ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В ХИСАРЯ

Автор: Няма коментари Сподели:
На 12 януари в 17 часа и 30 минути трябва да се събере на заседание Общинската избирателна комисия в Хисаря.
Тя прави това на основание чл. 85, ал.1 от Изборния кодекс. Дневният ред е с една точка:
Прекратяване на пълномощията на избран общински съветник, поради установена несъвместимост със заеманата от него длъжност за мандат 2019-2023 година въз основа на доклад на Постоянната комисия по икономика, бюджет, финанси, антикорупция и конфликт на интереси в Общинския съвет – Хисаря и по указание на Централната избирателна комисия.
Името на общинския съветник не се пише в съобщенито на комисията, а името на председателката на ОИК е с инициали.
Какви са вариантите за 12 януари? Единият е ОИК да се събере и да не отнеме правомощията на общинския съветник, въпреки папката с факти, която стои в ръцете на ОИК няколко месеца.
Другият е част от членовете да не отидат на заседание, предварително „обработени“ за това свое решение.
Така няма да има кворум и заседанието пропада. Третият е да бъдат всички на заседание, да си помислят колко месеца се влачи този въпрос, пък да вземат да спазят законите в тази страна и да отнемат правомощията на съветника. Така ще покажат пред хората, че имат разум, че искат промяна и промяната в Хисаря ще започне
от тук.
Представител на политическа сила от Общинския съвет заяви, че ако членовете на Общинската избирателна комисия не вземат решение, ясно посочено от ЦИК, ще внесат въпроса в право – раздавателните органи. Той каза още, че тези от комисията, които имат юридическо образование, трябва да се замислят далипък някой няма да разкаже в адвокатската колегия как спазват законите на страната хора от тяхната гилдия.
                                                                                     ТРАКИЙСКИ СВЯТ
Предишна статия

Англичанин ПОБЕЛЕЛ от жёсткого отпора Лукашенко!

Следваща статия

Жёсткое заявление МИД России по итогам переговоров с США!

Други интересни