Какво не е наред с проливите – 5 факта, които няма да се харесат на властите. На геолозите им е забранено да обсъждат това!

Автор: Няма коментари Сподели:

Отделно

Има много легенди за единния някога континент. Официалната наука дори има име за това – Пангея. Учените ни казват, че самите континенти са се разделяли за милиони години, образувайки океани, морета, проливи. Но като се има предвид патологичното желание на учените да изкривяват фактите, решихме да проверим отново информацията. И това което изкопахме може да остави много геолози без работа. В това видео ще анализираме как всъщност са се образували проливите и други така наречени естествени геоложки образувания и как това е свързано със неотдавнашната глобална катастрофа.

На 16 юли 1994 г. за малко щеше да се случи най-голямата планетарна катастрофа: гигантски блок се насочи към Земята. Това се наричаше кометата Шумейкър-Леви 9. Последствията от евентуален сблъсък са страшни дори за представяне.

Кометата вече минаваше покрай Юпитер, когато космическият гигант изведнъж хвърли колосален магнитен импулс към блока. Магнитен капан улови небесното тяло, превръщайки блока в куп малки фрагменти. Всеки един от тях се разби върху повърхността на Юпитер, оставяйки върху нея петно ​​с размерите на нашата Земя – около 12 хиляди километра в диаметър.

Силата на удара е еквивалентна на 40 трилиона тона TNT, което е 2 милиарда пъти повече от енергията на експлозията на атомната бомба в Хирошима.

Не, това не е откъс от фантастичен роман. Това е реалност, с която никой астрофизик не може да спори.

Експертите изчислиха, че вероятността от сблъсък на Земята с комета е най-малко 97 процента.

Тоест Юпитер буквално спаси нашата Земя, като пое удара. За космическия гигант това не беше фатално.

Освен това този случай не беше единственият. През 2009 г. учените наблюдаваха със затаен дъх как друго тъмно петно ​​се разпространява по повърхността на Юпитер – следа от нов сблъсък с комета. Този път засегнатата зона беше сравнима по размер с Тихия океан.

Австралиецът Антъни Уесли дори успя да заснеме това явление.

А астрономът-аматьор Джордж Хол имаше късмет още през 2012 г. – той също засне падането на астероид, заловен от космическия гигант.

Но какво ще стане, ако тази чудотворна защита изведнъж не проработи? Какво би станало тогава?

Митовете и легендите са запазили за нас много отгласъци от големите наводнения в древността.

Компютърният модел потвърди сценария, описан от предците.

Ударът на космическо тяло върху повърхността на планетата, земетресение, вулканични изригвания, цунами – гигантски вълни буквално помитат всичко по пътя си, включително плодородния слой почва, потоци вода и мръсотия се изливат от небето и буквално наводняват сушата.

И след това – рязко застудяване и дълъг период на възстановяване, в зависимост от силата на удара.

Такива катастрофи са се случвали повече от веднъж – според официалната хронология най-малко преди 18 хиляди години, а също и преди около 7 хиляди години. Лингвистите са събрали около 200 легенди за потопа от Северна и Южна Америка, Азия, Близкия изток, Европа, Австралия и Океания. И всичко това намира много доказателства от различни специалисти – от геофизици, археолози и палеозоолози, до биохимици и астрономи.

Но само за Потопа, настъпил преди не повече от 400 години, науката упорито мълчи, и то въпреки факта, че има повече от достатъчно доказателства.

https://bgprevedi.com/what-is-not-ok-with-the-straits-26579-2/

Предишна статия

Веритасиум: Човекът, който случайно уби най-много хора в историята

Следваща статия

Истината за света в който живеем днес!

Други интересни