МРЕЖА ОТ ЛЪЖЦИ, КОИТО ГО ИГРАЯТ ЖУРНАЛИСТИ И ПОЛИТОЛОЗИ

Автор: Няма коментари Сподели:

Да изясним някои опорки на русофобите:

– Русия упражнява газов шантаж.

Отговорите са повече от един.

а. САЩ пък упражняват доларов шантаж. Дори не им позволиха да си платят дълга.

Западът изключи Русия от системата за международни разплащания SWIFT.

б. Кражба на валутните резерви. Западът получи газ, плати го в собствена валута и после я замрази в собствените си банки. Чиста кражба по всички национални правни системи и по правилата на международното право.

– Русия и Газпром загубиха статута на надежден доставчик. Нарушават търговски договори.

Отговор:

Статутът на надеждни партньори загубиха всички най-големи западни компании със санкциите срещу Русия. Нарушавайки всички възможни търговски норми и договори.

– Русия спира доставката на горива, въпреки че си плащаме.

Отговор: 

Виж по-горе.  Плащаме в западна валута, която е предмет на санкции и руснаците не искат повече да ги крадат – те да доставят горива, а западните страни да ги крадат и да задържат парите. Затова Русия предложи напълно приемлива система за разплащания, която не позволява да ги прецакват дребни тарикати, които управляват страните от ЕС и НАТО.

– Русия има шпиони под дипломатическо прикритие.

Отговор:

Всички страни имат. Това е правило, а не изключение. Важи даже за нашата опоскана страна. Ама руснаците били много у нас за разлика от българските дипломати в Москва.

Това е наша грешка. Вместо да търсим загубени пазари там, ние от икономии и глупост съкращаваме персонала си. А персоналът на американското посолство е хиляди.

Там условие за пропорционалност няма ли? Защото българските правителства и дипломатите ни в САЩ нищо не вършат. Справка договорът за F-16.

– Руската пропаганда преобладава.

Отговор:

Опашата лъжа. Спрени са всички канали на руските СМИ. Истината за Украйна  и Русия не може да си пробие път. За лъжите на украинската и западната пропаганда са впрегнати огромни средства. Всъщност, в цял свят се промиват мозъците с антируски настроения чрез мобилизирането на всякакви СМИ, журналисти на хонорар и откровени шпиони под журналиистическо прикритие. Примерът със злополучния шпионин Христо Грозев е показателен.

Работи за разпространение на лъжите на английското разузнаване, пишейки се разследващ журналист. Така се опитва да придава привидност за независимост и автентичност на лъжите.

У нас нашумя една групичка с влияние във Фейсбук. Сайтът им е factcheck.bg. Там уж проверяват фактите, а всъщност яросто разпространяват украински и западни лъжи. Даже менторът им изглежда зле прикрит шпионин. А финансирането е директно от НАТО и САЩ. От ЕС също не отказват пари за същото – да не достига истината за събитията в Украйна до хората.

Да не говорим за Отворено общество, Център за изследване на демокрацията, различни други НПО, финансирани открито от Държавния департамент или ЦРУ, все едно.

Широка мрежа от платени лъжци, които го играят журналисти и политолози.

Удавено в лъжи обществено мнение в САЩ, Англия и ЕС.

                                                              Богомил Бонев                  https://afera.bg/

Предишна статия

151-ят ден от странната война в Украйна … или може би по-скоро от Третата световна!

Следваща статия

Европейска България днес или какво ни донесе Европа!

Други интересни