ХОЛАНДИЯ: НАСИЛА СТАРТИРАТ СВЕТОВНИЯ ГЛАД?

Автор: Няма коментари Сподели:

Всички чухме „опорките“ как сме щели да гладуваме заради проблеми с жътвата в Украйна (в същото време български зърнопроизводители се чудят къде да складират преливащата си реколта). Но световният глад се задава от съвсем друго място. И както всичко напоследък, не е „пратен чрез бедствия свише“, а е жестоко и методически инжениран! Четете статията, за да видите какъв ужас (за всички ни) се задава незабелязано, като „слона в стаята“, за който никой не говори.

Много българи забелязаха, че някакви фермери в далечна Холандия „нещо протестират“, и продължиха да четат новините за по-вълнуващи и интересни неща… Всъщност това е медиен трик. Когато дадена новина изобщо не се отразява от медиите, към нея се събужда поне интересът на т.нар. „конспиратори“. Когато обаче глобална и значима за прехраната на света новина се „отмята“ в медиите като нещо незначително, това е още по-страшно.

Фермерите протестират, защото техните крави са обвинени за глобалната климатична катастрофа (същата измислена катастрофа, заради която много скандинавки вече не смеят да раждат). Протестират, защото от тази есен правителството на Холандия започва да прилага климатични закони, заради които около една трета от фермерите ще се лишат от земята си.

От година и половина на крупните холандски фермери е предложено държавата да изкупи фермите им, но нито един не се е възползвал. Малцината, които още се колебаят, намаляват и фермерите се сплотяват против тази идея. Да допълним, че в предлаганите споразумения се включва и прекратяване на фермерските права, тоест хората не може да рестартират бизнеса си на друго място! Изходът за правителството след септември 2022 г. би бил „експроприация“ – насилствено отнемане на собствеността. Напомня ли ви това на събития около 1944 г. на родна почва? Отдавна неомарксизмът шества по т.нар. „западни демокрации“ и народите им не могат да разпознаят, че това е същото зло, заради което навремето ни бяха изолирали зад „желязната завеса“.

И не на последно място – по фермерите се стреля. 16-годишен холандски тийнейджър е получил изстрел, минал на няколко сантиметра от главата му. Полицията твърди, че тийнейджърът се е опитал да се блъсне в полицаи с трактора си, но видеото от мястото на инцидента разказва съвсем различна история! Напомня ли ви на едни мирни протести в Канада, където конната полиция стъпка невъоръжена жена? Приликите никак не са случайни.

Всъщност кравите са невинни

Да започнем с това, че Холандия е вторият в света след САЩ (не, не е Украйна, както може би ще очакваме!) износител на храни. Малкият, но иновативен и трудолюбив народ, който е отвоювал териториите си директно от морето, успява да се самоизхранва, и нещо повече – да изнася висококачествени храни за останалия свят. Само през 2018 година Холандия изнася селскостопанска продукция на стойност 85 милиарда евро, което е рекорд.

Така нареченият „научен консенсус по въпросите на климата“ е точно толкова фалшив, колкото и т.нар. „консенсус по отношение на РНК ваксините“. Такъв консенсус не съществува, съществува усилен дебат и много аргументи в двете посоки.

Безкрайното повтаряне на една спорна теория и проглушаване на ушите ни с пътуванията на Тунберг обаче умориха обществеността и тя се „кротна“ предполагайки, че вероятно всичко това е научната истина. Но, както Богари медия вече писа, доста световни учени са изчислили, че минаването на зеленчукова диета по никакъв начин няма да повлияе на газовете, отделяни в климата.

Това, което обаче може да се случи с редуциране на животновъдството в страна като Холандия, е загубването на нейната хранителна самостоятелност. Което очевидно е и целта! Разрушаването на националните държави минава през тяхното поробване към по-глобални структури с неясно задкулисно управление.

Измеренията на безумието

В момента холандското правителство е предприело епични напъни да намали парниковите газове и съответно количеството на азот (амоняк) в почвата с 50 до 70 процента до 2030 г. или дори с 95 процента на някои места, за да отговори на „Зеления климат на ЕС“. За много холандски територии това означава буквално изгонване на хората от фермите им. Според прогнозите на правителството около 30% от фермерите може да фалират.

Всяка година Холандия изнася селскостопански продукти на стойност почти сто милиарда долара. Цифрите са невероятни в сравнение с други големи производители. САЩ са на първо място с износ от около 150 милиарда долара, но голяма Бразилия e след Холандия със 79 милиарда долара, както и Китай е назад със „само“ 63 милиарда долара износ на селскостопански стоки. Така, ако една трета от холандските фермери фалират заради новите мерки, това ще се превърне в катастрофа, която ще засегне целия свят.

Около 40 000 холандски фермери парализираха движението в Холандия и блокираха около 20 центъра за разпределение на храна с камиони и трактори. Протестите достигнаха площад Дам в Амстердам и седалището на правителството в Хага. Летището в Гронинген беше блокирано от демонстранти в сряда, а немски фермери се присъединиха към протестите в Хееренберг, близо до холандско-германската граница. Рибарите солидарно блокират пристанищата, защото отчитат, че те може да са следващият обект на експроприация.

Беше заснето как полицейски служители под прикритие проникват в демонстраците на фермерите и подклаждат насилие. Холандските фермери биват лишени от собственост и се самоубиват, казват протестиращи, докато Китай, например, не успява да изпълни никакви екологични разпоредби!

Погазване правото на протест по канадски

Водещият на Sky News Australia Роуън Дийн сравни тактиката на холандската полиция с насилственото потушаване на протестите на канадските шофьори на камиони от полицията за борба с безредиците, наричайки премиерите Трюдо и Марк Рюте „златните pin-up момчета за Клаус Шваб и глобалистките фантазьори от Световния икономически форум“. На Световния икономически форум в Давос през 2021 г. холандският премиер Марк Рюте се похвали с „участието на Холандия в Глобалните центрове за иновации в храните на Световния икономически форум, които усилено „трансформират хранителните системи и използването на земята“.

„Приликите между Канада и Холандия са не само стряскащи, но и смущаващи“, каза Дийн. „Само преди няколко месеца канадското правителство атакува собствените си граждани по най-гротескния и ужасяващо авторитарен начин по време на така наречения Конвой на камиони, когато правителството всъщност замрази банковите сметки и на практика обрече на глад всички хора в това напълно законно мирно и демократично противопоставяне срещу задължителната ковид ваксинация. Това завърши зле за Трюдо.

Документ разкрива още от плановете на правителството за конфискуваните ферми

Лидерът на опозицията Герт Вилдерс пусна в Туитър писмо, показващо, че глобалисткото холандско правителство иска да използва експроприираната земеделска земя за центрове за убежище на мигранти.

И преди да бъдем обвинени за безсърдечие към мигрантите, може да се напомни, че толерирането на мащабни групи от хора без корен, без ясна култура, и без стабилни намерения да определят политиките в старите традиционно християнски държави е добре замислен план.

Самите мигранти са прогонвани с инженирани войни от родните си места и насила са вкарвани да заемат мястото на традиционното в културата и разбиранията си християнско население на Европа (и САЩ). Оттам нататък промените в политиките на такива държави са лавинообразни, а споменът за история и култура, които са били основа на човеколюбие, състрадание, права и достойнство, се топи като восък на огън!

Международна подкрепа сред европейските фермери

Това, което започна с холандците, се разпространи в Германия, Полша и сега Италия, където фермерите колективно се надигат, за да протестират срещу разрушителните „климатични политики“ на техните правителства, които застрашават прехраната и глобалното снабдяване с храна.

По-рано тази седмица германски фермери се присъединиха към холандците, за да блокират кръгово кръстовище в Хееренберг на германско-холандската граница в знак на протест срещу холандската политика за ограничение на азотните емисии, която ще доведе до масова загуба на работни места в цялата страна. Сътрудничеството между двете групи започна миналата седмица, когато Германия помогна на холандците в бавно движение да затворят германско-холандската граница близо до De Lutte (нека напомним, че 25% от износа на селскостопанска продукция от Холандия отива в Германия).

Полските фермери също се присъединиха към борбата в собствената си страна, марширувайки по улиците на Варшава срещу политиката на правителството: „Достатъчно! Няма да се оставим да ни ограбят!“.

Холандските протести привлякоха вниманието на директора на Полския земеделски институт Моника Презеворска, която каза, че правителството трябва да е наясно, какво се случва, добавяйки, че холандското правителство третира фермерите като „терористи“. „Стрелбата по трактори на протестиращи фермери в Холандия представлява ново ниво, достигнато от западната демокрация“, каза тя.

С викове: „Ние не сме роби, ние сме фермери!“, италианските фермери се присъединиха към битката, след като им писна от безумната климатична политика на собствената им страна.

Докато медиите все още не са напълно поробени и завладени от „новия световен ред“ (както най-общо се нарича пълзящата идеология, отнемаща права и преиначаваща имената на Истината), жизненоважно е всички ние да намираме и разпространяваме фактите такива, кавито са. Дължим го на хилядите и милиони обезправени, протестиращи и губещи бъдещето си хора. А както е казано, дори една свещ може да прогони голямата тъмнина.

Източник: https://bogari.bg/holandia-nasila-startirat-svetovnia-glad/

Предишна статия

CHILDFREE – АНТИЧОВЕШКИЯТ СОЦИАЛЕН ЕКСПЕРИМЕНТ „СВОБОДНИ ОТ ДЕЦА“

Следваща статия

За някои „липси“ и „излишъци“ в Паисиевата История, доц. Веселина Вачкова

Други интересни