Осъзнаване: СЪРЦЕТО ВИ СВЕТИ

Автор: Няма коментари Сподели:
Славянски свят Осъзнаване

Това не ви е Крамола (заговор, метеж) и дори не е Вадим Зеланд. Това е каналът Осъзнаване, Буквица сила (Силата на началната буква)!

Авто-превод

Отделно

Вече сме на крачка от превръщането на филма Матрицата в реалност, не вярвате ли? Вижте: мускулната ни сила отдавна е надмината от машините. Както в интелигентността, компютърът вече бие световните шампиони по шах. Но има едно но. Много богословски школи твърдят, че след епохата на технокрацията ще дойде ерата на сърцето.

Всички сме чували фрази, които са част от нашата култура: добро сърце, светло сърце, сърдечна светлина, сърдечен човек или, например, искрена изповед, от чисто сърце. Оказва се, че сърцето може да не е много чисто …?

В това видео ще ви разкажем за сърцето и сърдечната чакра, нещо, което никога няма да се разказва в училищата и по телевизията. Но е изключително важно да разберем кои сме всъщност.

Оказва се, че само висши същества имат сърдечна чакра или както още я наричат ​​Анахата. А долните 3 чакри, които отговарят за безопасността, удоволствието и конкуренцията, ги има дори при котките, кучетата и птиците. Сега отговорете в коментарите, в кого се превръщаме, ако живеем само на долните 3 чакри и не знаем какво е емпатия (съчувствие), искреност, чувствителност, доброта?

Изпитваме чувства на любов, щастие, радост, скръб, по някаква причина ясно ги локализираме в областта на сърцето.

Повечето духовни традиции и практики, включително йога и чигонг, говорят за светлина, изпълваща сърцето.

„Само сърцето е будно – не можеш да видиш най-важното с очите си… Очите са слепи, трябва да гледаш със сърцето си“ – кой не помни тези думи от „Малкия принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери.

„Сърцето е истинският лост на всичко велико“, каза Бетовен.

„Ударите на човешкото сърце са част от звездната симфония на Земята“, каза Никола Тесла.

Оказва се, че всички тези фрази не са просто красива метафора.

Преди около 50 години физиолозите само се усмихваха снизходително, когато чуеха нещо подобно.

Но днес науката е открила това, което нашите предци са знаели преди много стотици години: сърцето не е просто торба от мускули, които непрекъснато изпомпват кръв. Сърцето има свой контролен център, освен това е в състояние да контролира не само всички клетки на тялото, но и мозъка, а сърцето също излъчва Светлина. И днес това е доказано на апаратно ниво.

Но нека поговорим за всичко по ред.

Като начало се оказва, че сърцето ни не е в състояние да старее. Тоест, то може да боли, да страда, да се износва от неправилен начин на живот, но самите му мускулни влакна изобщо не са подложени на процеса на стареене.

Съвременната наука най-накрая стигна до извода, че сърдечните заболявания не трябва да се търсят в механичната повреда на „мускулната помпа“, както се твърди в остарелите учебници – причината им е много по-дълбока. Това заключение беше продиктувано от случаи, когато операциите по трансплантация на сърце водят до рязка промяна в характера и навиците на пациентите. В резултат на това учените започнаха да се интересуват от духовните качества на сърцето и тук те трябваше, волю или неволю, да разчитат на ведическите традиции и различни езотерични системи.

Днес, както в Русия, така и в чужбина, е натрупан впечатляващ клиничен и научен материал за квантовата, лазерната и информационно-вълновата медицина.

И така, в работата на кандидата на медицинските науки А.И. Гончаренко (Биологически факултет на Московския държавен университет) „Пространството на сърцето като основа на свръхсъзнанието“ са дадени редица експерименти, благодарение на които е установено, че сърдечно-съдовата система е високо организирана структура, която, както се оказа, НЕ ОТСТЪПВА ПО СВОИТЕ СВОЙСТВА И СЛОЖНОСТ НА СТРУКТУРАТА НА МОЗЪКА.

Това заключение се потвърждава от работата на учени от университета в Мелбърн. Професор Хърст и група учени направиха сензационно откритие през 1995 г.: СЪРЦЕТО МОЖЕ ДА МИСЛИ НЕЗАВИСИМО!

То може не само да променя ритъма си без инструкции от централната нервна система, но и да контролира почти всяка клетка в тялото.

https://bgprevedi.com/your-heart-emits-light-28234-2/

Предишна статия

Новините от 16 ноември 2022 година

Следваща статия

Провалилата се мобилизация

Други интересни