„Разни хора си позволяват да казват, че аз искам власт – не, всичко е въпрос на морал. Заради моралния избор доброволно излизам от управлението“

Автор: Няма коментари Сподели:

От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тая коалиция, на тая агония.

Това е, заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов по време на излъчване на живо по 7/8 TV и Фейсбук профила му.

„Днес министрите на ИТН напуснаха заседание на Министерски съвет заради изключително лошия бюджет, който представи министърът на финансите Асен Василев. Това е поредният повод, който ясно и безапелационно показва, че нито министър-председателят, нито финансовият министър се справят, нито тази коалиция работи както трябва, даже това е агония“, започна изявлението си той.

„Причините, поради тази коалиция не работи и поради които нямаме място в нея са две – Македония и фактът, че в държавата вече няма пари“, добави той.

„По отношение на РСМ премиерът води друга външна политика.  Той си има друг външен министър, не Теодора Генчовска. Той се казва Весела Чернева. Министър-председателят е обещал на различни европейски лидери да вдигне ветото“, поясни Трифонов и определи поведението на премиера като „национално предателство“.

„Повечето от т.нар. мерки за актуализацията на бюджета само ще увеличат инфлацията и ще обезценят и малкото останали пари на хората. Къде е борбата с мръсните пари, които така щедро щяха да ловят? Къде са осветлените корупционни схеми на предишното управление? Как ви звучи намерението на Асен Василев да изтегли нов дълг“, попита лидерът на ИТН.

По думите му, освен всичко, министрите на ПП водят държавата и всички българи към фалит.

„Знам, че ще започнат да се упражняват в говорене на глупости, например, че спираме бюджета. Затова ясно заявявам, че депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта на социалните мерки и пенсиите на хората, но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха“, добави той.

„Разни хора си позволяват да казват, че аз искам власт – не, всичко е въпрос на морал. Заради моралния избор доброволно излизам от управлението“, поясни Слави Трифонов.

„От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тая коалиция, на тая агония. Това е“, завърши лидерът на ИТН.

https://svobodnoslovo.eu/

 

Предишна статия

Пази Боже сляпо да прогледне!

Следваща статия

Лавров не отиде в Белград. Отиде в Анкара… Вие му мислете!

Други интересни