КЪДЕ Е СВЕТЪТ НА НАДЕЖДАТА?

Автор: Няма коментари Сподели:

                      

Ирина Кирилова – журналистка

Накъде отива светът? Към нова световна война, към самоубиване чрез унищожаване на природата, или към времена, в които няма да има вода и храна нито за животните, нито за растенията, нито за хората?  

Събирането на световните лидери от  най-развитите икономически държави Г-20 на остров Бали в Индонезия  събуди съвестта на милиони хора, които най-вече се плашат от войната, но мислят и за продоволствието на живеещите на планета Земя. 

Като стана дума за война, ще започна със световно известния казахстански певец – Димаш Кудайберген. Той е не само най-великият певец в света, най-великият вокалист, който преминава, както казват музикални педагози, като тайфун през шестте октави, които владее, но е един двадесет и осем годишен младеж, който непрекъснато композира песни, възхваляващи народа му, свободата и  мира и ясно изразява позицията си против войната. Затова и композираната от него три години песен „История под едно небе“, която той изпя на концерта в Алмати, а на другия ден показа филм за нея по негов сюжет, с него в главната роля, накара артисти, певци, вокални педагози, собственици на музикални канали по света да бъдат потресени от музиката и от артистичността му.

  • Понякога е нужно да седнеш и да помислиш за живота – казва Димаш Кудйберген. 
  • Днес седя в стаята и мисля за бъдещето на нашия народ, за бъдещето на нашето семейство. Гледах много видео- материали за децата на войната, където те събират от земята хлебни трохички, за да им сварят после от тях супа – просто супа с вкус на хляб и цимент. Гледах това видео тогава, когато се бях нахранил. Жалко, че няма помощ за всички. Защо така се случва в живота? Защо много хора страдат от глад в най-добрите си години? За какво хората харчат милиарди за война, когато могат да дадат тези пари за спасение на милиони гладни хора в света? ЗАЩО ВИ СА ТЕЗИ КЪРВАВИ ПАРИ? Все едно – няма да отнесете тези милиарди в следващия живот! Навярно нашето поколение вече няма да види този ден, когато нито една страна няма да страда от война – завършва Димаш.

Димаш се обръща се към вас, военнолюбците, които измисляте все нови и усъвършенствани оръжия, за да унищожавате хора  и построеното от тези хора. 

Димаш се обръща към съвестта на хората, иска да ги събуди, за да видят реалността. Защото парите могат да направят живота ти прекрасен, ако са дадени за благородни цели. Парите – казват някои, правят човека независим. Никой на този свят не може да бъде независим, защото не живее на самотен остров. Всеки от нас е част от един огромен свят, който работи заедно, макар да живее на различни места. И този наш свят, в който живеят осем милиарда човека, иска хляб, вода, удобен живот, закони, които да го пазят, ред, дисциплина, вяра, надежда, любов. Иначе ще загине и то безвъзвратно.

  • Ако парите са вашата надежда за някаква независимост, никога няма да я получите – казва Хенри Форд.

И продължава: 

  • Единствената истинска сигурност, която човек може да има в този свят, е  запас от знания, опит и способност.

А какво става с нас, в нашата страна? 

Имат ли нашите народни представители например  запас от знания? 

Имат ли опит в парламентарната работа? 

Имат ли способност да създават закони? 

Оставям на този въпрос да си отговорите сами.

Докато пишех тази статия, отворих Петър Дънов. Той казва:

„Идва една епоха по- величава, отколкото е имало досега и ние можем с радост да очакваме това светло бъдеще. От бурите, които идват да пречистят света, не трябва да се боим ни най-малко, а да благодарим на Бога, че те идват. Всички тези неща, които са спъвали човешкия прогрес, ще бъдат съборени и тогава върху развалините Господ ще съгради нещо добро.“

Разбира се, доброто ще се гради от нашите ръце, с нашите сърца, с нашата обща мисъл да няма деца, които да ядат супа от събрани от земята хлебни трохички.

Започнах с казахстанския певец  Димаш Кудайберген. Редовните ни читатели знаят колко съм писала за него. Той си продава костюмите на търг, за да събере пари за болни и бедни. Той си дава част от парите, събрани от концертите му по света, за да помага на болници, на училища, на сираци и за куп други неща. 

Той е не само велик певец, инструменталист и композитор, той е доктор на философските науки, той милее за народа си и за народите по света, защото има едно огромно сърце, колкото е голяма държавата му Казахстан. 

Кой знае, може пък наистина да е дошъл от друга планета, както твърдят музикалните педагози от Индия до Аржентина. Дошъл не само, за да ни покаже какво значи вокално майсторство, но и да ни научи на милост, на благородство.

Да попитаме заедно с Димаш! За какво ви са тези кървави пари?

Ирина Кирилова  за  Тракийски Свят“

Предишна статия

ПРАЗНИК ЗА МУЗИКАТА В КАЗАХСТАН

Следваща статия

Известен американски астролог показва залата на народите в храма на Даманхур с шестте портала към други измерения и светове, на космически съюзници на човечеството

Други интересни