Името на България трябва да стои най-високо и да свети като слънце в сърцето ни!

Автор: Няма коментари Сподели:

С декларация от парламентарната трибуна „Демократична България“ поискаха тази сутрин прочистване на службите за сигурност от руско влияние, модернизация на българската армия, реформа на антикорупционната комисия, както и изцяло прекратяване на зависимостта на българския енергиен сектор от Русия.

Никой ли не може да обясни на „куклите на конци“, в кукления театър, че има голяма разлика в семантичното значение на думите „зависимост“ и „необходимост“.

Когато става въпрос за национален интерес, този, който в дните си е приел да служи на народа си, е необходимо да бъде крайно внимателен към съдържанието на тези слова.

Още повече, когато се засяга националния ни интерес и енергийна сигурност.

Някой реално отчита ли дали е възможно да се задоволи потреблението, което има страната ни, с доставянето на втечнена газ от САЩ, Канада и от който и да е регион от другия край на света.

Докъде ще стигне капацитетът на тези две корабчета, които са върха на демократичното постижение за някои господа?

Както и колко процента от натовареността на потреблението ни ще покрива евентуално достигащото до нас количество от азерска газ.

Пълен абсурд е, че американската втечнена газ ще е по-евтина от руската.

Кораби с втечнена газ ще е необходимо да кръстосват през океанската шир като ята от прелетни птици и пак няма да могат да задоволят ефективно необходимостта от този ресурс не само на България, а както се вижда на цяла Европа, която само след няколко месеца, ако не се опомни, ще е в колапс.

Вече почнаха да говорят как ще се вдигне цената на тази газ с таксите, пристанищните налози, които ще е необходимо да се плащат и т. н.

Глупостта обаче до толкова взима връх, че някой ще докара газ от Марс и мекеретата ще му ръкопляскат, защото няма да е руска.

Всичко е възможно щом държавата ни от години е в ръцете на едни театрални изпълнители на чужди интереси, но не и реално ангажирани с националния ни просперитет.

Потребността от енергийното ни обезпечаване с газ, а и с всички останали горивни суровини, има необходимост от прекрасни отношения с Русия.

Това сигурно няма как да помогне на някой да бъде по-малко или повече натовец, но при всички случай ще го направи истински загрижен за състоянието на народа си българин.

Това е много повече от угодническата роля да се тупаш в гърдите, че си „натовец“ и тихомълком да прибираш дивиденти, ощетявайки по всякакъв начин съдбата на собствената си страна.

Русия е най-близо до нас, чисто териториално, прагматично, без ни най-малко да навлизаме в духовните ни връзки и само един зависим глупак може да отрича това.

Тук не става въпрос кой обича Русия и кой не, още повече, кой е с Путин и кой не е.

Подобни кръчмарски отношения нямат нищо общо с необходимостта от това животът на народа ни да бъде по-драгоценен, а защо не и по-достоен.

Затова уважаеми дами и господа, нека бъдем внимателни по отношение на използването на думите „зависимост“ и „необходимост“.

Да попитам директно, като не сме зависими от руската газ, по-малко зависими ли ще сме от американска, марсианска или която и да е друга, а..?

Да, американската втечнена газ е необходимост, а руската е зависимост, нали?

Браво!

За газта е ясно, времето ще ни покаже, но за друго нещо беше жизнено необходимо да застанете срещу решението на Русия и Сърбия.

Неприемливо за нас е признаето на Македонската православна църква (МПЦ) като Охридска архиепископия, съгласно решението на Вселенската патриаршия, признавайки МПЦ за канонична.

Русия от къде получи православието си?

Защо мълчите, господа политици, и с мълчанието си поругавате не само българското, а и Господ?

Този акт има за цел да ни лиши не само от огромна част от нашата църковна история, но и от нашата правосубектност в провославната ни същност.

А иначе тръбата свири „зависимост“, но само където угодничеството ни позволява.

За влизането на РСМакедония в ЕС има крайна западна необходимост, която, както е тръгнало, ще се отиграе отново със зависимост и с нищо друго от страна на българската политика.

Погледнато реално, по т. нар.“ Македонски въпрос“, Сърбия и Русия, макар и задкулисно, винаги са действали в синхрон.

Сега както се вижда и Западът е в тяхната тоналност.

Евроатлантическите ни партньори играят мръснишки, в пълна хармония, заедно със Сърбия и Русия, по отношение на изконна за българската история истина.

Честито да ви е, евроатлантически български юнаци!

В сектор Сигурност, ДБ отново говорят за реформа в специалните служби; модернизация на въоръжените сили; програма за развитие и поддържане на многонационални сили на българска територия.

Всъщност, някои господа от парламентарната ни трибуна са много повече от Гьобелс в напъните си да извиват ръцете на Путин, който за учудване на всички не играе по свирката на западните строители на новия ред, а напротив отстоява разбиранията си за постигането на нещо друго, несъвместимо с техните норми – духовни, културни, нравствени, а така също и исторически обусловени.

Хвърлянето, в която и да е крайност на чувства, на отношения, на политика, никога не е водило до нещо хубаво.

Още повече, когато подобен краен, западноориентиран ястреб, е продал отдавна българския дух, бит и сигурност на антихристи.

Крайността е антихристко проявление.

Не търсете нито съчувствие, нито пък развитие в нея.

Тя не гради, тя чупи всичко по пътя си.

За да угоди на западния бездушник и на джоба си, еснафската същност е готова да затвори очите си за истината и да повтаря ежеминутно една и съща мантра.

Важното на корема й да е добре.

Няма как да подозирате тази еснафска същност на какви пъстри реформи е способна, само и само да си увеличи времето, в което може да прибира, да краде, да лъже, да интригантства, да манипулира.

Важното е да се задържи на онова скъпо за нея място, което позволява да представя греховете си за богоугодно дело.

Всяка реформа дава възможност на простака да пирува.

Ех, че пирове се задават за някои господа.

Но дали ще е така?

За народа винаги остава точилката, но когато се случи пировете да са „по време на чума“, тогава има и изненади, неподлежащи на контрол.

А на представителите на специалните ни служби, които по отношение на всичко това явно гълтат въздух, ако тръгнат да ги тестуват за евроатлантическа, марсианска или друга лоялност, да не забравят, че са подписали клетвен лист да служат преди всичко на България.

И да помнят думите на българския пилот Димитър Списаревски:

– “Слушайте добре, извънказармените си идеи ще насипете с един вагон нафталин.

Не искам в моята рота да се говори за разни Хитлер, Сталин, Чърчил, Рузвелт, Мусолини…

Ви сте преди всичко български войници и нашата единствена идея трябва да бъде България.

Не ни трябват никакви чужденци – нито хитлеристи, нито фашисти. Ние сме българи и трябва да браним всичко българско.

Името на България трябва да стои най-високо и да свети като слънце в сърцето ни.

Готов съм да воювам с всички, които посмеят да нападнат България, с руснаците няма да воювам, защото са ни братя, но ако братята решат да ни забият нож в гърба, няма да забравя, че съм Българин!“

Чест и почитания!

Велин Хаджолов

                                         бивш шеф на ОСА в ДАНС                      https://afera.bg/

Предишна статия

Грабеж, който няма аналог в цялата ни история! СEГА РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО СЕ СЛУЧВА В УКРАЙНА?

Следваща статия

Нацистите разпитват пленения син на Сталин и за България

Други интересни