ТРИ ДАЛАВЕРИ, БЕЗ КОИТО „БОРЦИТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА“ НЯМА ДА НАПУСНАТ ВЛАСТТА!

Автор: Няма коментари Сподели:

“Борците срещу корупцията” от ПП няма да напуснат властта преди да са кеширали напълно три големи далавери, организирани от самите тях през последните няколко месеца.

Първата “лапаница” е свързана, разбира се, с газта. Независимо от приказките на Кирил Петков, колко изгодно бил договорил кораби с втечнен газ от САЩ, истината се оказва съвсем друга. По информация на източници на nbox.bg, цената на мегават час на втечнения газ е цели 86 евро! За сравнение, руският газ, който далавераджията Киро удобно изхвърли от българския пазар, е с цена 89 лева, докато азерският газ пък е с цена 110 лева. Или, ако трябва да обобщим всичко това, излиза, че “антикорупционният” ни премиер ни докара дотам, че да плащаме два пъти по-скъп газ, отколкото само преди няколко месеца.

Тук логично възниква въпросът – Това ли е диверсификацията ти, бе, Киро? Да крадеш държавата, докато лъжеш народа? Да въртиш далавери чрез “Джемкорп” с руски газ през посредници? И да го продаваш на българите на многократно по-високи цени, докато ти прибираш комисионните.

Тук трябва да припомним, че посредникът по сделките с газа е компанията “МЕТ“, която бе избрана еднолично от Петков и Василев, за да ни доставя газ, докато успоредно в медиите бе разкрито, че “МЕТ” е фирма, пряко свързана с Русия. Тоест, излиза, че след като шумно прекратихме договора си за закупуваме на руски газ от “Газпром”, ние пак ще купуваме такъв, но от фирма посредник и на цени два пъти по-високи от предходните. Нещо повече. Оказа се, че тази фирма, освен с Русия, е и тясно свързана с властта в лицето на Петков и Василев, просто защото настоящият директор на “Булгаргаз“ е бил директор на същата тази фирма „МЕТ“ до деня, в който го назначават за директор на „Булгаргаз“. Тогава той реално започва да прави сделки сам със себе си.

И въпреки наличието на Закон за конфликт на интереси, нищо не притеснява схемаджиите Киро и Асен, който явно отдавна са приели за лично унижение зачитането на Конституцията и законите в България.

А уж щяха да са много морални и прозрачни…

В далавера номер 2 крупна роля играе другият виден “антикорупционен герой” Асен Василев. В този конкретен случай става дума за индексацията на цените за строителство. Процесът се води от дясната ръка на Асен Василев и негов заместник-министър в Министерството на финансите Андрей Цеков. Съвместно със своя близък приятел Благой Козарев, който е шеф на “Райкомерс”, двамата групово изработват скандално субективни условия за индексацията на цените в строителството.

Или с по-прости думи: това малко ОПГ самостоятелно решава кои са добрите фирми, на които ще се завишат договорите, и кои са лошите фирми, на които пък в последствие ще им бъде сложен стикер “крадлива компания”.

Ясно е, че и оттук въпросните “борци с корупцията” ежедневно въртят милиони левове, като в същото време оставят хиляди общински проекти в забвението на дълбоката кал. Факт, който видимо не ги безпокои, макар и да представлява действие, от което по предварителни сметки държавата ни ще загуби 1,5 милиарда евро, които пък в последствие всички ние ще трябва да върнем на ЕК, защото е абсолютно ясно, че ако правиш някакви реформи или индексираш цените за строителство, то ти трябва да го правиш за всички, а не само за свои любими избраници. Най-малкото, защото за всичко материалите са поскъпнали реципрочно.

В далавера номер 3 водещо лице е лидерът на един от коалиционните партньори на Киро и Асен. Става дума за Корнелия Нинова и търговията с оръжие. Вече стана банално да се повтаря доказаният факт, че България от месеци изнася оръжие за Украйна. Да, през Полша, но за Украйна! Разбира се и без никакво съмнение това се случва със знанието на Корнелия Нинова, макар и този факт въобще да не я ограничава в неспиращите ѝ безочливи лъжи по темата.

По информация nbox.bg не една или две специални служби вече разполагат със сериозна информация за схемите на Нинова и на нейното “зайче в цилиндър” Калоян Методиев.

По темата до този момент има не една или две публикации в медиите, като вчера шефът на “Кинтекс” отново публично заяви, че със знанието на Нинова към Украйна са заминали оръжия на стойност над 200 милиона евро. Доказателства за това въобще не липсват, а снимките и видеата от летище София на самолети, които се пълнят с оръжия, не са една или две. Напротив. Към този момент вече има стотици доказателствата както у нас, така и в самата Украйна. Доставеното българско оръжие е внимателно документирано и от украинци, и от руснаци, а по последна информация от днес, част от него дори се препродава незаконно на черния пазар в Близкия Изток.

Или с няколко думи: Киро, Асен и Корнела няма да изпуснат кокала на властта, докато не разкешат и не разпределят по джобовете си поне милионите от тези три големи далавери.

Затова и може би те изглеждат толкова единни по пресконференции и телевизионни студия. Защото далавера събира, а не разделя 40-те разбойника. За нас пък остават единствено да мизерстваме и плащаме двойно по-високите цени на газа и електроенергията, на строителните материали и стоките от първа необходимост, както и да продължим да наблюдаваме и слушаме безграничното безочие и лъжи на една банда, която се оказа еманация на корупцията, скрита под слогана “Борба с корупцията”.

                                                www.big5.bg                                          https://afera.bg/

Предишна статия

КАКВО ПРАВИ ЕДИН ОБРЕЧЕН ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ В ОФИСА НА МЕГА ТУРБО ОЛИГАРХ НА ПЪПА НА СОФИЯ!

Следваща статия

ПОЕТЪТ БИСЕР БОЙЧЕВ: ЧОВЕК СЕ РАЖДА В КРАСОТА

Други интересни