Ангел Марковски за Слави Трифонов “Как да има мафия, когато нямаш власт? Мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт!”

Автор: Няма коментари Сподели:

“Аз няма да се спра. И всички депутати да ми вземете, освен Тошко Йорданов, няма да се спра”, това заяви шоуменът, собственик на телевизия и лидер на партия “Има такъв народ” Слави Трифонов в обръщение излъчено в познатия му стил – във фейсбук. Трифонов, който се отказа да е депутат, за последната седмица загуби шестима депутати, един министър и поне двама областни координатори на “Има такъв народ”. Капката, която преля и заради която напуснаха беше, че Трифонов изтегли министрите си от правителството и депутатите му трябваше да гласуват заедно с ДПС, ГЕРБ и “Възраждане” за свалянето на председателя на парламента Никола Минчев (ПП).

“Другата седмица ИТН ще заяви позицията си в парламента с депутатите си, колкото и да са те. Търговията с депутати е унизителна и срамна работа. Показва, че Кирил Петков иска да запази властта си на всяка цена. Не съм преговарял с никого. Коалиция с ГЕРБ и ДПС няма и няма да има. И е невъзможна по принцип. Това няма да промени поведението на някои медии, но истината е най-големия щит”, каза Трифонов, облечен в черно, на черен фон. 

Миналата седмица Трифонов твърдеше, че напуска коалиция, защото не бил съгласен с действията на Кирил Петков за преговорите за ветото над Македония. Днес пак се оправда с това: “Френското предложение за стартиране на преговорите със Северна Македония вече е факт. То изтече в медиите. От него стана ясно, че Кирил Петков е водил различна външна политика от тази на външно министерство. Научавам всичко това от самото предложение”. Трифонов не е доволен, че документа се говори за българско малцинство. Според водещия, който е музикант по образование, в Северна Македония нямало българско малцинство, “а има българи”. “Трябвало да стартираме преговорите, а ЕС и Франция щели да гарантират, че Македония после ще изпълни рамковата договорка към нас. Гаранция ще дадат Франция и ЕС, т.е. гаранция-Франция”, иронизира Трифонов.

Длъжен съм да произнеса думите, които мразя да казвам. Аз нали ви казах? Тези малоумни внушения за мафия и корупция са нелепи обяснения за малоумността и неспособността на управляването на Кирил Петков. Как да има мафия, когато нямаш власт? Напускайки властта, напускам възможността да бъда мафиот. Мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт. Как да се корумпираш, когато няма от къде да вземаш. Кирил Петков остава във властта.

Нещо лично към Кирил и Асен. Явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил в България и не ме познавате. Аз няма да се спра. И всички депутати да ми вземете, освен Тошко Йорданов, няма да се спра. Какво ще ми вземете? Какво ще вземете на човек, който няма какво да губи? На моя страна е справедливостта, така че няма да спра, завърши патетично Трифонов. 

https://offnews.bg/dw/slavi-trifonov-da-mi-ostavite-samo-toshko-jordanov-az-pak-niama-da-s-779281.html

Предишна статия

Как да се справим с българската мафия? Гост – Росен Миленов!

Следваща статия

Къде се ПРОВАЛИХА! Защо ПАДАТ от власт?

Други интересни