,,Българите ще върнат цялото човечество в Рая”

Автор: Няма коментари Сподели:

,,Българите ще върнат цялото човечество в Рая” Учителя

,, За да отидете на небето трябва да знаете езика на ангелите. Ако не ви разбират, как ще ви пуснат там?” Учителя

,,В бъдеще целият свят ще говори български.” Учителя

,, Словото, беседите да не се превеждат, другите народи ще научат български и ще ги четат в оригинал.” Учителя

От всички молитви които е дал Учителя само една е на латински. Всички останали са на български.

,, Българи има и в Англия и в Америка и в Германия, има ги по целия свят.” Учителя

,,Българите имат мисия. И 300 000 да останат ще изпълнят това, което Бог иска от тях.”Учителя

Днес по света официално живеят над 400 млн. българи, а неофициално с българска кръв са може би над милиард. Само Бог знае.

,, Българският език е най-древният окултен език а българите са най-древният окултен народ на земята.” Учителя

===================================================================================================

Британският банкер сър Евелин де Ротшилд, който доразви семейната банка и съветва покойната кралица Елизабет II по финансови въпроси, почина на 91-годишна възраст, пише в. “Файненшъл Таймс”.

“Сър Евелин почина мирно [в понеделник] в дома си в Лондон след кратко боледуване”, съобщи семейството във вторник.

Бизнесменът, който тренираше състезателни коне, посвети 42 години от кариерата си на семейната банка. От 1982 г. до 2003 г. той е председател на Rothschilds Continuation Holdings.

През 1968 г. е назначен за директор на de Rothschild Frères, френската банка, а осем години по-късно става председател и главен изпълнителен директор на базираната в Лондон NM Rothschild, международната инвестиционна банка, до 2003 г., когато ръководи сливането на френския и британския клон на фамилията.

По време на неговия мандат NM Rothschild, понастоящем британското подразделение на Rothschild & Co, увеличава общите си активи от 40 млн. паунда на 4,6 млрд. паунда, се казва в изявлението от вторник. Той увеличава броя на офисите по света от 15 на повече от 50.

През 2004 г. Ротшилд предаде ръководството на семейния бизнес на братовчед си Дейвид, а преди четири години синът на Дейвид, Александър, стана седмото поколение, което ръководи 200-годишната група.

Сър Евелин е известен с това, че дава приоритет на семейния контрол пред разширяването на дейността.

“Хуманната страна на банковото дело е изчезнала”, каза той пред “Файненшъл Таймс” през 2017 г. “Знаете името на лекаря си, но не и името на банковия си мениджър. Има някои неща в живота, при които трябва да имате човешки отношения… Може би трябва да се върнем назад във времето. Помислете си колко прекрасно е било – с коня и каруцата”.

След пенсионирането си той се фокусира върху филантропията и EL Rothschild, семейната инвестиционна компания, заедно със съпругата си Лин Форестър де Ротшилд, която го надживява. Двойката причислява Бил и Хилари Клинтън към своите приятели и прекарва една нощ от медения си месец в Белия дом.

Ротшилд, който през 1989 г. е посветен в рицарско звание от кралица Елизабет Втора за заслуги в областта на банковото дело и финансите, е заемал множество длъжности в частния и публичния сектор.

 

Снимка: Getty Images

Бивш директор на The Economist в продължение на повече от 17 години, той е бил финансов съветник на покойния монарх и създава фондация “Еранда Ротшилд” за финансиране на социални грижи и медицински изследвания. От 1977 до 1988 г. е председател на медицинското училище към болница “Сейнт Мери” в Лондон.

Любител на шоколада, в по-късен етап от живота си Ротшилд създава за кратко време луксозна марка сладкарски изделия.

По онова време той споделя пред FT, че сладострастието му се дължи на евакуацията му в Лонг Айлънд, Ню Йорк, по време на Втората световна война и първата му работа на машина за безалкохолни в дрогерия в Уестхемптън.

“Плащаха ми по 10 цента на ден и можех да ям колкото си искам шоколад”, спомня си той.

Роден е в Лондон през 1931 г. в семейството на Антъни дьо Ротшилд и Ивон Каен д’Анверс от банкерската фамилия Бишофсхайм.

https://dnes.dir.bg/svyat/britanskiyat-banker-sar-evelin-de-rotshild-pochina-na-91-godishna-vazrast

Предишна статия

Самая Огромная Змея в Мире

Следваща статия

„Политиките, които те проповядват, осъждат стотици милиони от най-бедните в света на бедност, глад, смърт в глобален мащаб и в същото време, в своя цинизъм, те осигуряват потапянето на населението на собствените си страни в недостиг на храни и гориво за първи път от поколения.“

Други интересни