ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!

Автор: Няма коментари Сподели:

Много голямо е разделението сред българите по въпроса за съперничеството между САЩ и Русия. За съжаление това е така, поради слабите ни знания по история. Хората не разбират, че това не е просто военна надпревара и борба за влияние, а е сблъсък между две цивилизации и хилядолетна идеологическа вражда.
Началото на враждата между Изтока и Запада беше поставено с Великата схизма от 1054 г. или разколът между Рим и Константинопол. Основната причина за него беше нежеланието на подвластния на императора константинополски патриарх да приеме върховенството на папата. Оттогава и до ден днешен Западът води последователна враждебна политика спрямо Православието.

Тук трябва да уточня, че нито веднъж източноправославна държава не е нападала западните християни, а напротив винаги те са нападали нас. И между другото това е още едно доказателство, че духът на Христа е останал в източноправославната църква.

Първата цел на Запада беше Константинопол и неговото пълно унищожение. Нужно е да си припомним, че първите, които завладяха и отслабиха Константинопол бяха именно католиците — та се наложи тогава в серия от военни конфликти българският цар Калоян да громи Балдуин и да “изрита” латинците от нашите православни земи. Въпреки това Константинопол и Търново паднаха под мюсюлманско иго, не без помощта и на Запада.
Другият факт е, че през цялото време на нашето робство, именно Западът беше този, който помагаше на турците да запазят господството си над нас. Нека си припомним, че Русия води серия от военни конфликти с Турция именно с тази цел — да бъде освободен Цариград от агаряните. Има и документирани доказателства за този факт.

Преди Русия да започне Руско-турската освободителна война, едно от нейните искания в предварителния договор беше, че при евентуална руска победа — Константинопол може да стане свободен град. А исканията на Запада бяха, при евентуална руска победа, да не бъде създадена голяма славянска държава на Балканите (затова Западът ни “оряза” на Берлинския конгрес и ни отнеха Македония завинаги). Изходът от войната беше пълен разгром за турците. И точно когато русите бяха на двайсетина километра от Цариград (в малкото градче Сан Стефано), и бяха готови да изгонят Султана завинаги в Азия, и да освободят бившата византийска столица, тогава Западът се намеси, и изпрати своите бойни кораби, за да запази Константинопол и до ден днешен в турски ръце.

Мнозина твърдят, че Русия е имала имперски интереси и не ни е освободила просто, защото сме братски и единоверни народи. Тук го има и едното и другото, защото Русия действително е следвала своята външна политика, но редовният руски войник, който проля кръвта си по многострадалната българска земя, воюваше с мисълта, че умира за православния си български брат. А руският държавен интерес е бил да се освободят православните народи, които се намират под турско робство, и след това тези новосъздадени православни държави да станат руски съюзници в бъдеще.

Уви, ние не само, че не станахме руски съюзници, но станахме съюзници на нашите вековни врагове, с което се оказахме изключително неблагодарен народ. За разлика от сърбите например.
Както виждаме Западът успя да се разправи с Константинопол (Втория Рим), но след това на пътя им застана Третия Рим — Москва. През това време, докато ние бяхме под ятагана и главите ни биваха сечени като зелки, Западът успя да колонизира почти целия свят — благодарение на великите географски открития, поради което се създадоха нови и могъщи държави, една от които е САЩ.

И ако преди западноевропейските сили бяха лидерите в техния съюз против Православието, то сега Америка като най-мощната сила, се превърна закономерно в техен водач. Но това съвсем не променя последователната враждебна политика на Запада срещу източноправославните страни.
Първите “кръстоносни” походи срещу Москва бяха по времето на нашествието на шведите в Русия. Но те бяха разгромени от свети княз Александър Невски.
Нека си спомним, че и ние имаме Зогравски мъченици (светии) изгорени живи в поредния такъв “кръстоносен” поход. Това е още едно доказателство за силната “любов”, която Западът изпитва към нас.
Следващият, който тръгна срещу Москва беше Наполеон. И той беше разбит!

След това Западът, виждайки, че Русия не може да бъде унищожена чрез войни, реши, че трябва да я унищожи отвътре.

С какви пари мислите беше организирана руската революция?

И с какви пари болшевиките превзеха властта и убиха руския цар — свети Николай Романов? С пари от Запада, разбира се. Тук е и най-голямата заблуда на съвременните русофоби, които обвиняват Русия за последствията от комунизма. Те не могат да разберат, че руският народ пострада стократно повече от комунистическия режим, в сравнение с нас.

После дойде ред и на Хитлер и нацистите да пожелаят унищожението на Москва, но и те бяха разбити. Странно защо всеки, който тръгне против Русия бива разбит. Откъде идва силата на русите? Отговорът е в Библията. Там е писано кой решава победителя от всяка една война. И това е единствено и само Бог!

Днешната геополитечска обстановка не се е изменила по никакъв начин. И това, че ние малките източноправославни държави сме минали под “крилото” на Запада, изобщо не означава, че сме там, защото Западът много ни обича, или защото много се е загрижил за нас, а само защото ние чисто географски стоим на пътя към тяхната цел. А тяхната изконна цел е една — Москва.

Истината е, че нас източноправославните народи ни ненавиждат и ни считат за второ качество хора. Украйна е просто част от целия този процес. Целта е да бъде присъединена към НАТО, за да могат да си разположат ядренните оръжия на няколко стотин километра от Москва. Затова Русия не може да си позволи да ги допусне в Украйна, и поради тази причина там конфликтът ще завърши с война. Русия не може да прави повече компромиси, защото врагът е твърде близо. Запомнете едно — христолюбивото руско войнство никога не е нападало Запада, а винаги Западът е нападал Русия.

И ако мислите, че ни дават субсидии (на нас по-малките) по разни техни европейски програми, защото много са се загрижили за нас — жестоко се лъжете. Всичко, което правят го правят, за да изпълнят целта си.
Искам да се обърна към всички онези, които стискат палци на Запада да надвие над Русия и да им кажа, че не знаят какво всъщност искат. Единствения гарант за мира по източноправославните земи се явява руската ядренна мощ и христолюбивото руско войнство.

И ако Москва падне, както видимо доста българи желаят, то тогава Западът ще се разправи и с нас за нула време. Затова всеки един, който е против православна Русия и е на страната на Запада — е противник на Православието (без дори да го осъзнава), поради своето непросветление.

И спомнете си, че всички антихристиянски (евро-антлантически) ценности, с които ни заливат днес, и които са против православните Христови ценности, против православното семейство и въобще против Божия Закон, идват върху нас точно от Запада. Да не се окаже накрая, че тези, които са подкрепяли Запада, всъщност са подкрепяли антихриста, поради неразумието си.

Ние православните имаме един прекрасен тропар, който пеем всяка сутрин в молитвите си, ама така като гледам май доста “православни” не го знаят. Сега ще им го припомня:
“Спаси, Господи, Твоите люде и благослови твоето наследие, като даруваш на православните християни победа над враговете и ги запазваш с Твоя Кръст.”

След като нашите западни “съюзници” ни оставиха с три танка и пет самолета, не ни остава нищо друго, освен да се молим.
Нека Бог да е с православна Русия и с всички православни народи. Амин.”
                                         “Православна България”

Източник: https://www.facebook.com/groups/182390185263772

Предишна статия

Само страхливци и мижитурки ли е родила земята ни в последните десетилетия?

Следваща статия

Михаил Задорнов… Кто стоит за Путиным?

Други интересни