Българският народ има историческа мисия

Автор: Няма коментари Сподели:
Картата на Кубратова България

Да се доверим на генетичната мъдрост, заложена в нас

Колко от нашите сънародници знаят, че първата християнска общност в Европа апостол Павел създава във Филипополис

Пресечната точка на идеите на източните духовни течения и западния материализъм.

Българин, който осъзнава какъв народ представлява, винаги ще ходи с изправено чело!

За мен основните беди на човечеството произлизат от невежеството. То е повсеместно разспространено сред всички социални слоеве на населението, без значение на етнос, образование или положение в обществото. Невежи са и много учени, представители на интелигенцията и културата, политици….

Какво имам предвид: хората не знаят най – важните неща, които са в основата на живота – какво представлява човекът, от какво се състои, защо се е родил именно в тези времена, в тази страна и град, при тези родители, защо му е такава съдбата, защо боледува и се сблъсква с изпитания и т. н.

Трябва някой да излезе по БНТ, например, и на простичък език да обясни всичко това на хората. Ама кой?! Не че няма – аз винаги съм твърдял, че едни от най-великите посветени през XX век се раждат в България и то неслучайно: Петър Дънов, Петър Димков, дядо Влайчо, преподобна Стойна, Ванга, Славка Севрюкова и много други. И сега има такива учители сред нас, знаят се кои са, но няма кой да им даде думата по националните телевизии.

Между другото, замисляли ли сте се кога за последен път сте чули действащ политик или властимащ да спомене Бог? За всичко друго ще ви говорят и от девет кладенеца вода ще носят, както се казва, но за Бог не се сещат. И това ясно показва кой стои на върха на тяхната пирамида от ценности – пари, чужди интереси, властолюбие. Още един ярък пример за невежество.

Васалното положение, в което се намира България, с малки периоди на изключения, от падането ни под турско робство и до наши дни, също е вследствие на невежеството.

Та как може истински българин, а българин, според Дънов и академик Лихачов, означава Човек на Духа, да позволи да бъде манипулиран, вкаран в заблуждение и зависимости?! В мое присьствие никога нито един чуждоземец не си е позволил да изкаже неуважение или презрение към България. Защото ще последва тирада от факти и аргументи, които само ще накарат западноевропееца, руснака или който да е недоброжелател да наведе глава.

Конференция на Върховните Съвети на Европа и асоциираните страни, Берлин 2018 г.

Българин, който осъзнава какъв народ представлява, винаги ще ходи с изправено чело!

Ето ви пример. Говорейки за войната в Украйна, погледнете картата на Кубратова България. Днешна Украйна и голяма част от европейската част на Русия са били наши земи.

През X век ние покръстваме русите в християнството, като им го даваме в най-чистия му вид – апостолското учение, получено по нашите земи още през I век от апостолите Павел и Андрей и техните ученици. Даваме им буквите, писмеността, духовността. Едва след падането на България под византийско владичество, в Русия идват първите свещеници от Константинопол. Биват прогонени от русите, но все пак с ромейска хитрост внедряват своето влияние и по-късно убеждават Иван Грозни, че Русия трябва да стане Третия Рим. Неговите опричници започват масово унищожение на всичко, което свидетелства за българската връзка. По-късно това продължават Петър I, Екатерина и Никон. Днес българската традиция се пази жива от старообрядците. По мнение на много езотерици пък, съдбата на Русия рязко се влошава след като поема по неправилния път.

Потомците на кан Котраг, живеещи на територията на днешните руски републики – Татарстан, Башкирия и Чувашия, приемат през 922 г., преди 1100 години Исляма. На това събитие в Русия се отдава голямо значение; 2022 година е посветена на приемането на Исляма от Волжска България и тези дни старата столица Болгар събра за празненствата гости от 75 страни. Нещо, което не бе отразено от централните телевизии в България. А това е огромен повод за гордост, защото думата БУЛГАРИ се произнася и от главния муфтия на Русия, и от всички вярващи с почит и преклонение, а това са 20% от населението на Руската Федерация.

Аз лично много се гордея с това. Да, аз съм православен християнин. Такъв съм, кръстен бях още през 1975 г. в Храма Св св Кирил и Методи в Бургас, но винаги съм се отнасял с уважение и към Исляма, а в студентските си години, докато учих арабски език, се запознах с Корана.

И знаете ли, смятам, че конфликтите между християни и мюсюлмани най-често са породени от същото това гореспоменато невежество. Например, възгласът “Аллах Акбар” всява ужас у много хора. А аз с радост съм готов да го повтарям. Защото изразът означава “Бог е най-велик” (кабиир – велик, акбар – по-велик, най-велик).

Не е ли Бог за вярващия човек най-великият и най-могъщият?!
Малка България е всъщност не по-малък брат, както ни се обясняваше през соца, а кръстница на народите, населяващи 1\6 от земната твърд. И това трябва да се знае. Знаят ли го руснаци и украинци? Не, с много малки изключения.

Богомилска стечка от България

Какво сме сторили за Западния свят:
От нашите земи тръгват богомилските идеи, които, разпространявайки се на Запад чрез катари, албигойци, патарени и други, водят до Реформацията и Просвещението на изостаналата тогава Средновековна Европа. Наричали са ги бугри, булгари, бугаре, носители на българската ерес.

Френския теолог и доминикански монах от XIII век Etienne de Bourbon, който е известен като историк на Средновековната ерес, обяснява произхода на Катарите така: “Те също така наричат себе си Българи, защото тяхното гнездо е в Българи”.
Той е подкрепен от Durand de Huesca, който в своята Анткатарска книга (1228-1229) нарича Катарите Булгарени. На тази тема проф. Дамян Попхристов, например, може да ви говори с възторг с дни. Признават ли ни се тези заслуги? Не. А богомилите първи в Европа поставят на равен пиедестал жените и мъжете и приемат жени за свещеници.

И кой от нашите управници да им го каже като вечно ходят с послушно наведени глави и ги е страх да не засегнат нечий интерес.

Колко пък от нашите сънародници знаят, че първата християнска общност в Европа апостол Павел създава във Филипополис, а не в малкото селце Филипи в северна Гърция, както съседите се хвалят?! Първата християнка Лидия е била еврейка, посещаваща наскоро реставрираната синагога край Марица.

Трябва да се знае, че България е пресечната точка на идеите на източните духовни течения и западния материализъм. Тук те се срещат, сблъскват, трансформират, взаимно допълват и обогатяват, ако щете, а после се връщат, наситени с нова форма и съдържание. Това обяснява много от историческите процеси в земите ни и манталитета на българина.

Но сега именно е моментът българинът да осъзнае, че ние сме дали на Европа в духовен план повече отколкото тя на нас. И трябва да се вземем в ръце, да не играем чужди игри, а да се доверим на генетичната мъдрост, заложена в нас.
Пак от нас ще тръгнат новите духовни послания, които ще променят света. Другите трябва да се учат от нас, а не ние да им подражаваме. Впрочем, според легендата, 700 години след изгарянето на клада от Инквизицията на последния богомил, учението за “свобода, равенство, братство чрез любов към ближния”, ще се възроди в родината му. 700 години се навършиха през 2021 г.

Време е! Време е презреният и подценяван български народ да се възвърне към своята историческа мисия! Да се събуди, отърси от невежество и чужди влияния и засияе!

Накрая няколко думи за войната. Колективният Запад срещу Русия, страните с най-голям дълг на душа от населението срещу страната най-богата на ресурси.

Не знам дали има смисъл изобщо да коментирам. В националния ефир от сутрин до вечер е пълно с “експерти”, така както доскоро всички бяха експерти по вирусология във връзка с Ковид.

Причините са ясни на всеки що годе запознат с историята и геополитическите процеси. Една внимателно подготвена война, чийто край няма да е скоро. Защото не виждам, колкото и арогантно да звучи, кой има конкретен интерес тя да приключи. Мнението на обикновените хора никога никого не е интересувала.

Катарски монумент от Южна Франция

През 1985-а, докато бях в 9-и клас, си купих един дебел Речник по политическа икономия – издание на Партиздат от 1984. Първият материал, който прочетох, бе “Теорията на народонаселението” на Теодор Малтус – един и до днес много уважаван и следван на Запад мислител. Адашът още преди 200 години се бил притеснил, че населението на земята е прекалено голямо и е нужно периодически да се ограничава с епидемии и войни…

Та, от 1985-а още си знаех какво ни готвят. Отделно, който е изучавал макроикономика, знае, че периодите на подем на капитализма винаги са идвали след войните. Тоест, първо се разчистват територии, после се наливат милиарди за възстановяване.

Войната за едни е мащеха, за други родна майка. Ето вземете България. Изнесли сме за 4 месеца оръжие за над 1 млрд лв, Нефтохим работи на незапомнено висока мощност – горивата отиват за Украйна. Идете в Русе да видите за какво става въпрос – камиони, вагони, речни баржи… Пита ме наскоро един украинец каква е цената на дизела в България. Казва – ще добавя 150 долара на тон и ще продам на нашите. Питам го: “Ама как такъв марж си слагаш, война е, хората ви нямат толкова пари?” “Европа и САЩ плащат, не ми пука” – отговори човекът.

Още на 27 февруари пък казах на приятели – “Сега вече Западна Европа ще си реши демографската криза. Меркел сбърка с мигрантите от Африка и Близкия Изток, не можаха да ги интегрират. А сега ще им дойдат няколко милиона образовани и красиви хора, лесно обучаеми и на всичкото отгоре научени на русофобия, което много се цени в наши дни на Запад.”
Напрежението в Европа и по света развързва пък ръцете на управляващите за да приемат политически и икономически решения, които в нормална обстановка няма как да минат.

Имам ясна представа как ще завърши войната, изхождайки от познаването на психологията и манталитета на руснаците, вроденото ми умение за анализ, както и от пророчествата на хора, които черпят информация от висшите сфери на духовното познание, но…

Ще ви напомня само коя е най-често употребяваната фраза от Исус в Новия Завет: “Не бойте се!”
От себе си ще добавя: От това, което ви поднася животът и да говорите истината!

https://trud.bg/

Предишна статия

Незнанието е сила или за историята и политиката

Следваща статия

РАЗГОВОР НА ПРОФ. ИВАЙЛО ГРУЕВ С ПРОФ. МИШЕЛ ШОСУДОВСКИ

Други интересни