В РУСИЯ СТАВА СТРАШНО!

Автор: Няма коментари Сподели:

Ирина Кирилова – журналистка

В началото на „специалната операция“ на Русия в Украйна бях писала в една статия, поместена в този сайт, че загиват две страни – Путин убива Украйна, а Русия се самоубива. Тръгнали да защитават провъзгласилите се сами републики Луганск и Донецк, руснаците навлязоха в територията на Украйна и разрушиха театри, училища, жилища, улици, електропроводи, мостове, пътища на градове, които са древни и носят духа на древна история. Загинаха много хора, сред които и над 300 деца. И макар президентът на Русия вътрешно да е убеден, че никой в света не подкрепя тези две републики, той ще издаде указ за присъединяването им към Русия. Ей така, взема парче от една държава и го прави свое с референдум, който е под дулата на войнишкото оръжие. То така беше направен и референдум за полуостров Крим да стане руски, но след като пристигнаха богаташите от Русия и започнаха да „бетонират“ бреговете на морето, след като някои сайтове показаха колко хиляди тонове боклуци се изхвърлят на скрити места в Крим, украинците, които се заселиха в Крим за по- добри условия на живот, започнаха да се завръщат в Украйна.

В главата на Владимир Владимирович Путин непрекъснато идват луди идеи, които объркват собствената му Русия, объркват Европа, объркват света. Санкциите срещу Русия, напускането на чуждестранните фирми, инвестирали в Русия, не го изплашиха, защото той има в ръцете оръжие и нещо, от което зависи цяла Европа – газ. Ако газта в Русия спре да блика от недрата и, какво ще стане с Русия, която сега убива бавно страните, зависещи от нейния газ?

Какво ще стане с Путин, който е обкръжен от хора, които вече не одобряват политиката му? Затова уволнява ту някой от Федералната служба за сигурност, ту от Генералния щаб, ту някои олигарси изчезват от света, ту на някои служители на високи постове около него вече не им се чуват имената.

Та като стана дума за лудите идеи на руския президент, най- лудата е тази, че триста хиляди човека ще бъдат мобилизирани за „специалната операция“ в Украйна. Това са бащи и деца, даже и внуци на воювали във Втората световна война, които не могат да реагират по никакъв начин. Получават призовка и…тръгват.

В Русия става страшно. Споменеш ли думата война, излезеш ли да протестираш, милицията е там, строена с палките, готова да те набута в ония прословути автобуси с решетки. Къде ги откарват тези хора, кой знае. Така, както не знаем къде изчезна онази журналистка, която влезе в открит ефир по време на предаване на централната руска телевизия, с лозунг против войната в Украйна. 300 хиляди човека отиват не да строят, не да разработват нови територии на собствената си държава, а да завземат чужда държава. Отиват и никой от тях не знае дали ще се върне.

Защото тепърва започва ожесточената битка – едните ще нападат, другите ще се отбраняват. А къде е Путин? Това никой не може да каже. В Кремъл? Различни сайтове от бивши републики показаха пет двойника на Путин. Кой ли е истинският?

Винаги съм мислила дали тези, които работят около Путин, му казват истината, или го заблуждават с невярна информация. Дали сега са му казали, че масово руснаците, подлежащи на мобилизация, бягат от Русия в Казахстан, държавата, с която Русия има повече от 7 хиляди километра граница. Дали му казват, че младите хора, на които искат да им рискуват живота, тичешком се качват на самолетите, за да напуснат Русия? Кой иска да бъде убит от братовчед си, от брат си, от вуйчо си – защото украинци и руснаци са в роднински връзки?

В света на Путин няма истина. Там всичко е пропагандирана лъжа. В света на Путин има жестока самоувереност на един държавник, който иска да остане на власт, докато е жив.
Само, ако бяхте видели как изглежда той, когато президентът на Китай пристигна в Казахстан и Касым- Жомарт Токаев – президентът на Казахстан заяви, че бъдещето на неговата страна е с Китай, защото са съседи, защото китайците инвестират там, защото икономиката на Казахстан е свързана с китайската!
Ако пък бяхте видели как изглежда Путин, когато се разбра, че Токаев ще се срещне с президента на САЩ, или пък, когато Токаев му каза в очите, че не признава двете републики на територията на Украйна, щяхте да се убедите, че светът на Путин се нарича омраза. Като дете той вероятно е мразил втория си баща, който го е биел. После вероятно е мразил осиновителя си в Санкт- Петербург, който го е малтретирал. После сам се е предложил на 16 години да работи за КГБ, но са му казали, че те ще го потърсят. Интересно дали е имал приятели в Юридическия факултет на Ленинградския университет? Питам това, защото гледах изявление на негова състудентка, която заяви, че го ненавижда, защото знае що за човек е.

Помните ли, че за три дни трябваше да бъде разрешен въпроса с двете само провъзгласили се републики?
Минаха седем месеца от началото на навлизането на руските войски там и… нищо не е решено. Помните ли Путин след като се закани, че след завземането на Украйна ще разруши инфраструктурата на Балтийските републики, след това ще се справи с Полша, с Румъния? Е, и какво стана?

Светът не иска война, г-н президент!
Светът не иска хора като вас да държат в ръцете си ядрено оръжие и всеки ден да ги заплашвате, че можете да предизвикате огромен световен конфликт. Светът иска мир. Светът иска спокоен живот. Светът иска хляб, вода и чиста храна. Светът – това сме ние. А вие пращате в огъня хора, които са работили или учат, за да работят за Родината ви. Преоблечете се като обикновен работник, излезте сред хората и чуйте какво говорят!

Че е богата държавата ви, никой не отрича. Че е богата културата ви, това го знае цял свят. Че имате несметни богатства в недрата на територията си, това ви дава самочувствие. Но не пращайте хората да умират! Животът се дава веднъж и трябва да се изживее така, че да не гориш от срам за миналото – така го е казал вашият Островски.

Чудя се каква ли ще е последната ви мисъл, когато вие си отивате от света.
Може би ще броите загиналите украински деца, или загиналите руснаци /президентът на Украйна каза, че били 50 хиляди/, може би ще мислите колко „велик“ сте бил?

А може би просто ще затворите очи, отхвърлен от хората, от Бога и няма да имате покой и на оня свят!
Жалко за хубавия руски народ, г-н президент!

Ирина Кирилова за „Тракийски Свят“

Бележка от редакцията: Статията е лично мнение на журналистката Ирина Кирилова.

Предишна статия

You really don’t understand how bad it could get in Europe this year BYTRISTAN BOVE

Следваща статия

Медитация Виолетов пламък (Актуализирана през септември 2022 г.)

Други интересни