Цинично е партия, управлявала шест години, днес да протестира пред  резиденция Бояна

Автор: Няма коментари Сподели:

https://www.youtube.com/watch?v=_T91TpaAtvs

Безкрайно цинично е по време на посещението на Премиера на Република Северна Македония да наблюдаваме протести на партия, която шест години управляваше България и превърна македонския въпрос от национална кауза в  престъпен бизнес, от който се храни.

Превръщането на българската национална кауза в предприемчиво бизнес начинание за продажба на паспорти е може би най-голямото национално предателство, което е извършено в последните 120 години по отношение на Македония.

От тази гледна точка протестът на т.нар. партия ВМРО–БНД, която скверни името на ВМРО – един от символите на българската национална революция, е безкрайно пошъл акт на политическо безочие.

Тази политическа партия е показала през периода на своето управление на България, че  единствените интереси, за които работи, са чуждите интереси.

България има интерес от сближаване с Македония, от възстановяване на българското влияние там, от национално обединение с втората българска държава на Балканите – Македония. Това обаче няма да стане с протести от двадесет души  на заплата в доскоро управлявала партия.

Няма да стане и по начина, по който си го представя българския Министър-председател, който очевидно не е добре подготвен по една тема, която  е най-парливата в българската външна и отчасти и във вътрешната ни политика.

Срещу себе си българският екип има хора, които са израснали като политически елит с дългогодишно обучение в антибългаризъм, тъй като създадената през 1943 г. македонска нация и по-късно възникналата през 1991 г. независима македонска държава имат своя генезис само на основата на отричането на всичко българско, от което произлизат.

Ето защо позицията на Възраждане е, че към Македония трябва да се подхожда с методите на твърдата дипломация. Нашите братя от другата страна на границата са показали, че разбират само и единствено от този подход в политиката.

Не бива да забравяме и още нещо: Ако за репресивната политика на македонските правителства спрямо българите в Македония, които са голям процент от населението и имат своите нескрити симпатии към нас, има някакво оправдание, което се състои в това, че от години Македония е сръбски сателит и поради тази причина тя провежда такава антибългарска политика. Какви са оправданията за антибългарската политика, провеждана от българските държавници през последните 30 г. и не само?

Говори се за изграждането на Коридор № 8, но на територията на България от този коридор няма построен нито един метър. За това кой е виновен: България или Македония?

Говори се и за това, че трябва да имаме информационна свързаност. Пета година не се изпълнява подписаното през 2017 г. споразумение за премахване на роуминга между България и Македония. Телефонните разговори между България и Македония в момента са на същата цена като разговорите между България и Китай. Затова кой носи вина – България или Македония?

Ние сме тези, които бихме могли да  реализираме споразумението. Българската политика по отношение на Македония е непрофесионална, непоследователна и страда от липсата на ясно зададена цел. Целта, която трябва да бъде формулирана и ясно артикулирана, е не просто българите да бъдат писани като една от основните народности в Македония и да имат основните права, а един ден България и Македония да постигнат пълна политическа интеграция по модела на двете Германски държави през 1990 г. Всичко останало обслужва чужди национални интереси и на практика доунищожава  българското влияние в Македония.

С уважение,

                                     Екипът на Възраждане

Предишна статия

Штамм Андромеда! Документальный фильм Аркадия Мамонтова.

Следваща статия

ВЕДИЧЕСКОЕ ЗНАНИЕ

Други интересни