СЪБИТИЯТА НА 9 ЮНИ 1923, 9 СЕПТЕМВРИ 1944 И 10 НОЕМВРИ 1989 В БЪЛГАРИЯ СА ПЛОД НА ФИНАНСОВИЯ И ПРОМИШЛЕН КАПИТАЛ

Автор: Няма коментари Сподели:

„АЗ СЪМ БЪЛГАРИН, ЗАЩОТО НЕ СЪМ РУСОФОБ И СЪМ ОЩЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИН, ЗАЩОТО НЕ СЪМ РУСОФИЛ.“ (И. ТРЕНЕВ)

СЪБИТИЯТА НА 9 ЮНИ 1923, 9 СЕПТЕМВРИ 1944 И 10 НОЕМВРИ 1989 В БЪЛГАРИЯ СА ПЛОД НА ФИНАНСОВИЯ И ПРОМИШЛЕН КАПИТАЛ( РОДШАЙЛТ, РОКФЕЛЕР) СЪС СЪВМЕСТНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ ЦЕНТРАЛИ НА АНГЛИЯ(САЩ) И СССР.

Това, което се случи на 9 септември 1944 г. не е нито социалистическа революция, нито социалистическо въстание, нито това, което го пише в учебници! Това е преврат, който е извършен с подготовка от съвместна операция на британското военно разузнаване и съветското военно разузнаване(ГРУ)! През този период тези две сили са били съюзници през Втората световна война! Разбира се всяко едно от тези разунавания имат своите си интереси, но изпълняват и общи операции! Една от тях е именно тази операция на 9 септември 1944 г.

Основна роля от българска страна е изиграл британско – съветският агент полицаят Никола Гешев! Никола Гешев е работел за тези разузнавания, но преди всичко е изпълнявал разпорежданията на финансовите магнати, които и до днес ръководят света! Започнал е своята кариера като професионален полицай, бил е началник на „ОТДЕЛА“ – така наречената „Политическа полиция“ във Висшата Държавна Сигурност преди 9 септември. Първоначално Гешев е бил насочен в тази си дейност от големите български банкери като Атанас Буров, Губиделников и Расолков! Всички те са работели по финансовите си търговски дела основно с банкерите, които нямат нация, политическа обвързаност или други обвързаности – те са над всичко – Финансовият и Промишлен капитал( Рокфелер, Ротшаилт).

Част от тези структури на световния елит и особено активен за България е бил Атанас Буров, както и Расолков, и Губиделников! Тези структури на финансовия елит, в които са работели тримата български банкери и други по света са определяли политиката не само в България, но са си съответсвали интересите и политиката с други големи държави като Великобритания, Германия и САЩ. В тази връзка по време на настъплението на Съветските войски към Балканите те са имали съгласувателни действия със своите партньори във войната САЩ и Великобритания.

Още в Ялта Чърчил, Рузвелт и Сталин са се събрали да определят като партньори какво ще бъде разпределението на тяхното влияние. На една салфетка между Сталин и Чърчил са си начертали кой какви влияния ще има на балканите. Тогава за България се е паднало 70 процента влияние от Съветска страна и 30 процента под влияние на англичаните(тук трябва да се разбира и САЩ). Разговорът е бил между Сталин и Чърчил. След 10 ноември 1989 г. става обратното – 70 процента влияние на САЩ И Великобритания за България и 30 процента на Русия.

Какво се случва ?
Съвместните действия на разузнавателните централи на англичани и руснаци на балканите и в частност за България с оперативното ръководство на място на Никола Гешев и други български военни, като Дамян Вълчев, който е бил шев на Лигата на офицерите на България. Този Вълчев е бил английски агент и е учствал активно във военната част на преврата на 9 септември . Представило се, че уж българските партизани извоювали свободата на българския народ!

Партизаните не са имали никаква роля в цялата работа. Те не са могли да направят нищо. Били са само въоръжени. В голямата си част са били партизани от няколко месеца. Не са имали никаква бойна и военна подгтотовка. С много малко изключение отделни партизани са имали военна подготовка. Но като организация и военна организация са били незначителни за съжаление или не! Те са жертвани като един „фон“ на нещата, за да може после да се каже какво уж е станало! В началото на 1944 година се създава „НОВА“ – Народно Освободителна Въстаническа Армия.

На чело се слага един друг виден агент на Никола Гешев. Той се казва Добри Терпешев! Добри Терпешев е бил политзатворник дълги години, но не е бил измъчван. Още в затова са го били подготвили за бъдещата му работа – през 1944 г. Добри Терпешев е сложен начело (шев) на тази фалшива организация „НОВА“ . Целта на „НОВА“ е да излъжат народа, че уж са се обединили много партизани и са създали тази армия – народоосвободителна въстаническа армия. Нито е имало подготвени въстаници, нито е имало армия, защото, за да има армия трябва да има съответната вътрешно-структурна организация, както всяка една армия я има!

Прави се следното нещо: Добри Терпешев още, когато Съветските войски са вече на Дунав от към Румъния, за да навлизат за България е правел основните вътрешно-външни съгласувания между тази измислена „НОВА“ и тези, които са били около него със съветските военни ръководители, които са на маршал Толбухин( които са в Румъния). Съгласували са кога да се случат встъпателните военни действия на съветската армия и кога да бъде обявено въстанието от Българска страна. Терпешев предлага въстанието да започне на 6 септември. Военните първоначално не се усетили и го приели. Като го съгласували с върховното си командване, русите казали ,че 6 септември е Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Знае се, че тогава Русия реагира остро на това съединение. Батенберг е детрониран и свален от власт. Налага се руско военно управление тогава.

Руската империя е била против Велика Голяма България. Отговорът на съветската армия било, че 6 септември не е приемлива дата. Трябва да се избере друга дата. Тогава се предлага 7 септември да бъде датата на събитието! И това не е случайно, защото на 7 септември е роден Тодор Живков. Тогава се фалшифицира, че Тодор Живков е бил водач на партизанските отряди, когато завладяват София, а тя вече е била овладяна в институциите. Част от обкръжението на Терпешев не се съгласяват с тази дата и се стигнало да се избере между 8 или 10 септември компромисно решение за 9 септември. По-късно Тодор Живков , след като взема властта с помощта на британските служби, защото има такава опепрация през 1954, 56, 59 година да се сменят всички ръководства тогавашни на социалистическите републики в Чехословакия, Унгария (Унгарските събития- 1956) става Първи секретар на Комунистическата партия.

През 1950 година Добри Терпешев след Процеса срещу Трайчо Костов е отстранен от Политбюро, обвинен, че не е информирал своевременно партийното ръководство за „антисъветската“ дейност на Трайчо Костов. На Априлския пленум на ЦК на БКП (1956) Терпешев разобличава, че Живков няма голяма роля в партизанското движение, като заявява: „Той е толкова дребен, че ние никога не сме го забелязвали – нито преди, нито след вземането на властта в София. Ако поживея още малко, може да прочета, че Живков сам е извършил революцията в България“. През 1956 г. е изключен от БКП за „антипартийна дейност“ във връзка с култа към личността. Добри Терпешев е бил от кликата на Вижков, но е махнат от всички постове и след това е бил интерниран след време от София. Терпешев е човекът, който е имал връзка с банкери като Буров още преди 9 септември като комунист. По този начин с помощта и подкрепата на съветското ръководство, с агенти на съветски служби и на английските в България в дома на Петър Вранчев( англиски агент) се събират „съзаклятниците“ ( главните действащи лица българи – английски и съветски агенти). Петър Вранчев след 9 септември става първи шеф на Военното разузнаване на България(след като е съгласувано с английското и съветско военно разузнаване) .

Ето връзката между английското и съветското разузнавания. Със съгласувателни действия между британското и съветското разузнавания правят обща операция и не случайно в дома на Петър Вранчев се събират главните действащи лица във връзка с преврата за 9 септември. Веднага след 9 септември Вранчев става генерал и първи ръководител на Военното разузнаване, тъй като е доказал на двете разузнавания(най-вече на съветското), че може да се разчита на него като агент !

Млади офицери, които са под ръководството на този англо-съветски оперативен щаб превземат военното министерство. Всички тези млади офицери, които превземат военното министерство и дестабилизират(не дават възможност българските военни части да избухнат, тоест да се противопоставят, а техните шефове стоят и чакат). Същото става и с шефа на полицията в София, който разпорежда на всички полицейски регионални и районни управления въобще да не реагират, ако излезнат хора с пушки по улиците на София!

Шефът на полицията също е бил съветски агент! Тези млади офицери превземат военното министерство, други военни поделения са съботирани, полицейските участъци не реагират в София. В следствие на което цялата власт в България се парализира. Още повече, че тогавашните управници и министри знаят, че съветските войски са на Дунав и ще навлезат всеки момент в България. За да не се получи така, че съветските войски са ни окупирали, което е факт се прави тази операция под „ СКРИТ ФЛАГ“ или прикрита операция с тези главни действащи лица „зад завесата“, които правят преврата. След като се установи, че в София всичко е спокойно и могат да слезнат като „триумфиращи“ партизани, както документалните филми от това време как слизат със знамена и маршировка.

За да може да се издигне ролята на Тодор Живков (Замфир Яшаров ) други са свършили тази работа, че след тези блокади от страна на тези млади офицери от страна на военното министерство, след като са парализирали полицейските учасъци, блокирана е дейността на военните поделения около София – 1 час след като това вече е свършено, а това става през нощта на 8 срещу 9 септември така наречените хора на Живков вървят след тези, които им отварят вратите и са „ парализирали“ всички служби и имитират, че те са извършили този преврат.

Това не е вярно! Има много интересен кадър, където Тодор Живков в цивилна униформа се ръкува със строени в няколко редици пред него партизани. Всъщност това е снимано горе в Киноцентъра и то няколко дни след 9 септември – към 14 септември, за да може да се „документира“ как Тодор Живков поздравява партизаните на „НОВА“. Тоест да се „легализира“, че той е свършил цялата работа, а всъщност Живков слиза в София чак на 11 септември!

Живков е подготвян да може той да бъде изкарван на преден план! Това е бил плана на Никола Гешев и на Буров, а именно Тодор Живков, който е незаконния син на Фердинанд да го държат под контрол! Другият сатрап е Мирчо Спасов – също много активен агент на Никола Гешев, от когото Тодор Живков е изпитвал известен страх! Те двамата Мирчо Спасов и Живков след това са направени командири на Народната милиция в София в сградата на хотел „Славянска беседа“ на улица Раковски става временен затвор на всички по видни управници в България. Там затварят и принц Кирил, и много други регенти и видни богаташи. Те двамата стават шефове на така наречената милиция, където да могат да се разправят по заповед от вън с наши видни интелектуалци, банкери, индустриалци и хора от царската свита или сродници на цар Борис. По-късно издигат Тодор Живков във властта, за да могат да направят по-голямата операция през 60 – те години – от 1954 до 1959 / 60 г., когато се сменят с техни хора.

Тоест английските служби сменят с техни хора партийните и всякакви държавни ръководства воц страните – това се случва освен в България и в Чехословакия, Унгария, Полша и т.н, за да бъдат зависими страни! Тодор Живков е бил пазен първоначално от Мирчо Спасов в курорта, където Мара Малеева е била лекарка!

Споразумението на Англия със СССР е да имат присъствие 30 процента винаги в България – да опрелеят примерно какво да е образованието в България. Да, имало е народен съд и това е било саморазправа. Веднага след 9 септември 1944 г криминални затворници, които са се писали политически затворници по-късно и тези, които са ръководили тази работа, за да уплашат народа(местното население) са ги пуснали да се саморазправят и много хора като кметове, учители, интелигенцията на лична основа, дразги и т.н. са били разстрелвани на място.

Имало е и партизани, които са били недоволни по някакви причини и също разстрелват невинни хора. Това е направено от тези, които „дърпат конците“, за да сплашат местното население и да наложат своята власт. След това кукловодите решават да „канализират“ саморазправите и „довършват“ пъкленото дело за убийствата на хора, които са българска интелигенция, финансова и търговска мисъл и т.н., писатели, поети, художници. Имало е случаи, когато един в сливенския край като се връщал убива бащата на момичето, което е обичал, защото той не бил съгласен, а след това се оженва за това момиче.

На 9 юни, когато става деветоюнския преврат тогава фашистко настроени управници убиват републиканци и демократично настроени. Не случайно английските и съветски служби избират 9 септември 1944, защото искат да го свържат със събитията от 9 юни 1923 г. Тези, които са командвали 1923 г. изкуственото партизанско въстание, ръководено в Северозападна България , избягват за Русия ( Г. Димитров и В. Коларов).
Вярващите задават въпроси, а невярващите дават отговори. Ролята на интелигенцията е да задават въпроси, а не да дават отговори.

На лична основа и саморазправа се избиват част от интелигенцията. По същия начин го правят и 1923 г. Тези, които са избивани от Народния съд е зщото са считани в изявленията си като прозападно настроени – тоест за тях са предатели.

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА БЪДЕМ МИСЛЕЩИ ХОРА, ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ И ДА СЕ БОРИМ ЗА БЪЛГАРСКАТА КАУЗА. ДА СПРЕМ ДА БЪДЕМ ФИЛИ, ФОБИ, ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ И ВСЯКАКВИ, ЗАЩОТО НИЕ, БЪЛГАРИТЕ,СЪЗДАДОХМЕ НАЙ-СТАРОТО ДЪРЖАВНО ФОРМИРОВАНИЕ В СВЕТА, ОТ КОЕТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НАРОДИ СЕ УЧЕХА.

БЪЛГАРИЯ ДНЕС Е В РЕАЛНА ОПАСНОСТ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ СТРУКТУРИ НА ДВАТА КАПИТАЛА, А ИМЕННО ДА БЪДЕМ ДОРИ РАЗДРОБЕНИ НА ЧАСТИ ИЛИ ДА ЗАПОЧНАТ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ ПО ПОДОБИЕ НА УКРАЙНА! ЦЕЛТА Е ДА НЯМА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, ДА СТАНЕМ ЕДИН ТРАНСПОРТЕН КОРИДОР И ДА НЯМА БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СА ЕДИНСТВЕНАТА ПРЕЧКА НА ТЕЗИ „КУКЛОВОДИ“, КОИТО ИСКАТ ДА ВЛАДЕЯТ НАРОДИТЕ, А ТОВА СТАВА НА ПЪРВО МЯСТО ЧРЕЗ ИСТОРИЯТА И ОБРАЗОВАНИЕТО, КАКТО И ЕТНИЧЕСКИТЕ КОНФЛИКТИ, КОИТО СЪЗДАДОХА ИЗКУСТВЕНО ПО СВЕТА!

                                                                        ПУБЛИКАЦИЯ: ИВАН ТРЕНЕВ

Предишна статия

Защо 369 се смята от Никола Тесла за КЛЮЧЪТ КЪМ ВСЕЛЕНАТА?

Следваща статия

ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ” РАКОВСКИ ИЗВЪН ИЗВЕСТНОТО” – ЧАСТ ПЪРВА

Други интересни