Пипала на криминален октопод…

Автор: Няма коментари Сподели:

ПРОКУРАТУРАТА С ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА МАСЛАРОВА
**** Пипала на криминален октопод и хроника на убийства
.
Бившата БСП социална министърка Емилия Масларова беше ощастливена с индулгенция от прокуратурата.
Мечът на Темида прекрати делото срещу нея.
.
Накратко: засъдена за длъжностно присвояване за 11 милиона при ремонта на Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора.
Оправдана през декември 2015 от СГС (председател на състава Димитрина Ангелова)
Ето моя пост тогава (давам и текстовете, защото линковете са изчистени в профила ми и се наложи да ги вадя от моя архив. Така че не съм сигурен доколко ще се отворят и колко скоро пак ще ги затворят.)
.
15.12.2015 г.
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/886760198106587:0
ПОРЕДНИЯТ “НЕВИНЕН”
* 9 млн. “златни” и 11 млн. липсват, ама на – не се знаело кой ги е “излипсил”…
Видната БСП деятелка, депутатка и министър в няколко “леви” правителства Емилия Масларова днес бе оправдана напълно във връзка с безумно скъпия ремонт на социален дом в Стара Загора, извършен между 2007/2009 г.
Тя беше обвинена за присвояването на над 11 млн. лева, представляващи разликата между отпуснатите за въпросните ремонтно-строителни дейности близо 19 млн. лева и реално похарчените около 9 млн. лева.
Софийският градски съд (СГС) оправда във вторник и останалите подсъдими по делото: бившият зам.-министър на Масларова – Димитър Димитров, главният секретар на министерството по онова време Иван Пенев, бизнесменът Венцислав Драганов, Михаил Методиев и Росен Стефанов. Две думи за историята – обществена поръчка за реконструкция и ремонт в Стара Загора на Център на социалното министерство се печели от сдружение, в което 99% дял има фирма “Конкордия” – собственост на Антон Масларов, съпруг на видната партийка Емилия Масларова.
———————–
ПЪРВИТЕ ДЕВЕТ МИЛИОНА
Средната себестойност на луксозно ново строителство – и забележете, барабар със заплащането за земята, върху която се строи, е към 300 евро, т.е. към 586 лв. за кв. м. А колко би построил един предприемач с 9 млн. “ремонтни”? Ами би вдигнал 37-етажен небостъргач – на всеки етаж с по 4 пълноценни стоквадратови апартамента (а не “изчислени” по скандалните методики, които въведе държавата)
При Центъра за социално обслужване в Стара Загора (четириетажна постройка) става дума за заварен и завършен груб строеж на бивша поликлиника, чиято сграда е довършена срещу съответните 9 млн. Е, това са /според мен не/”реалните” разходи според прокуратура и съд.
———————–
А “НЕРЕАЛНИТЕ” ДРУГИ 11 МЛН.?
Според обвинителния акт бизнесменът Венцислав Драганов и Емилия Масларова са отговорни за присвояването на парите, които след това са били инвестирани в няколко дружества, контролирани и управлявани от Михаил Методиев и Драганов. Интересно, че значима част от обвинението се крепи на свидетели, които се отказаха от първоначалните си показания – например за “черни полиетиленови торби”, в които са плащани сумите и т.н.
Сградата си е факт и за експертизата не беше проблем да я измери и да изчисли евентуалната стойност. Не беше проблем и да се проследи пътя на парите по банковите сметки. Ама се прие, че има разпореждане с тези милиони, ама разпоредилите са нещо като извънземни или марсианци.
В случая са калкулирани “разходи” за довършването на сградата и ремонта над 1300 евро за метър. “Съдебният процес срещу мен е една цинична лъжа”, бяха последните думи на Емилия Масларова пред съда.
.
И не бързайте да се възмущавате избирателно – ууу, тези червени бандити! Бандити дал Господ – и червени, и сини, и жълти, и сиви (цветът на знамето на ГЕРБ) и т.н.
Защото например ремонтът на пл. “Руски паметник” в София сега, изминалото лято струваше 3.7 млн. лева. Т.е. почти по 1000 лева на квадратен метър! За незнаещите – толкова, към 500 евро на квадрат излиза себестойността на строителството на модерен многоетажен бизнесцентър: барабар с покупката на земята, няколкото подземни нива, гранитогреса, скъпите материали, климатизацията и т.н.
А там, на “Руски паметник” дори няма и сграда – сложена е тревичка, нови плочки, нов асфалт…
**** и една снимка от откриването на златния Център в Стара Загора. В овала е Емилия Масларова.
.
******** Името на Масларова отново нашумя в мой пост, който пуснах в горещите първи часове след едно убийство. И може би по-късно нямаше и да има обвинение към доведения й син, ако не беше този пост
.
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2428846530564605
10 октомври 2019 г. •
Убиха жена в жк “Младост”
65.5 МЛН. ВЪН ФИНАНСОВА ПИРАМИДА И ЕДИН ТРУП
**** Измамените са от българската върхушка – политическа, бизнес и криминална ***
Станка Кънчева Марангозова – така нар. “брокерка от Враца” е застреляната в колата си тази вечер жена в столичния жк “Младост”.
Тя е фараонка -създател на огромна финансова пирамида. Пирамидата не е мамила обикновени граждани, а отбрани – от най-богатите у нас.
Според едно разследване на ДАНС и съответно поръчаната финансово-икономическа експертиза за по-малко от три години – от януари 2008 до октомври 2011 година, в банковата сметка на Марангозова общо е постъпила сумата от 65 536 705,98 лева. (сметка в Булбанк)
.
Сред потърпевшите са видни бизнесмени, роднини на министри от няколко правителства и дори сенчести именити босове.
Потърпевша е и банка “Пиреос” заради невърнати кредити,
Дамата най-сетне е задържана, но после – освободена. Покрай скандала и във връзка с изгорелите навремето намесиха имената на Румен Николов-Пашата, Митьо Очите, сина на бившата социална министърка Емилия Масларова и др.
Разследването срещу нея е под кривата круша години наред. Явно Станка е имала още по-мощен гръб от онези на изгорелите!
От друга страна е имало и разследване срещу хората, които я били принуждавали. И то е прекратено поради липса на доказателства.
Въобще два политико-бизнес лагера са били вчепкани, както се казва, на живот и смърт.
Наскоро те са извадили и поизтупали делата от прахта, за да подновят битката.
Куршумът със сигурност слага край и на тези дела и на битката за 65-те млн.
Който ограбил, ограбил! Това е!
.
*** Година по-късно Емилия Масларова заяви, че въобще не поддържа връзки с доведения й син Иво Масларов, който лъсна като поръчител на убийството. Естествено, синът се стопи някъде по големия свят и родните власти започнаха да го издирват. Прокуратурата го издирва така, че в банката данни на обявените в „Интерпол” за търсене лица него го няма.
Неговият дядо Иван Масларов е съден първо с Никола Вапцаров, а след това с Трайчо Костов. При такава фамилна история не е чудно, че върти огромен бизнес, от който нашумя имотната търговия, но не и другите му три фирми и заложната къща.
.
И най-сетне моята колежка – самата Диана Найденова се оказа закачена на тази връзка.
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/258183734297573:0
18 юни 2012 г.
.
Собственик на два от имотите, купени от Иво Масларов, е строителният бос Борис Йорданов. Няколко месеца след сделките той се самоубива заради огромни дългове и застой в строителния бизнес. Неофициално се твърди в медиите, че е бил притискан от Иво Масларов.
Правя връзката, защото на 12.02.2010 около 10.30 часа пред хет офиса на Фибанк (Първа инвестиционна банка) в мерцедеса си се самоуби с пистолет “Глок” (а дали не го самоубиха? – куршумът не беше намерен) бащата на детето й Боряна – същия изнудван Борис Йорданов.
Той е бил бивш митничар, работел с Пурата, бивш служител на службите, превърнал се в едър строителен предприемач. Кредитиран е от Първа инвестиционна банка (ПИБ) и загазил с борчове. Те се събират от фирмата на ПИБ – “Дебита” ООД, чийто изп. директор е Евгени Луканов – съпругът на шефката на bTV. Апартаментът на журналистката е ипотекиран в полза на банката. Другият кредитор на едрия предприемач е Константин Радонов – големият син на Емилия Масларова. И т.н., и т.н.
.
Собственикът на bTV телевизията, (в която работи Диана Найденова) Красимир Гергов е бил служител на УБО, ръководител на пилотния екип от експорта на Живков и нещо, което не се знае въобще и никога никъде не е споменавано – близък роднина на Генералния секретар (братовчед). В
Виктор – бащата на Вики Политова (изп. директорка на телевизията) е бивш дипломат на Живков в САЩ. Сведенията не са проверени, но според тях е бил обявен за “персона нон грата” заради дейност в полза на Първо главно на ДС.
.
Мъжът на изпълнителната директорка Вики Политова – Евгени Кръстев Луканов (член на надзора на Първа инвестиционна банка) също е тясно свързан с БКП и Живков. Кръстю Луканов е също човек на службите и бивш секретар на Областния комитет на БКП във Враца (рода с Андрей Луканов).
Той е един от хората, който е прикрил с тялото си Тодор Живков на 1 юни 1980 г. във Враца, когато Цветан Килограмски е обвинен за опит за атентат срещу Първия.
.
Изтъкам тези връзки, понеже българската политика и едър бизнес изцяло са построени на шуробаджанашки и роднински принцип, в който цветовете не играят никаква роля. (повече информация в “Операция Президент” и “Тайните на големите играчи”)

Например един от тези Политови е ключова фигура в СДС и института “Разум”, воден от Екатерина Михайлова.
И една справка за акциите на шефката на телевизията и мъжът й в Първа инвестиционна.
http://www.infostock.bg/infostock/control/insiderTrading/FIB
.
ИЗВОДЪТ
С решението си сега да прекрати делото срещу Емилия Масларова българската Прокуратура се оказа пипало на този криминален Октопод!

https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Презентация на проект за жилища на бъдещето днес

Следваща статия

Това е нашият свят, ние сме отговорни за него! Само ние можем да предотвратим този вид ядрена или радиоактивна атака!

Други интересни