) е най-древният вид пшеница. В неговите стебла, неполягащи от ветровете, в корените му, неподвластни на сушите, в семената му, неунищожими от студовете, се разчитат силите на дивото, към които е добавен по-високия и изправен контур, по-едрото зърно и по-здравия клас, придобити все от човешката грижа…

В съюз с еднозърнестия лимец първият земеделец се научава да измъква достатъчно силна храна от всякаква земя, във всякакви условия…

И никак не е сигурно, че един без друг те са щели да се удържат върху сгърченото от родилни гримаси лице на земята…

Покълващи семена от лимец и днес подпомагат терапията на мисловно слаби, нерешителни деца, понякога прегърбени и неспособни да се измъкнат от необяснимата си интелектуална немощ…

Пациенти, оставени без надежда от своите лекари, напипват слепешком пътя към ремисията, осланяйки се на сока от кълнове на лимец, който приемат заедно с питки от брашното му.

Лимецът може да бъде вярната храна и за народи, които чувстват подкопана своята устойчивост. Цели групи от хора, загубили общата си воля, биха си помогнали, ако върнат лимеца на трапезата си.

Продуктите, които ви предлагаме в този каталог, са от лимеца на Резерват „Билкария“ в Боженския балкан. Открихме там земя, недокосвана от 50 години и вече десетилетие възраждаме древни растителни видове.

На тази територия не сме внесли нито една шепа изкуствена тор, нито хербициди, нито пестициди. И въпреки това се наспориха урожайни години, та вече можем да захранваме нашето Първо предприятие за живи храни във Велико Търново. Създаваме малки серии, ръчно приготвени, по всички правила на домашната здравословна кухня.”

“В първичните форми на всички растения е вложена космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.“

                                                                МИСИЯТА

Билкария не е просто име на фирма или на билков резерват, на аптека или дрогерия, Билкария сме всички ние, които вярваме, че земята има нужда от нашите ръце, но те са забравили какво да правят с нея.

Ние сме учениците и учителите от Пътуващото училище, в което всеки си спомня как да приготви своите лекарства и своята храна в единение с природата. Ако и вие искате това – елате при нас!

Ще помагаме на хората да се освободят от безразличието към храната днес, която бавно, но сигурно ги изяжда отвътре. Ще създаваме с ръцете си хляба, който ще осигури на всички ниедно по-здраво бъдеще.

Това е хлябът, изпечен от първопшеницата на света – лимец, хлябът на траките и фараоните, възроден в полите на Боженския балкан в пълно единство със силите на природата.

Емил Елмазов
основател на Билкария,
чл. кор. на МАИ в Москва,
ирисолог.

https://www.youtube.com/watch?v=PAOXYYhv6fA

https://www.youtube.com/watch?v=6Am8AQqR_wo

Предишна статия

ИЛОН МЪСК ЩЕ ИСКА ДА Е БЪЛГАРИН!

Следваща статия

КЪДЕ Е СВЕТЪТ НА НАДЕЖДАТА?

Други интересни