ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО “С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО“ 2022

Автор: Няма коментари Сподели:
Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ – Стара Загора, в партньорство с Кметство Шипка и любезното съдействие на кмета на общината – г-жа Василка Панайотова организират ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО „С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО“.
Материалите за конкурса ще бъдат изпращани по интернет с краен срок 15-ти февруари 2022 г., а отличените участници ще бъдат наградени на тържествен концерт по повод Националния празник на България – 3-ти март, който традиционно се провежда в гр. Шипка.
1. Цели на конкурса.
Конкурсът има две основни цели:
– Да разпали родолюбиви чувства у българските деца, гордост и преклонение пред славната българска история,великолепието на българската природа, уникалността на българския фолклор и народните ни танци, и богатото българско литературно наследство.
– Откриване, изява и популяризиране на талантливи деца, с оглед тяхната ранна професионална ориентация в сферата на изкуствата.
2. Регламент на конкурса:
В него могат да се включат деца и ученици на възраст от 4 до 13 г. /седми клас/ – от училища, детски градини, детски музикални школи, детски комплекси, центрове за работа с деца, частни школи и др.
Участниците в конкурса се състезават в три категории:
– индивидуални изпълнители
– дуа, триа
– вокални , вокално-инструментални, танцови или актьорски групи.
Всяка една категория има две възрастови групи:
– първа възрастова група – от 4 до 8 год.
– втора възрастова група – от 9 до 13 год.
Желаещите да се включат в конкурса „ С България в сърцето“ могат да изпращат своите материали на родолюбива тематика в следните раздели:
– изпълнение на песен /поп песен – авторска или кавър версия, фолклорни песни/
– изпълнение на стихотворение , басня,комедийна сценка или разказ от български автор
– фолклорен танц / две комбинации от различни фолклорни области с продължителност до 64 такта.
Всеки участник, дует, трио или група се представя с програма с обща дължина до 5 минути.
Участниците трябва да изпратят любителски необработен видеозапис със изпълнение на живо на посочената по-долу електронна поща. Ако клипът е качен в музикална платформа, може да се изпрати съответния линк.
3. Журиране.
Крайният срок за изпращане на всички материали е 15-ти февруари 2022 год. Жури от преподаватели в НУМСИ „ Христина Морфова“ ще отличи най- добре представилите се участници в отделните раздели.
4. Награди:
Отличените деца получават диплом и медал, а за групите диплом и плакет за първо, второ и трето място, съответно за всяка възрастова група, всяка категория и всеки раздел. Участниците ще получат и допълнителни предметни награди и диплянка с фотоси на всички наградени творби в конкурса. Наградите ще бъдат връчени на тържествен концерт в деня на Националния празник З-ти март, който традиционно се провежда в град Шипка, до храм паметник „ Рождество Христово“ – паметника на Опълченците.
5. За контакти :
Вашите видеозаписи с информация – трите имена на участника, възраст, град, институцията, която представя , ръководител, име и автор на изпълняваното произведение и една снимка изпращайте на електронен адрес: nadyaton61@gmail.com , телефон за контакт – 0988340206.
Конкурсът се провежда без такса за участие!
Успех на всички участници! Нека спомогнем за издигане националното самочувствие на българските деца! Нека направим България в най- привлекателното кътче на света!
Инициативен комитет:
Красимир Къшев – Директор на НУМСИ „Хр. Морфова“ – Ст. Загора
Надя Тончева – преподавател по поп и джаз пеене в НУМСИ „Хр. Морфова“ – Ст. Загора
Боряна Кисьова – преподавател по актъорско майсторство в НУМСИ „ Хр. Морфова“
Дилян Желязков – хореограф, преподавател в НУМСИ „Хр. Морфова“ – Ст. Загора
Юзджан Хасан – психолог, преподавател в НУМСИ „Хр. Морфова“ Ст. Загора
             15.11.2021 г.
                                  Стара Загора
Предишна статия

КАЗАНА ДУМА – ХВЪРЛЕН КАМЪК(Костадин Костадинов) Какъв е проблемът със зеления сертификат според Костадин Костадинов?

Следваща статия

КАК СЕ РАЗВИВА ПСИХИАТРИЧНАТА ЛИБЕРАЛ -ГЛОБАЛИСТИЧНА ДИКТАТУРА. ДЪРЖАВА ПО ДЪРЖАВА. ФАШИЗМЪТ СЕ ЗАМЕСТВА С КОВИД, С КОЙТО ЗАНАПРЕД ЛИБЕРАЛ-ГЛОБАЛИСТИТЕ ЩЕ ОПРАВДАВАТ ТИРАНИЯТА СИ!

Други интересни