Новините на 11 август 2022 година по Света или иде ли Третата Световна?

Автор: Няма коментари Сподели:

169-ят ден от странната война в Украйна

… или може би по-скоро от Третата световна

Дишайте дълбоко и се отпуснете!


Михаил Онуфриенко, 08:00, без превод

Сутрешна сводка

Отделно


Официална сводка на МнО на РФ, 13:00, без превод

Отделно


Юри Подоляка, 11:00, без превод

«Инцидентът» в Саки (Новофьодоровка): анализ на снимките – мисля, че това е ДИВЕРСИЯ

Отделно


Михаил Онуфриенко, 13:00, без превод

Отделение №6 лечение и диагностика

Отделно


Михаил Онуфриенко, 18:00, без превод

Вечерна сводка

Отделно


Подозрителни наблюдатели

Изображения от Джеймс Уеб, лед, космическо време

Авто-превод

Отделно


СЗО подновява усилията си за Глобален договор за пандемия

WHO chief

Световната здравна организация (СЗО) продължава плановете си за приемане на нов или преработен международен договор за готовност за пандемия.

Това е въпреки неуспехите, с които се сблъскаха наскоро, след като десетки държави, главно извън западния свят, възразиха срещу плана.


Световната банка създаде фонд от 1 милиард долара за паспорти за ваксини

vaccine passport

Докато Световната здравна организация (СЗО) и глобалните правителства напредват с планове за актуализиран или нов пандемичен договор, други организации напредват с технологиите за паспорти за ваксини и партньорства.

През юли Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), съставена от много от индустриализираните нации в света, обяви, че ще насърчава обединяването на различните системи за паспорти за ваксини, които в момента се използват по света.

The Defender съобщава: Тридесет и шест държави и международни организации участваха в среща през юли с цел „създаване на многостранна рамка за установяване на глобален паспортен режим за ваксините“, според Ник Корбишли от Гол Капитализъм (Naked Capitalism).


Саня от Флорида, 19:381

Аеропортът във Новофьодоровка

Авто-превод

Отделно


Съветникът на WEF: „Обикновените хора“ трябва да живеят в страх, „Нямаме нужда от огромното мнозинство от вас“

Обикновените хора“ са прави да се страхуват от бъдеще, в което те ще бъдат „излишни“, според съветника на Световния икономически форум (WEF) Ювал Ноа Харари, който каза: „Ние просто не се нуждаем от огромното мнозинство от населението” в началото на 21 век предвид съвременните технологии.”

Извънредните забележки на Харари бяха направени в интервю с Крис Андерсън, ръководител на TED, публикувано във вторник, и представляват най-силното предупреждение досега, че WEF на Клаус Шваб възнамерява да обезлюди света.

Съветникът на WEF оцени широко разпространеното безпокойство сред „обикновените хора“ като вкоренено в страх да не бъдат „изоставени“ в бъдеще време, управлявано от „умни хора“. Подобни опасения са оправдани, според Харари.

Много хора усещат, че са изостанали и изоставени от разказа, дори ако материалните им условия са все още сравнително добри. През 20-ти век това, което беше общо за всички разкази – либералните, фашистките, комунистическте – е, че големите герои на историята бяха обикновените хора, не непременно всички хора, но ако сте живели, да речем, в Съветския съюз Съюзът през 30-те години на миналия век, животът беше много мрачен, но когато погледнете пропагандните плакати по стените, изобразяващи славното бъдеще, [все едно] сте били там. Гледахте плакатите, показващи стоманодобивни работници и фермери в героични пози, и беше очевидно, че това е бъдещето.

Сега, когато хората гледат плакатите по стените или слушат лекции на TED, те чуват много от тези големи идеи и големи думи за машинно обучение и генно инженерство, блокчейн и глобализация, но те не са там. Те вече не са част от историята на бъдещето и мисля, че – отново, това е хипотеза – ако се опитам да разбера и да се свържа с дълбокото негодувание на хората, на много места по света, част от това, което може да стане е, че хората осъзнават — и те са прави, като мислят, че — че „бъдещето няма нужда от мен. Имате всички тези умни хора в Калифорния, в Ню Йорк и в Пекин и те планират това невероятно бъдеще с изкуствен интелект и биоинженерство, глобална свързаност и какво ли още не, и нямат нужда от мен. Може би, ако са добри, ще им хвърлят малко трохи, като универсалния базов доход“, но е много по-лошо психологически да се чувстваш безполезен, отколкото да се чувстваш експлоатиран.

Харари противопостави 20-ти век на 21-ви, като същевременно прогнозира това, което според него е, че икономиките на настоящия век и бъдещите икономики постепенно намаляват нуждата от човешките същества. Той каза:

Ако се върнете в средата на 20-ти век – и няма значение дали сте в Съединените щати с Рузвелт, или дали сте в Германия с Хитлер, или дори в СССР със Сталин – и си мислите, за изграждането на бъдещето, тогава вашите строителни материали са онези милиони хора, които работят усилено във фабриките, във фермите, войниците. Имате нужда от тях. Нямате никакво бъдеще без тях.

„Сега бързо напред към началото на 21-ви век, когато просто нямаме нужда от по-голямата част от населението“, заключи съветникът на WEF, „защото тъй като бъдещето е свързано с разработването на все по-сложни технологии, като изкуствен интелект [и] биоинженерство, повечето хора не допринасят с нищо за това, освен може би с техните данни, и каквото и да правят хората, което е полезно, тези технологии все повече ще [ги] правят излишни и ще направят възможно заместването на хората.

Авто-превод

Отделно


Тълси Габард

Държавните институции са въоръжени срещу политически опоненти

Авто-превод

Отделно


Пълен спектър оцеляване

РАДИАЦИОННА АВАРИЯ. РУСИЯ ПРЕДУПРЕЖДАВА, ЧЕ ЯДРЕНАТА КАТАСТРОФА Е ТУК. КИТАЙ ЩЕ НАНЕСЕ ЩЕТИ.

Авто-превод

Отделно


Канадски подготвител

„Ситуацията е извън контрола“

Авто-превод

Отделно

https://bgprevedi.com/11-08-2022-25235-2/

Предишна статия

Как си отгледах нови зъби?

Следваща статия

Войната от 1812 г. – пълно разобличение на лъжите на историците

Други интересни