Чувството за безнаказаност и незаменимост са най-големият враг на всеки управленец! ГЕРБ и Борисов са терористи по силата на негов подпис в Лондон…

Автор: Няма коментари Сподели:

Научих ценен урок: за минимална политическа изгода, човек може да получи огромен политически позор. Думите са на Маргарет Тачър.

Тази възможност Желязната лейди обяснява с желанието на някои политици на всяка цена да пребивават във властта, без да си дават сметка за начините и инструментите, с които се опитват да го постигнат.

Чувството за безнаказаност и незаменимост са най-големият враг на всеки управленец.

Да избавиш обществото от подобни политици е по-трудно от десет Фолклендски войни. Затова законите трябва да се прилагат безкомпромисно, особено за пребиваващите във властта. Все уроци на Тачър, която е призната за една от най-влиятелните личности в света на ХХ век.

Нито тя, нито нейните съвети обаче имат значение за Борисов и ГЕРБ. Но за българските граждани би трябвало. Защото именно тя като британски премиер 11 години обявяваше приоритетът №1 гражданинът. Мнението и проблемите на всеки гражданин са най-важното нещо в моето управление! – подчертава неведнъж Тачър и воюва за това. Такова нещо тук нито сме чули, нито сме усетили. Ето какво трябва да започнем да учим.

През май 2016 г. като премиер Бойко Борисов участва в среща на върха в Лондон, на която подписва Меморандум, с който корупцията се приравнява по бруталност и щети към тероризма и се набелязват мерки за борба с уродливото явление. „Ние вече сме направили много в това отношение и в Лондон това ни го признаха“, – хвали се Борисов пред български журналисти, които по онова време все още не е нарекъл „мисирки“… Казва още: Ще се борим срещу корупцията, както и срещу тероризма, защото са едно и също“. Фантазията на тогавашния премиер отива съвсем далеч и той се хвали, че „нашата Комисия за конфискация е извършила конфискация за над 1 млрд. евро, което е най-голямата конфискация в световен мащаб“.

Не си играе бившият сикаджия – не признава нищо друго освен първото място. И дава всичко от себе си: през всичките години на управление му България е първа по корупция в ЕС!

През 2018 г. в Брюксел Борисов е още по-гръмогласен: „За 2-3 години ще се справим с корупцията и то ще се справим добре“.

Знаем резултатите.

И понеже сме първи по корупция в ЕС, можем да считаме, че сме първи по този вид тероризъм. Защото, съгласете се, да ограбваш собствения си народ и държава е висша форма на тероризъм.

За близо 12 години управление Борисов и ГЕРБ „постигнаха“ следното:

– Първи по смъртност в Европа и света!
– Първи по заболеваемост.
– Последни в Европа и на опашката в света по качество на здравеопазването – класация на Блумбърг. На 48-мо място от 55 държави, в анкета на СЗО от 2019 г.
– при най-ниски доходи на населението и заплати в ЕС България е на 1-во място по доплащане на медицински услуги от гражданите около 47%! За сравнение в Швеция 3%, Германия 3,2%, Латвия 4,6% и пр.
– Най-ниска продължителност на живот в ЕС – 74,9 г. В Испания – 83,5 г., Италия – 83,4 г. и т.н.
– Последни по жизнен стандарт в Европа. При среден коефициент за континента 45,6%, България е със 7%
– От години първо място по корупция в ЕС.
– Пълно отсъствие на върховенство на закона в ЕС.
– Първи по неграмотност в ЕС. 40% от българските младежи са функционално неграмотни.
– Последни по чужди инвестиции; българските компании изостават в инвестиционната си дейност.

– На 111-то място сме по свобода на словото и медиите.
– Последни по по износ на иновативни стоки в ЕС. Делът им в общия обем на експорта е едва 3,6%. В България броят на патентите е 4 на 1 млн. души, а в Естония са 33, в Германия 291, а средно за страните в ЕС 117;
– На дъното по дигитализация в ЕС.
– Последни по чужди инвестиции. Българските компании се изнасят в чужбина и там инвестират.
– Първи по употреба на алкохол на Балканите и 6-ти в света.
– Българските ученици и младежи са на първите места в Европа по употреба на амфетамини и анаболни стероиди.
– 1-ви сме в Европа по брой загинали в автомобилни катастрофи.
– На 93-то място сме по качество на пътищата от 171 страни.
– От 2014 г. досега, със средствата от ЕС, са завършени едва 400 км нови магистрали, което е най-ниското ниво в Европа.

Всичко това се дължи на лошо управление, злоупотреби, неработеща правна система – предимно прокуратурата, използване на институциите като бухалки срещу неудобни на властта хора, организации и медии. Огромният дял се пада на корупцията.

Ами да вземе все още съществуващата спецпрокуратура да повдигне едно хубаво обвинение на Борисов за бос на ОПГ, довело държавата ни до най-високо ниво на корумпираност, сиреч до разцвет на тероризма като политика на властта му.

Витали Роник

Frognews.bg                                https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Д-р Тодоров: Стига сте лъгали с бройки заразени! Ваксинираните нито са защитени, нито умират по-малко!

Следваща статия

Сега Новак е всички нас, които не приемаме диктатурата и тоталитарната наглост на шепа продажни малоумни негодници и психопати, както и клакьорите, аплодиращи безумния пандемистичен театър

Други интересни