Това е един такъв нов свят! Сега в света няма съдии, арбитри, адвокати!

Автор: Няма коментари Сподели:

Киев започна да изнудва Европа с газова блокада. Сам ли го е решил? Разбира се, че не.

Вашингтон души европейските си партньори, принуждавайки ги да преминат към втечнен природен газ (ВПГ) и да откажат едновременно руския тръбопроводен газ и петрол. Тъй като ЕС не включи закупуването на газ и петрол от Русия в шестия пакет от санкции, веднага беше последвана команда към Киев за частично спиране на газа в ЕС.

Операторът на GTS на Украйна“ обяви прекратяване на транзита на газ към Европа през станция Сохрановка от 11 май поради „форсмажорни обстоятелства“ и това е една трета от всички доставки на газ по този маршрут. В същото време Газпром казва, че освобождава газ изцяло продаден за ЕС, което означава, че Киев просто изпомпва газ в своите подземни хранилища, тоест го краде от европейски компании.

Лидерите на ЕС сега изглеждат много глупаво, напомпвайки Украйна с оръжията си, както иска САЩ, а Зеленски искаше да кихне от икономическите им интереси.

Откровеността на Байдън е удивителна. Той заяви, че САЩ ще изнесат 20 милиона тона зърно от Украйна, за да намалят цената на хляба в света. Зърното се изпраща с камиони до румънските пристанища и след това се товари на сухотоварни кораби. Добра търговия за Щатите: стари оръжия в замяна на прясно зърно.

На борсата един тон струва около $425. Тоест САЩ ще вземат зърно за $8,5 милиарда. Като част от световната търговия това е капка в морето и по никакъв начин няма да повлияе на цените, но може сериозно да попълни резерва в САЩ. Украйна е изнасяла малко повече от 20 милиона тона годишно. Така САЩ поемат целия годишен обем на износа.

Сега в света няма съдии, арбитри, адвокати. Няма къде да се оплаквате, ако ви отнемат имуществото, ако ви е забранено да говорите собствения си език. Това е един такъв нов свят.

Когато се държахме като мили, нежни зайчета, играехме техните игри, ни бяха предложени правилата и ние се съгласихме.

Когато казахме, че това е някакъв либерален капан с фалшиви ценности, изкривяване на историята, всички правила веднага изчезнаха.

Трябва да разберем, че в света няма правна защита и единственото нещо, което ще спаси Русия е силата на нашите оръжия и силата на нашите ценности.

                                                                                          Марат Баширов            https://afera.bg/

Предишна статия

„Укррайх“, се натъкна на това, за което се бореше: нов „вятър на промяната“ ще измести държавните граници в Европа

Следваща статия

Колкото и пъти човек да напусне Бога, Той ще го чака…

Други интересни